Ako jedini način za pristup webu bude skeniranje koda sa mobilne aplikacije i to svaki, svaki put, posle deset godina ćemo morati da raskinemo banka i ja, na moju ogromnu žalost. Zašto ne koristimo mobilnu ap?
Pa, ima nas kojima je sve sa računara konfornije, a i postojimo mi koji imamo neki problem o kome naravno niko ne razmišlja, posebno ne banke posebno ne kod nas.
Da je bar OTP stil, ja bih razumeo. Ne volim da pričam o sebi i poteškoćama sa kojima se suočavam osim kad ne moram, i znam da ovde nikog nema iz YB da ovo čita. Isto tako znam da neće vredeti moje molbe da im pišem mejl, jer ih briga. Ali me je ovo sad toliko razbesnelo, da negde moram da se olakšam...
Neki znate sa nekih drugih tema, a neki ne znate. Ja sam skoro potpuno slep. Računari i telefoni mi sve govore i sve mi je konfornije sa računara. Naravno, nekim drugim slepim ljudima je konfornije sa telefona, koji su spretniji sa telefonima. I sad zamišljam kako uključujem mobilnu aplikaciju, otvaram tamo neki web, odabiram skeniranje koda, usmeravam kameru telefona i pokušavam da pogodim gde je taj kod otprilike i čekam da se kod skenira, kako bih se prijavio. Prijaviću se za oko minut, ako kod ne istekne, a isteći će. Nije to nemoguće, prijavljivao sam se QR kodovima na Google poruke, Whatsapp, pogodi se to, ali to se prijaviš jednom i više te ti sistemi ne diraju. Pomisao da bih to morao da radim svaki put sa web aplikacijom banke me jako rastužuje. Naravno, pokušaću da im napišem mejl sa nadom od 1% da će odustati od tog debilizma ili da omoguće još neki način. Ako ne, teška srca ću morati da odem. A plašio sam se da će me sa novom web aplikacijom naterati da odem i izgleda osećaj me nije prevario. Bilo je ovo stvarno deset predivnih godina i nisam siguran da će i jedna druga banka moći da ih sustigne.