Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Matt Smith me bas razocarao
Za mene je on najgore promašen casting u čitavoj toj seriji, makar od uloga koje se pojavljuju u prvih 4 epizoda ( = npr nisam ni bio u prilici da vidim ovu Emma D'Arcy ali "osećaj za filing" u vezi nje nije obećavao) i koje nisu diverzitetne, koliko sam odgledao kad je to išlo premijerno.

Što se tiče zelenog platna i CGI , u samom HoD je odlično urađeno, kako ume da bude i kako jeste u nekim drugim serijama. Zanima me , koja to SciFi , fantasy serija poslednjih godina urađena bez zelenog platna i CGIa? Ono, kapiram da su zmajeve trebali da prave da budu mehanički, bitke zmajeva da simuliraju avionima prerušenim u iste a dvorce da izgrade ili koriste postojeće?

HoD je skroz oke, mislim u moru ove silne hiperprodukcije, ovo je sad stvarno dobro za gledati, naravno nije na nivou GoT niti to ocekujem.
Ukusi su sigurno razliciti,ali mislim da smo postali prevelik kriticari, i da ocekujemo da nas sve obori s nogu...
Iskreno, leto nije za gledanje serija, kada sam recimo gledao serije u zimskom periodu (GoT, the boys...) nekako su mi bolje legle, nego kada sam neke serije istog kvaliteta gledao preko leta :)

Što se tiče zelenog platna i CGI , u samom HoD je odlično urađeno, kako ume da bude i kako jeste u nekim drugim serijama. Zanima me , koja to SciFi , fantasy serija poslednjih godina urađena bez zelenog platna i CGIa? Ono, kapiram da su zmajeve trebali da prave da budu mehanički, bitke zmajeva da simuliraju avionima prerušenim u iste a dvorce da izgrade ili koriste postojeće?
Slazem se. Vizuelno mi je HotD bolji od GoT.
Moj komentar je zbog toga sto je Rhaenyra-in Syrax veci u knjizi nego u seriji.

Najavili su da će da završe sa četiri sezone.
Takođe, radi se na još jednoj seriji, radnja oko 100 godina pre GoT-a.
Moj komentar se nije odnosio na to koliko su sezona najavili da će da traje već je generalno komentar na veliku boljku savremenih serija gde se filer sadržajem koji često nema nikakve vrednosti niti za njim ima realne potrebe veštački produžava broj epizoda/sezona tako da na taj način mogu da teraju serijal u nedogled...

Ova druga sezona kao da je zafalilo taman jos dve epizode da bude neke jake akcije i navuku nas za trecu sezonu. Ali ako je sva radnja i borba u trecoj, to ce onda znaciti da je i poslednja sezona. Osim ako ne razvuku kao sto umeju, onda i sledeca mozda bude slicna ili gora.

Ogroman problem sa HoD su sizoidni scenaristi. Pored toga sto samo treba da adaptiraju u startu dobre knjige namerno hoce da ostave i svoj trag i dodaju izmisle istripuju nesto drugo. Sto naravno ne umeju jer su imbecili. Ne morate da imate nikakvog dodira sa delom matorog debeljka da bi kao obican gledalac pomislili "ej pa ovde curi imbecilizam na sve strane".
Gledamo lika s mopom na glavi koji celu sezonu popravlja brod da bi u zadnjoj sceni sedeo u camcu. Jako bitan lik 6 epizoda tripuje i baulja drogiran i sidequestuje.
Nema problema sto su Racallio Ryndoon i Sharako Lohar (2 lika) merdzovali u lezbejku, jer su nebitni. Ali onda dobije vecu minutazu u finalnoj ep od glavnih likova.
Nema ni Nettles. Nije ona bitna uopste ali mislim da bi totlno bilo cool da gledamo cobanicu koja je pripitomila divljeg zmaja noseci mu jagnjetinu makar 5-7min u celoj sezoni. Pritom je i crnkinja pa ne moraju da joj stave mop na glavu.
Vidimo winter wolves 16 sekundi, a o njima mogu celu seriju snimiti.
Mnogo je imbecila po metru kvadratnomu tom zaprlozenom brlogu koji se naziva hbo.

Sad tek ovde vidim da je ovo poslednja epizoda 2. sezone za HoD. Jos ja mislim al ce da prsti sledeca epizoda u ponedeljak 😂

Slažem se potpuno da im nije bio fazon da završe sezonu filler epizodom. Trebalo je sve da pršti.

Zavrsih zmajeve... da, poslednja epizoda kao jednosatni trejler za trecu sezonu. Uopste nisam imao osecaj da gledam finale sezone.
Generalno mi nije losa sezona, produkcija je na mestu, ali razvukose neke price preko svake mere.

Sto se uloga tice, ima mi dobrih "kastinga", a ima i nekih bas losih. Mislim da mi je lagano najgora ova sto glumi Rhaenu ili kako se zove. Ta blentava faca i izrazi lica su mi neopisivo isli na nerve kad god je vidim na ekranu, sto nikako nije bio slucaj sa njenom sestrom na primer.

Po svemu sluteci, treca sezona bi trebala da bude mnogo bolja, ali nista necu da preudiciram, jer me ne bi cudilo da i to razvodne.

I za kraj jedan "meme", bas me lepo nasmejao, ali mora u spojler.

1000034142.jpg

Ju nisam znao da je poslednja epizoda a ja se naostrio za ponedeljak.

Pa odavno se zna da će biti i treće/četvrte sezone HoTD tako da je kraj ove druge očekivan :)

Moze li predlog za neku mini seriju? Odoh na godisnji pa da odgledam po epizodu pred spavanje.

Mrzi me da citam, ali onaj "moj" meme sto sam okacio, sad ima jos vise smisla :D

CSI: Miami (2002-2012)
10. (poslednja) sezona
sezona kao sezona je solidna. gledao sam je i ranije, naravno, sad sam se kao prisećao nekih dešavanja ili gledao propuštene epizode. mada, opet mi poslednja epizoda ne deluje kao da je poslednja.
inače, poslednja uloga glumca David Caruso (glumio je i u "NYPD Blue"). nije otišao na onaj svet nego je, izgleda, batalio glumu

Love & Death (2023)

Iako se i serija Candy (koja mi je bila odlična), bavi istim događajem, ipak se ove dve serije razlikuju po mnogo čemu. Od načina narativa, preko psihološkog aspekta samog lika u seriji Candy, koju glumi vrhunska Jessica Biel i koji je dosta mračniji i neodređeniji sa prikazanim odnosima i sukobom prvenstveno unutar porodice, u odnosu na takođe sjajan performnas Elizabeth Olsen koji je pitomiji i više baca fokus na odnose sa ljudima iz zajednice prvenstveno sa Betty Gore (Lily Rabe) i Alanom Gorom (Jesse Plemons) i reakcijom same zajednice na događaj.
Tako da je i cela serija nekako društvenija, vrlo spora u prve tri epizode i veći naglasak je bačen na sam tok suđenja.
Preporuka za obe serije, možda da se ne pogledaju jedna za drugom...

Završih sinoć kuću zmaja. Vidim ovde neka silna razočaranja, ali verujem da je to zato jer ste imali visoka očekivanja. Ja posle GoT koji je počeo odlično, već u S02 počeo da biva loš, da bi kako sezone teku išao samo na dole, nisam imao ama baš nikakva očekivanja, a to sam i dobio. Čak mi je ova sezona i zanimljivija od prve koju sam jedva odgledao i zaboravio istog trenutka, ali daleko od toga da je ovo nešto sjajno, klasičan spinoff i ništa više od toga, sa par spektakularnih zmajevskih CGI fajtova. Čak mogu da kažem i da sam se donekle zainteresovao za sudbine protagonista i rasplet, što za S01 apsolutno nije važilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno