Нисам се пуно интересовао око тога, вероватно ћу узети за контролу старе климе. Рачунао да ми је двосмерна комуникација поузданија, мада и ИР сигурно ради без грешке кад се једном подеси и испроба. Предност овог модула је што могу да пратим и потрошњу, мада ми то није толико битно, већ имам контролно бројило за климе.Bas smo dosta spominjali te IR kontrolere, cudi me da nisi pohvatao sve ove godine.
Bas sam to uradio poslao sam im Gree amber premium link gde je zavdeneo nisu priznali. Onda sam odustao i izfinansirao Hiseance nordic preko kreditne jer sam dobio popust 10% ako koristim master kreditnuIma GEFF program subvencija, nisam koristio ali vidim da su neki inverteri pod kategorijom klime a neki toplotne pumpe. Na primer gree amber premium 12, ili fujitsu 09 lmce su pod toplotnim pumpama. Manje su subvencije 15-20 posto, ali ako je neko imao dobro iskustvo bolje ista nego nista.
U zdravlju da te služi. Imam je i ja od pre par meseci, za sada sam zadovoljan. Nadam se da će biti prilike da se koristi za grejanje ove zime, pa da razmenimo iskustva. Spoljna izgleda isto a i težina je ista, kakvo je stanje unutra ne znam. Mada ona je deklarisana nominalno na 3900 W (grejanje).Poslije par prezadovoljnih godina sa energy pro plus od danas vlasnik i KA35XR0EG, ako se ne varam ista vanjska kao energy pro plus samo bez onih smart džidzabidža kod unutrasnjePogledajte prilog 453147Pogledajte prilog 453148
Hvala! Sa energy pro sam grijao 30-35 kvadrata na jakim minusima najurednije, ova ce mi sluziti za oko 20 kvadrata tako da ne bi smjelo biti problemaU zdravlju da te služi. Imam je i ja od pre par meseci, za sada sam zadovoljan. Nadam se da će biti prilike da se koristi za grejanje ove zime, pa da razmenimo iskustva. Spoljna izgleda isto a i težina je ista, kakvo je stanje unutra ne znam. Mada ona je deklarisana nominalno na 3900 W (grejanje).
Onda nije u redu da pisu jedno a rade drugo, jedino si mozda pogresio sto si im rekao da su klime, trebao si samo da im navedes sifru uredjaja iz onog kataloga njihovog mozda bi drugacije reagovali 🙂Bas sam to uradio poslao sam im Gree amber premium link gde je zavdeneo nisu priznali. Onda sam odustao i izfinansirao Hiseance nordic preko kreditne jer sam dobio popust 10% ako koristim master kreditnu
Imam ja jedan jako jeftin IR sa alija, i radi, a i lako se stavlja u funkciju. Samo najosnovnije funkcije ima: temperatura, brzina ventilatora i hladjenje/grejanje.Нисам се пуно интересовао око тога, вероватно ћу узети за контролу старе климе. Рачунао да ми је двосмерна комуникација поузданија, мада и ИР сигурно ради без грешке кад се једном подеси и испроба. Предност овог модула је што могу да пратим и потрошњу, мада ми то није толико битно, већ имам контролно бројило за климе.
Pro plus/Nordic je efikasnija (SCOP 5.1 naspram 4.6) i jača od Energy Se 12k. Imam i Energy pro+ koja je grejala uspešno ~33 m², ali do decembra prošle godine. Posle toga ne jer je objekat bez izolacije pa je neisplativo. Ali je komšija prekoputa sa istom klimom grejao za nijansu veću površinu, tokom cele zime, bez problema. Uz razumnu potrošnju.Vidim da je jeftinija od pro plus i jedan manje+ u grejanju
Koliko to znaci i da li je velika razlika,nisam u ovoj prici i ne znam
Isto gore kolega nqveo da je grejao 30-35 kvadrata koje me zainteresovalo jer toliko imam sa hodnikom i kupatilom ali los raspored kako sam naveo
Ja sa energy pro plus grijem 35 kvadrata (dnevni boravak 20 kvadrata i kuhinja i trpezarija sa malim hodnikom 15 kvadrata, povezano velikim otvorima) U pitanju je stan bez izolacije i imam 3 vanjska zida, ispod mene niko ne stanuje a i taj jedini stan do mene je prazan, samo je ploča izolovana sa 20cm mineralne vune jer sam poslednji sprat, solidna pvc stolarija.Vidim da je jeftinija od pro plus i jedan manje+ u grejanju
Koliko to znaci i da li je velika razlika,nisam u ovoj prici i ne znam
Isto gore kolega nqveo da je grejao 30-35 kvadrata koje me zainteresovalo jer toliko imam sa hodnikom i kupatilom ali los raspored kako sam naveo
Istraži malo u temi za Energy Pro+, tamo sam opisivao uslove rada klime (kolika površina se greje, kakav je objekat i sl.) kod mene i kod komšije koji je prekoputa. Kačio sam i svoju i njegovu potrošnju (podaci iz aplikacije za klimu) za određene periode prethodne grejne sezone.Koliko moze da potrosi mesecno pro plus da bude u sobi 20C. Meni vise ne treba jer nisam zimogrozljiv
Ok, 20c, meni bi bilo zima i te kako, al nebitno to. Mislim da ti na ovo pitanje niko, cak ni izbliza ne moze odgovoriti " Koliko moze da potrosi mesecno ".Koliko moze da potrosi mesecno pro plus da bude u sobi 20C. Meni vise ne treba jer nisam zimogrozljiv
Pa ovo je biser decenije 🤣 Cuo sam za azot a ne argon i "vario" Haris zicom i brenerom, ali jos nisam cuo za ove tvoje metode varenja i drzanja freona u unutrasnjoj jedinici. Mora da se i u struju razumes isto kao i u klime i varenje.V
Vidi se da nikad nisi vario bakarne cevi. Vare se pod Argonom da ne bi goreo bakar, i to dok je freon i dalje u unutrašnjoj, dakle nije u cevima. Pa vakuumiranje pod OBAVEZNO, i tek onda se pusti freon iz unutrašnje u ostatak instalacije. Nek svako radi kako hoće, ja sam rekao šta je najsigurniji način spajanja cevi. A i u struju se s oproštenjem razumeš ko Marica u kombajn.
Nema sporeta,koj ce mi klima ako i drva koristim😁Ok, 20c, meni bi bilo zima i te kako, al nebitno to. Mislim da ti na ovo pitanje niko, cak ni izbliza ne moze odgovoriti " Koliko moze da potrosi mesecno ".
Bar na ovom forumu je milion puta ponovljeno, da, cak, iako je objekat do objekta ( stan do stana, sa istom izolacijom ) da moze i do 30-40% ici potrosnja vise, ili manje, gomila je faktora koja na to utice, pa tako ne mozemo imati neku referencu.
Jedan od primera - Neko u x kvm sedi sam, porucuje fast food, sporet ni ne zna kako izgleda...drugi ima porodicu, sporet se ne gasi, pa dobrano pomaze klimi u grejanju![]()
Izjavio si da je zabranjeno da se vare cevi sa r32 freonom...vrsta feona nema veze sa tim da li se cevi vare.Pa ovo je biser decenije 🤣 Cuo sam za azot a ne argon i "vario" Haris zicom i brenerom, ali jos nisam cuo za ove tvoje metode varenja i drzanja freona u unutrasnjoj jedinici. Mora da se i u struju razumes isto kao i u klime i varenje.
Moja kineska Vox klima nema tu slow-cook funkciju, ima samo jonizator za salatu! Ne mogu da verujem, a bas kinezi su poznati po tim sosovima od soje i kondenza! Sledeci put kupujem japanca, cuo sam da micubisi ima sa sušijem, neki novi model, al nema grejac spoljne jedinice 🤔 obicno ga koristim leti za roštiljanje na terasi..uhh muke..Pa covek rekao da nema sporeta, samo klima...tu se onda klima sa vazduh-vazduh prebacuje u mod vazduh-vatra, ali nije preporucljivo za vece ruckove, jer je u pitanju slow-burn, low-heat, sous-vide metoda kuvanja, a sve su to smislili japanci da bi cop ostao vestacki visok i uredjaj ispao ekonomicniji na ustrb snage. Sve moderne klime zadrzavaju deo kondenza od sezone hladjenja za kasniji slow-cook mode, gde skupljen kondenz isparava i kruzi sistemom, pa se dobija poznati steam-cook metod. Ali je kvalitet na nivou mikrotalasne, nikada nece biti top kvalitet hrane spreman na taj nacin, pa neces ni videti ozbiljne kuvare da tako spremaju.
GEFF subvencije na prvi pogled deluju primamljivo , ali kad malo bolje prostudiras ispadne da si u principu dobio uredjaj na kredit bez kamate i to je to..Ogranicen si samo na uredjaje koji se nalaze na njihovom sajtu.. Daju 15% ako se uzme jedan uredjaj a 20% ako se uzme dva ili vise uredjaja... Uslovljavaju te da se subvencionise zajedno uredjaj i ugradnja sto je ok za neke vece sisteme ali recimo za neki obican prozor ili vrata nebih mogao sam da ugradim nego mora neko ovlascen to da uradi , stavi na fakturu , naplati ugradnju sa pdv-om... i onda se tu "pojede" dobar deo ustede... Na kraju svega geff mora da ide preko banke i kredita , naravno banka te tu cepne 15ak % a ti posle kad dobijes subvencije od geffa to ti taman pokrije kamatu sto ce banka da ti naplati.. tako da si na kraju odprilike na nuli odnosno nisi nista ustedeo samo si dobio bez-kamatni kredit.Ima GEFF program subvencija, nisam koristio ali vidim da su neki inverteri pod kategorijom klime a neki toplotne pumpe. Na primer gree amber premium 12, ili fujitsu 09 lmce su pod toplotnim pumpama. Manje su subvencije 15-20 posto, ali ako je neko imao dobro iskustvo bolje ista nego nista.
Pa covek rekao da nema sporeta, samo klima...tu se onda klima sa vazduh-vazduh prebacuje u mod vazduh-vatra, ali nije preporucljivo za vece ruckove, jer je u pitanju slow-burn, low-heat, sous-vide metoda kuvanja, a sve su to smislili japanci da bi cop ostao vestacki visok i uredjaj ispao ekonomicniji na ustrb snage. Sve moderne klime zadrzavaju deo kondenza od sezone hladjenja za kasniji slow-cook mode, gde skupljen kondenz isparava i kruzi sistemom, pa se dobija poznati steam-cook metod. Ali je kvalitet na nivou mikrotalasne, nikada nece biti top kvalitet hrane spreman na taj nacin, pa neces ni videti ozbiljne kuvare da tako spremaju.
Nisam jos legao, e, dobro ti je ovoPa covek rekao da nema sporeta, samo klima...tu se onda klima sa vazduh-vazduh prebacuje u mod vazduh-vatra, ali nije preporucljivo za vece ruckove, jer je u pitanju slow-burn, low-heat, sous-vide metoda kuvanja, a sve su to smislili japanci da bi cop ostao vestacki visok i uredjaj ispao ekonomicniji na ustrb snage. Sve moderne klime zadrzavaju deo kondenza od sezone hladjenja za kasniji slow-cook mode, gde skupljen kondenz isparava i kruzi sistemom, pa se dobija poznati steam-cook metod. Ali je kvalitet na nivou mikrotalasne, nikada nece biti top kvalitet hrane spreman na taj nacin, pa neces ni videti ozbiljne kuvare da tako spremaju.
GEFF subvencije na prvi pogled deluju primamljivo , ali kad malo bolje prostudiras ispadne da si u principu dobio uredjaj na kredit bez kamate i to je to..Ogranicen si samo na uredjaje koji se nalaze na njihovom sajtu.. Daju 15% ako se uzme jedan uredjaj a 20% ako se uzme dva ili vise uredjaja... Uslovljavaju te da se subvencionise zajedno uredjaj i ugradnja sto je ok za neke vece sisteme ali recimo za neki obican prozor ili vrata nebih mogao sam da ugradim nego mora neko ovlascen to da uradi , stavi na fakturu , naplati ugradnju sa pdv-om... i onda se tu "pojede" dobar deo ustede... Na kraju svega geff mora da ide preko banke i kredita , naravno banka te tu cepne 15ak % a ti posle kad dobijes subvencije od geffa to ti taman pokrije kamatu sto ce banka da ti naplati.. tako da si na kraju odprilike na nuli odnosno nisi nista ustedeo samo si dobio bez-kamatni kredit.
Kontao sam, ha, navikao sam ja na Svedsku, da zaista bez zatezanja price se moze dobiti to, 50% love, jel, ali, eto, ocekivano skroz.,Hvala ti sto si ovo uprostio, da se ne cimam za badava, na kuci mi treba jos 2 klime, da bude sve pokriveno, i svakako ce se to postaviti do kraja ove godine.
Sve ovo potpisujem. Kod mene je jedn klima na holendere,a drugu su varili kod unutrasnje. Tj. zica i brener. Komentar "varioca" je bio nikad mi ovako nije izasao gas. W sad da li sam ja imao srece pa obe klime rade vec 4 godine...Mada sad kad razmislim,zbog rasporeda prostorija... klima sa holenderom vise radi leti(jer penzioneri odozdole su se tu zatvorili sa TA od 6kw pa imam podno),a druga vise radi zimi. Ali kako sam pre toga koristio norveske radijatore i drali me sa strujom na pola stana grejanja(iako je tada cena struje bila manja), sa klimama nikad nisam imao toliki racun(iako su se cene daleko promenile) i plus grejem ceo stan. Znaci 70 kvadrata... Nedostaje mi mozda jedna 3ca klima, u najdaljoj prostoriji,ali ona je spavaca... Bude par stepeni hladnije zimi,ali leti je toplo, pa vise zbog toga.Dobri ste sa kuvanjem i varenjem, ide jedno uz drugo i još neki recept da se izbaci. Hrana se vari a materijali se zavaruju a nisam video ni jednog montera da nosi neku bočicu sa zaštitnim gasom, voze samo mapp gas i spomenutu Haris žicu što je daleko od zavarivanja, najobičnije tvrdo lemljenje koriste i bar da očiste oksid posle lemljenja nego ni to ne umeju. Holender je zakon a leme jer im je frka da ne pusti gas. Toliko o većini montera klima uredjaja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari