Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
evo mene ponovo sa istim problemom na 50” A7GQ, u pitanju je serija Fallout. Na Lg 55UQ75006LF fajl radi, dok na hisensu piše file not supported. Pri tom fajl nije ni DV ni

Probaj i ovo na tvu, zavisno od modela, kod mene ide ovako, settings-system-application settings- clear cache i delete cookies. Meni je rešavalo problem sa fajl not suported[/QUOTE]

Uzmite fino za 20 evra android box sa alija da ne morate da se mlatite sa gledanjem koji je fajl.
Imate u android box temi preporuke.

poenta je da se sazna šta to smeta. a i čisto sumnjam da za 20€ može box koji pušta sve formate HDR-a, pa i DV

Vecina sad podrzava dobar deo formata, mozda ne podrzava neke profile na DV ili neki tamo levi codec ali ce daleko lakse ljudi naci odgovarajući fajl nego na Vidaa sistemu.
Jos ako na to dodas titlove gde Vidaa ne podrzava recimo PGS koji su u poslednje vreme bas zastupljeni onda opet suzavas izbor ili otezavas vreme za trazenje odgovarajuceg .srt titla itd.
Ja potpisujem da bilo koji android box od 20+ evra na aliju radi bolje i podrzava vise codeca nego Vidaa.

Ne al mozes da gledas preko integrisanog browsera.

zar se nije pojavio Orion TV za poslednju ili pretposlednju verziju VIDAA U sistema?

nisu postigli dogovor i/ili tehničke mogućnosti nisu odgovarajuće

Zdravo svima, kupio sam 55u6kq preko mađara i na početku je super radio sa EON aplikacijom (mada je seckalal slika i sada secka sa karticom SBB), ali kada sam instalirao EON Connect aplikaciju sve se raspalo i sada osim što ulazi u aplikaciju neće da mi strimuje nijedan kanal. Pošto sam već 2-3 meseca sa SBB podrškom na vezi i pretim raskidom ako mi ne srede, sve je bez uspeha, pa da vidim da li je neko imao sličnu situaciju (brisao sam cash, resetovao na fabrička podešavanja, menjao IP i sve moguće drugo). Ne uspevam nikako da obrišem EON app s tv-a. Jasno mi je da ću verovatno morati da uzmem Shield ili drugi android box.

da li je TV kablom povezan na internet? čudi me da secka preko D3cam kartice, ako je u pitanju redovna pojava. ne secka na mom matorom H50A6500, eventualno ponekad budu kockice (uobičajena pojava kod vodenih sportova poput vaterpola, pošto je prskajuća voda inače zeznuta po pitanju dekodinga)

Bas to, povezi ga na wifi pa probaj, ako je preko LANa net je sporiji. Meni je seckao preko LANa na u7kq, preko wifi radi odlicno. LAN ima neki limit od 80mbit/s sto bi u sustini trebalo biti dosta ali nije.

Super Nova cam modul, stavljen pre par dana, ne radi, vadi karticu ništa, vadi modul ništa, da li je moguće da ne mogu ništa valjano da naprave i šta sad, da ih zovem
Pa sta drugo, to nije tvoja oprema. Neka sami srede. Ja imam na dva tv_a jos dok je bio radius vektor. Rade besprekorno isto na Hiisense tv_u.

@jaksa007 jesi li proverio koaksijalni kabl? možda negde ima prekid

Preko wifi Netflix 4k pušta, ali EON tv aplikacija ne radi. Kupio sam i Powerline TP-Link 1gbit i ista priča sve ostale aplikacije rade full, ali EON TV ni da mrdne. Kartica isto zeza secka non stop dva puta dolazili njihovi majstori i ništa nisu sredili. SBB više ne zanima moj problem (rekli mi da dođem u poslovnicu da podnesem zvaničan zahtev za raskid) tako da ću ili raskid ili Shield (našao u Nemačkoj za 109 evra).

Da li neko zna ili je imao takvu situaciju: na CI modulu u Hisense 50A7KQ tv-u mi se često dešava da je prevod na kanalima isključen, pa moram ručno da ga aktiviram. Da li postoji neko podešavanje CI modula ili samog Vidaa sistema kako bi prevod bio aktivan svaki put?

^isto tako ako cete gledati tv iz raznih uglova sobe umesto iz sredine odnosno da sedite direkt ispred tva, izbegavajte VA panele.

Slazem se u potpunosti, ali me zanima iskustveno druga stvar jer nisam imao prilike probati...

Posto lovim TV za monitor, i ako bi to bio neki U8K ili danas sutra U8N, ako bih ispred takvog VA panela sedeo na nekih 80-100cm, naravno na najmanjoj dijagonali koja postoji a to je 55", verujem da bi centar gledanja bio ispravan, a kako bi izgledala slika po coskovima na toj blizini? tj da li bi pri takvom sedenju ispred njega bledeo ekran u uglovima?

Ima li neko iskustva sa takvim setup-om na ovim modelima?

Hisense čita H.265. ovde je možda problem ili do birate-a (nije standardan) zvuka ili do toga što nije u pitanju 10-bitni H.265 u 4K rezoluciji

Posto sam nov medju Hisense, a jos mi je veca nepoznanica ta VIDA, zanima me da li su ovakvi problemi ne pustanja fajlova vezani samo za jeftinije modele ili je to generalni problem sa Hisense software-skom podrskom svakog modela pa i onih skupljih?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno