Šta je novo?

Hisense televizori [stara tema]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
1,235
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
NOVA TEMA

na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")

generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600

Poslednja izmena:
U7 je MiniLed dok je E7 direct led, sto se tice slike U7 ima jace pozadinsko i vise dimming zona, bolji kontrast, ima woofer ugradjen ako zvuk slusas preko tva i jos neke sitnice… Ja imam u7 i prezadovoljan sam.

U7 je MiniLed dok je E7 direct led, sto se tice slike U7 ima jace pozadinsko i vise dimming zona, bolji kontrast, ima woofer ugradjen ako zvuk slusas preko tva i jos neke sitnice… Ja imam u7 i prezadovoljan sam.
Da li po vama opravdava doplatu od 30k RSD, ili da idem na neki drugi model?

Pa zavisi sta ocekujes od TVa i za sta ga koristis (i da li je tih 30k za istu velicinu ekrana ili sa 55 na 65 recimo). Meni slika na U8KQ nije bila ~300€ bolja u odnosu na U7KQ kada sam kupovao. QF iako stariji deluje mi poprilicno slicno kao E7, tako da nije neki step-up preveliki. Probaj izvuci U7 za sto manju doplatu. U7 je ocigledno bolji od tog sto ti se pokvario i E7, a od tebe zavisi da ti znaci tolika doplata ili ne, odnosno da li ti treba bolji ili ti je dovoljno ono sto si imao.

Pitanje za poznavaoce.
Izgleda da mi je crkao 55U7QF. Pretpostavljam da ce mi prodavnica gde sam ga uzeo ponuditi zamenu, pa razmisljam da doplatim kako bih uzeo neki drugi TV.
Hisense-om sam bio prilicno zadovoljan, imao je izvanrednu sliku (dok je jos radio).
Moze li neka preporuka sta da uzmem, razmisljam se izmedju E7KQ ili U7KQ.
Uzeo 50 E7KQ, zadovoljan ali na ivici da ga vratim zbog Vidaa, sva sreca imam odlican android box, ima dobru sliku, ton navodno Dolby Atmos , istina cim se maknes iz ose centra slika bledja, ja da sam na Tvom mestu ako moze uzeo novce nazad i pazario nesto drugo...

Meni i dalje nije jasno kako ljudi kod nas ne kapiraju da ne mozes da uzmes dobar TV od 55 inca bez 800+e.
Ako vam je iole bitan kvalitet slike i osvetljenje onda nemojte uzimati edge lit televizore od 250 nita osvetljenja.

^isto tako ako cete gledati tv iz raznih uglova sobe umesto iz sredine odnosno da sedite direkt ispred tva, izbegavajte VA panele.

Meni i dalje nije jasno kako ljudi kod nas ne kapiraju da ne mozes da uzmes dobar TV od 55 inca bez 800+e.
Ako vam je iole bitan kvalitet slike i osvetljenje onda nemojte uzimati edge lit televizore od 250 nita osvetljenja.
Moze li neki predlog za TV 55 inca od oko 800e?
Najbitnije mi je da ima lepu sliku, koristim EON i ponekad pogledaj neki film. Takodje igram i Sony na njemu.
Osim Hisense 55U7KQ, interesantno deluje i TCL 55C805 u tom cenovnom rangu.
OLED bih izbegao, jer nemam toliko novca za njega, mada verujem da je najbolji.

Ukoliko je bolja slika u odnosu na stari TV, trazicu povrat novca i uzeti ga na drugom mestu, obzirom da mi je ovo idealna prilika da zamenim ovaj TV za bolji.

Stiže televizor danas sa danom zakašnjenja iz ananasa.
Povezah ga sa sbb boxom na hdmi1 i nije hteo da radi, ubodoh kabli u hdmi2 i prorade. Da li je to neki kvar ili je tako kod Hisense televizora?

za početak, koji model? i, ako može, slika tog dela sa HDMI portovima

Pitanjce, jedno. 43A63H star godinu i par meseci cini mi se. Otisao u kuhinju da uzmem nesto da popijem, dok sam se vratio crn ekran, samo svetli lampica na dnu kao da je ugasen tj. u standby modu. Prilikom pokusaja paljenja samo blinka crvena lampica na dnu televizora.
Blinka 13-14 puta i onda se vraca na standby (konstantno upaljena crvena lampica). Isprobao sam gasenje iz struje, vadjenje HDMI kabla, dugo drzanje dugmeta za paljenje dok je televizor ugasen i ishtekan iz struje, isto to i sa daljinskim bez baterija mada nista ne pomaze.
Jel imao neko neki slican slucaj, ako ima neko DIY brzinsko resenje da ne moram da se rvem sa Gigatronom, ili cu ipak morati da ga nosim kod njih?

Интересантно да на новијим уређајима не можеш упарити више од једног бт даљинског. Раније је могло. Набавио резервни даљински за ТВ и неће да се упари. Прва помисао да нешто не ради, али после расписивања првог други се повезао и ради ок.

Izgleda da je tako, evo slike sa upustva.
Mora da radi i na HDMI 1, ako je ispravan ulaz. Nigde ne piše da je isključivo ARC, pa se koristi za šta je trenutno potrebno, tako da mora da pušta i sliku. Na starom Hisense-u sam koristio oba HDMI porta bez problema - jedan za STB, a drugi za komp.

Klasičan HDMI + ARC. Mora da daje sliku i preko njega. Moguće je da nekad STB zabaguje sa rezolucijom, pa neće TV da detektuje sliku na nekim portovima, ali svakako taj HMDI1 funkcioniše kao HDMI ulaz.
Probaj nešto drugo da spojiš na njega, da proveriš ispravnost. Meni je jedan port povremeno gubio sliku sa STB-om, a radio je bez problema sa kompom, pa sam ih rasporedio tako da rade oba bez problema.
Kakav je kvalitet današnje elektronike, dobro je da rade ikako. 😅

Moj 55U8KQ stalno pravi probleme sa daljincem, kao da jede baterije i skoro jednom nedeljno moram da stavljam nove. Sad, baterije kupujem u radnji, ne verujem da su one toliko loše, jer na daljincu zasija dioda kad se stiskaju dugmad, a kad se TV isključi iz struje i upali, daljinac radi. Danas sam se obratio servisu da tražim drugi daljinac, ovo liči da dolazi do rasparivanja.

Pa svakako imaju istu ili bar slicnu verziju sistema, samim tim ne sme kod mene da radi a kod tebe ne. Ajde kad stignes napisi ful imena fajlova koji ti prave problem, da isti format testiram kod sebe. :)
evo mene ponovo sa istim problemom na 50” A7GQ, u pitanju je serija Fallout. Na Lg 55UQ75006LF fajl radi, dok na hisensu piše file not supported. Pri tom fajl nije ni DV ni HDR

Hisense:
IMG_6973.jpeg

Lg:
IMG_6972.jpeg
Medianinfo:
IMG_6969.jpeg

evo mene ponovo sa istim problemom na 50” A7GQ, u pitanju je serija Fallout. Na Lg 55UQ75006LF fajl radi, dok na hisensu piše file not supported. Pri tom fajl nije ni DV ni HDR

Hisense:
Pogledajte prilog 452445

Lg:
Pogledajte prilog 452446
Medianinfo:
Pogledajte prilog 452447
Najverovatnije taj model hisensa ne podrzava taj video codec H.265. koliko vidim iz imena fajla koji si pustio. Probaj jos neki H.265 ali mislim da i on nece raditi. H.264 ce raditi sigurno. Jedino resenje da se zezas nekim video konverterom pa da konvertujes taj H. 265 sto apsolutno ne preporucujem ali evo pogledaj:
Moja preporuka kupi neki android box koji nece imati problema sa kodecima. A sa boxom se otvaraju nove mogucnosti. Vidim gledas sadrzaj preko nekog storage-a. Znaci downloadujes pa gledas sadrzaje. Bez uvrede prevazidjen nacin gledanja sadrzaja. Postoje i druge "komotnije" mogucnosti da strimujes odmah torente (Stremio, Kodi). Istrazi postoje teme na forumu.

Poslednja izmena:
Najverovatnije taj model hisensa ne podrzava taj video codec H.265. koliko vidim iz imena fajla koji si pustio. Probaj jos neki H.265 ali mislim da i on nece raditi. H.264 ce raditi sigurno. Jedino resenje da se zezas nekim video konverterom pa da konvertujes taj H. 265 sto apsolutno ne preporucujem ali evo pogledaj:
Moja preporuka kupi neki android box koji nece imati problema sa kodecima. A sa boxom se otvaraju nove mogucnosti. Vidim gledas sadrzaj preko nekog storage-a. Znaci downloadujes pa gledas sadrzaje. Bez uvrede prevazidjen nacin gledanja sadrzaja. Postoje i druge "komotnije" mogucnosti da strimujes odmah torente (Stremio, Kodi). Istrazi postoje teme na forumu.
Ja imam taj model TV_a i H265 radi bez problema, Extreme job je mkv i h265 Već sam ranije pisao o tome. Ima nekih MKV kodeka sa kojim enkodiraju i te ne čita tv. Jednostavno ne mogu da "provalim" sa kojim kodecima rade osobe koji kače filmove. I ja naletim na takve pa u par minuta ali bukvalno konvertujem u MP4 H265. Evo ove koje sam gledao ti rade bez problema. Većina sa nekih torenta ne rade. Sa naših da. Otvorite ove mediainfo fajlove pa pogledajte.

Prilozi

• Extreme Job (2009) Korean (1080p BluRay x265 10bit AAC5.1 Bandi).mkv.txt
    13.7 KB · Pregleda: 6
  • My.Spy.The.Eternal.City.2024.720p.WEBRip.800MB.x264-drsko.mkv.txt
    34 KB · Pregleda: 5
Poslednja izmena:
Hisense čita H.265. ovde je možda problem ili do birate-a (nije standardan) zvuka ili do toga što nije u pitanju 10-bitni H.265 u 4K rezoluciji

Poslednja izmena:
Moguce. Jeste li probali sa nekim drugim plejerom?

pa, na modelima sa VIDAA U sistemom to praktično nije moguće pošto sumnjam da je neko napravio novi, zaseban player. fabrički player i to je što je

pa, na modelima sa VIDAA U sistemom to praktično nije moguće pošto sumnjam da je neko napravio novi, zaseban player. fabrički player i to je što je
Znam. Kada sam kupovao TV i Hisense je bio jedna od opcija. Zbog ogranicenosti VIDAA neki android box je nesto sto se mora uzimati u razmatranje da bi se iskoristio pun potencijal TV-a. Dakle samo fabricki player ili eventualno preko Plexa.

@mwsavko znam da je zastareo način gledanja sadržaja, ali tako radim oduvek, jer živim u ruralnoj sredini, i zbog nedovoljno brzog interneta nisam u mogućnosti sa strimujem filmove u 4k.

Dakle ukoliko sam dobro razumeo problem je najverovatnije u bitrate-u zvuka?

H265 sadržaj sam reprodukovao i ranije, i nisam imao problema.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno