Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ovo je odgovor iz linkovanog clanka:
U opisanoj situaciji, iako nije u pitanju naš korisnik, možemo da pretpostavimo da se nalazio u otvorenim međunarodnim vodama, koje ne pripadaju nijednoj državi i da se zbog podešenog automatskog povezivanja uređaja na mrežu, uređaj povezao na satelitsku mrežu koja se zove Malta-satelit (ime satelita, a ne države).

Budući da u otvorenim vodama nema baznih stanica, mobilni signal se omogućava putem satelita. Ukoliko je to slučaj, što je nezahvalno procenjivati zbog nepotpunih informacija, „korisnik“ je trošio podatke koji nisu uključeni ni u jedan roaming dodatak.

Moguće da je to mreža sa kruzera.

Ocigledno neki bug tako je i meni bilo na jednoj prepaid pisalo.Uplaceno 200din i to je nestalo kao da obavestavaju tako da je kredit istekao,Probao sam dolazni poziv radio je bez problema na taj broj
Nije bug nego nova prisila, ako se kredit ne dopuni duze od 3 meseca ide privremena suspenzija broja! Upravao mi se desilo...

Malta je u pitanju. A satelit se zove Malta i na njega se prikačio ;) :D.

Ako vam stigne uvecan racun a niste imali nikakav dodatan trosak (tpa parking,karta za bus..) proverite da vam nije naplacen popust za slanje racuna na mejl. Bez obzira sto mi oduvek racun stize na mejl,gospoda su "slucajno" zaboravili da obracunaju i popust od 50 din. za slanje racuna na mejl i to za zadnja 2-3 meseca. Nisu to neke pare ali npr. nas 1000 * 50 din.... Lepe pare za dzabe.

Je l neko uspeo da se nakači na 5G u Makedoniji, ja nešto ne uspevam.

Prilozi

• Screenshot_20240731_055713.jpg
    Screenshot_20240731_055713.jpg
    204.9 KB · Pregleda: 38
Ako vam stigne uvecan racun a niste imali nikakav dodatan trosak (tpa parking,karta za bus..) proverite da vam nije naplacen popust za slanje racuna na mejl. Bez obzira sto mi oduvek racun stize na mejl,gospoda su "slucajno" zaboravili da obracunaju i popust od 50 din. za slanje racuna na mejl i to za zadnja 2-3 meseca. Nisu to neke pare ali npr. nas 1000 * 50 din.... Lepe pare za dzabe.
kakva bre gospoda nisu mi uracunali 50% ni e racun i racun je stigo 15. na aplikaciji a 17. na mail ali sam bio u cg, pa sam 23. otisao sa majkom do a1 posto se idalje broj vodi na nju i rekli nam da se popust nije obracunao, rekli da sacekamo rok posali su zahtev za ispravku sta vec ali jos nije stigao nov, u tom slucaju je rekla da se plati ovaj sa punim iznosom pa ce biti avans/pretplata

Da po tome su poznati, a nadam se da neces morati jos jednom da im se obratis da to rese. 3 meseca smo se ganjali da isprave racun, da bi na kraju dodali taj iznos kao avans, kaze ako moze tako, reko sestro slatka nije mi bitno samo da se ne ganjamo vise, samo odradi.
Dobro ti je receno, plati da te ne iskljuce. definitivno nisu u stanju da isprave racun...

Definitivno nece da isprave racun, razlog i ne treba da interesuje kupca. Plati se ono sto znas da treba , posalje se mail prigovor i to je to. Oni da iskljuce ne smeju, kad isprave sami poslace mail.
Zasto bi neko gubio vreme da ide po poslivnicama , a na kranju znamo kako se racuna avans mora neki popust da im(1%, 2%15%..). Dok ih ne opametimo ljudi ce ici za obicne gluposti njihovom greskom u poslovnice.

Takođe potpuno je okej da ako plaćaš putem uplatnice/mbankinga uplatiš samo nesporan iznos računa.

• Like
Reagovanja: uji
Otišao sam danas do Yettel-a radi prenosa broja nakon isteka ugovorne obaveze u A1 pre 2 dana. Zanima me ukoliko ne dobijem taj poziv od njih gde mogu pregovarati oko NEO NEO tarife za 50%, koliko vremenski je potrebno čekati kako bi se opet mogao vratiti u mrežu kao novi korisnik, pošto ću u Yettel-u verovatno biti na pripejd-u.

@Nikola Dočić 60 dana od dana prenosa (toliko ujedno traje važenje inicijalnog kredita pa ukoliko ne planiraš da ga dopunjuješ, biće neophodno da podnesak uradiš 59. dana posle 18h ili 60. dana isto do 18h, jer broj nakon toga prelazi u pasivno stanje). Bonus dobrodošlice se automatski aktivira nekoliko dana nakon prenosa, a besplatan internet za 2 aplikacije te sleduje kroz 3 meseca i možeš da ih odabereš već odmah.

Vidim danas A1 izbacio nove tarife a bogami i cene telefona. Ističe mi ugovor 05.08. i rekli su mi da mogu da ga produžim od danas 01.08., ali su macani poskupeli. Gađao sam S24 koji je bio do juče 24x4.000rsd a sad je 24x4.625rsd

Vidim danas A1 izbacio nove tarife a bogami i cene telefona. Ističe mi ugovor 05.08. i rekli su mi da mogu da ga produžim od danas 01.08., ali su macani poskupeli. Gađao sam S24 koji je bio do juče 24x4.000rsd a sad je 24x4.625rsd
Dobijas li sta vise od tarife?
Fino su poskupeli, ja ostajem na pripejdu 😍

@ vemiessubdentem
Dobijam nepotrebne tarife.. Trenutno sam na NEO 15 od pre 2 god. Sada to više ne postoji, ima NEO 5gb ili NEO 30gb što je preveliki jaz, nema nešto između kao tih 15 što mi je taman (i više nego dovoljno mesečno).
Mada… sad kada sam se malo udubio u nove cene i tarife vidim da daju popust u avgustu 15.000 din na telefon uz NEO 30 što je 24x625din. S24 je poskupeo sa 24x4.000rsd na 24x4.625rsd što sa tim “popustom” u stvari znači da košta isto kao do juče 24x4.000rsd :D
Sa druge strane kada ih poredim sa MTS i Yettelom tu su negde sa cenama za tarifa+uređaj tako da mi se čini da samo prate konkurenciju (ne znam da li su i drugi poskupeli od nedavno nisam ih pratio do danas kada sam krenuo da poredim).

Popust je samo na nekoliko telefona, iPhone 13 i još neka dva-tri.
Nego, nema više popusta za obnovu bez uređaja?

Za Neo ultra ne mogu da nadjem da li postoji FUP za hotspot?

Za popust nisam primetio da je samo na neke telefone, mislio sam da važi za sve i da se primenjuje prilikom potpisivanja ugovora.
Popusta za obnovu bez uređaja koliko vidim nema. Idem posle posla svakako do filijale oko produžetka ugovora pa ću da se raspitam za detalje na licu mesta.

vo gledam i ja. treba da prenesem broj iz MTS a . Šta je najisplatljivije sa Dezerom i HBO ?

Za popust nisam primetio da je samo na neke telefone, mislio sam da važi za sve i da se primenjuje prilikom potpisivanja ugovora.
Popusta za obnovu bez uređaja koliko vidim nema. Idem posle posla svakako do filijale oko produžetka ugovora pa ću da se raspitam za detalje na licu mesta.

Koga zanima za produženje, pošto nisam stigao juče da završim obnovu na NEO NEO, danas sam dobio poziv i dobio ponudu za NEO Super, novu tarifu sa istim uslovima - 50% tokom ugovorne obaveze. Zbog i onako povećanih cena tarifa od danas, ispalo je korektno na kraju.

Vec vidim ludilo sa "definicijom" interneta za roaming u Super i Ultra paketu... Bar su izbacili Neo Joy/Travel/Protect

Pa piše lepo koliko u regionu ZB a koliko u romingu generalno.
Takođe, piše da se u regionu ZB prvo troše GB iz ZB dodatka pa onda roming GB.

@ vemiessubdentem
Dobijam nepotrebne tarife.. Trenutno sam na NEO 15 od pre 2 god. Sada to više ne postoji, ima NEO 5gb ili NEO 30gb što je preveliki jaz, nema nešto između kao tih 15 što mi je taman (i više nego dovoljno mesečno).
Mada… sad kada sam se malo udubio u nove cene i tarife vidim da daju popust u avgustu 15.000 din na telefon uz NEO 30 što je 24x625din. S24 je poskupeo sa 24x4.000rsd na 24x4.625rsd što sa tim “popustom” u stvari znači da košta isto kao do juče 24x4.000rsd :D
Sa druge strane kada ih poredim sa MTS i Yettelom tu su negde sa cenama za tarifa+uređaj tako da mi se čini da samo prate konkurenciju (ne znam da li su i drugi poskupeli od nedavno nisam ih pratio do danas kada sam krenuo da poredim).
Neke cene koje ja pratim su porasle a obnova ugovora mi je septembru. Izgleda da moram da barem pretim da cu preci kod nekog drugog, niže cene telefona su mi bile glavni razlog zašto sam u A1.

Na prvu sam pomislio da je 15GB za EU uz Neo Super svaki mesec, ali ipak je za period 24 meseca.

Da li neko možda zna (ili je suviše rano), kakvi su dodatni benefiti za prenos broja u A1, nakon što su objavili nove pakete i nove cene? Nude li šta agenti prodaje? Neki mesec po 1 din ili neki % popusta?

Nazad
Vrh Dno