Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Opaaa meni upravo takva jedna stize
LP0000xxxxxPP a bila je SYAE01875xxxx, sad mi to stize preko BEXa kazes, jel naplacuju nesto ili kao Temu i PE za Dz?
Od juce imam ovaj status na nindzi
"Primila lokalna kompanija za dostavu. Stigao na aerodrom odredišne zemlje"

Kod mene ista takva kao kod njega nema LKxxxSK.Pogledajte prilog 452193
Trazio mi kurir 40 din.Bio do poste po nesto sa temu i bas pomenem info i kaze oni ce naplacivati od 30 do 50 din kako kad nemaju fiksno takva je prica za sad

Da dok sam bio na godisnjem, stiglo mi 7 paketa sa pracenjem, sve ostavljeni izvestaji, pokupio na posti, kaze imate 15 din da platite lezarinu. Nikakvih drugih davanja nije bilo, ali zivo me zanima kako su obracunali tih 15 din, da li ukupno za sve posiljke ili odredjene, koliko je to dana naplaceno...

Da dok sam bio na godisnjem, stiglo mi 7 paketa sa pracenjem, sve ostavljeni izvestaji, pokupio na posti, kaze imate 15 din da platite lezarinu. Nikakvih drugih davanja nije bilo, ali zivo me zanima kako su obracunali tih 15 din, da li ukupno za sve posiljke ili odredjene, koliko je to dana naplaceno...
Čuvanje pošiljaka radi isporuke, saglasno rokovima utvrđenim opštim uslovima (ležarina) za registrovane pismonosne pošiljke mase preko 50 g i pakete (po danu) - 15 dinara po danu

Trazio mi kurir 40 din.Bio do poste po nesto sa temu i bas pomenem info i kaze oni ce naplacivati od 30 do 50 din kako kad nemaju fiksno takva je prica za sad
A sta naplacuju to od 30-50? Ili u tvom slucaju 40. Sto ne pita brt, nema veze ja cu ako mi oni budu donosili i ako mi budi naplacivali al cu da im i trazim papir da vidim sta ja to placam, briga me za 50 din, nego me interesuje sta se placa.

Nisam stigao da pitam posto je zurio kurir inace bih pitao

Nema veze, opusteno pitacu ja pa pisem ovde da drugi znaju sta nam to naplacuju.
Za koliko ti je stigla posiljka inace?

@X4K3P
Pa ne moze biti pdv od 30-50 dinara. Evo recimo to sto sam ja kupio je 22$ a pdv bi znaci bio 4.4$ a to nikako ne moze biti od 30-50 din 1$ cca 109, pa racunaj

Još pre 4-5 meseci se šuškalo po poštama za neke doplate za pošiljke iz Kine ali se nije znalo šta, da li je bilo samo rekla kazala ili su već bile počele pripreme ne zna se. I poštari su na veliko pričali verovatno računajući biće vajde.

^^

Meni danas BEX kurir uz'o 150 dinara za paketić sa 8 Eneloop AAA baterija sa Alije, sa tim SYRMxxxxxxxxx brojem. Pokazivao mi je neki papir na kome kao piše da treba toliko da platim, ali me mrzelo da vadim naočare (sačekao sam ga ispred zgrade) i nisam dobio nikakav račun ili nešto, niti sam ga išta pitao. Paketić nije otvaran, PDV-isan isl. Baterije su plaćene $15.32.

Zadnji status pošiljke na Alija-Cainiao je "Arrived at linehaul office. Arrived at Destination Country Airport" od pre 5 dana, kod BEX-a na sajtu nema ništa. Pojma ne znam koja je ovo sad fora. Kurir je pešice raznosio pakete, potrpane u neku bezveznu plastičnu torbu i u ranac na leđima. Prepoznatljiv je bio samo po majici na kojoj je malim slovima pisalo BEX... Sve mi je nekako bilo čudno.

Uzgred...

Nije li neki diša ili nešto Pošte krajem prošle godine najavljivao da će, kao od marta meseca probno, i neregistrovane pošiljke (UA...HU isl.) imati praćenje na njihovom sajtu?

Od toga nema ništa? Je l' pominjao neko nešto od tada?

Proveri na nalepnici koja je vrednost upisana, može biti da se tih 150din verovatno zaokruženo uklapa u 20%. Izgleda da im je neisplativo da štampaju slip ili kuriri moraju da nose više traka nego što nose pošiljki. Najveća je muka što svi mudro ćute ne mogu da napišem klepaju ali bar neka objava ili je uhodavanje do objave a ovako mogu kuriri da kažu koliko im se prohte.
Kakvo praćenje neregistrovanih pošiljki kad pošta i dan danas za te pošiljke na prigovor odgovara da prolaze kroz više centara i to je to a oni sami odredjuju pravila rada službi i načinom rukovanja pošiljkama.

Nema veze, opusteno pitacu ja pa pisem ovde da drugi znaju sta nam to naplacuju.
Za koliko ti je stigla posiljka inace?
Poruceno 13.7 sad videh cisto da znas.Bas brzo je stiglo
Pozdrav

imate teme za carinu (i druge troškove) i kurirske službe pa tamo diskutujte šta li to naplaćuju

Proveri na nalepnici koja je vrednost upisana, može biti da se tih 150din verovatno zaokruženo uklapa u 20%. Izgleda da im je neisplativo da štampaju slip ili kuriri moraju da nose više traka nego što nose pošiljki. Najveća je muka što svi mudro ćute ne mogu da napišem klepaju ali bar neka objava ili je uhodavanje do objave a ovako mogu kuriri da kažu koliko im se prohte.
Kakvo praćenje neregistrovanih pošiljki kad pošta i dan danas za te pošiljke na prigovor odgovara da prolaze kroz više centara i to je to a oni sami odredjuju pravila rada službi i načinom rukovanja pošiljkama.
oko 1.5$ je bila vrednost upisana inace na paketu bacio sam kovertu inace bih slikao

Čuvanje pošiljaka radi isporuke, saglasno rokovima utvrđenim opštim uslovima (ležarina) za registrovane pismonosne pošiljke mase preko 50 g i pakete (po danu) - 15 dinara po danu
Pa da, ali 7 paketa po 15 dinara, i to su svi stizali razlicite dane, a naplaceno kao 1 paket lezarina 1 dan. Ili su to jednostavno naplatili cisto pro forme.

BEX tu nesto lovi u mutnom, naplata PDVa i /ili carine morala bi biti pracena papirom sa carine. Mozda otvarati dispute kod Alije za takve posiljke ...

Stigao danas jedan UB...HU posle tačno 45 dana od poručivanja, poslednji status RLDC od 17.07. Pošta u Kraljice Marije, 11120 Beograd.

BEX tu nesto lovi u mutnom, naplata PDVa i /ili carine morala bi biti pracena papirom sa carine. Mozda otvarati dispute kod Alije za takve posiljke ...
Pa da nas stave na jos crnju listu zbog otvaranja dispute-a za budalastine, odnosno zbog bahatosti nasih bajnih kurirskih sluzbi i nesposobnosti Poste Srbije...

Pošto je adresa dostave u Leskovcu, isto se radi o Niškoj carini. Od 29.06 stoji:
DatumMestoStatusPotpisnik
29.06.2024 14:22:1711003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
29.06.2024 13:28:0411003 IZMENIČNA POŠTAPrispela
21.06.2024 12:09:00SG-SGSINAPrijem

Mesec dana, i ništa ne mrda....
Pošiljka je danas, konačno, otrpremljena sa carine!
31.07.2024 11:01:0068200 CARINA GPC NIŠOtprema

Pošiljka je danas, konačno, otrpremljena sa carine!
31.07.2024 11:01:0068200 CARINA GPC NIŠOtprema
Moja jos nije koja stoji od 1 Jula na Niškoj carini.

03.07 poručeno, 29.07 ubačeno u paketomat
UC...HU
NS
Nije loše, nije lošee 😄
Kako meni nema ja sam poručio 4 .7.2024 i kažu mi iz madjarske da je stiglo i da proverim u lokalnoj posti i bio sam 3 puta i kazu nema nista da su to neregristrovane posiljke i da nemaju pracenje

Danas stigao jedan paket UC...HU, porucen 16.7, poslat 17.7.
Po prvi da mi je neki paket ubacen u paketomat, do sada je uvek postar donosio, 14 dana, nije lose...:cool:

Мени поручено 9.јула, послато сутрадан, стајало 5 дана у Мађарској, тек јуче ушло у Србију.
Сад мерим време, кроз царину ће сигурно да протрчи исти дан, можда још данас. Очекујем следеће недеље да стигне до мене.

Nazad
Vrh Dno