Ljudi pomagajte.
Klima Beko inverter kupljena pre manje od 15 dana, kada se pusti da radi oseca se neki miris u vazduhu, nije intenzivan, nego slab ali posle dva tri sata rada se oseti da je vazduh u sobi zasićen njime, i počne da mi bude neprijatno sa disanjem. Isključim klimu, i posle nekog vremena kad se prostorije zagreju onda se taj miris jače oseti i ja otvaram prozor da proluftiram i bude mi bolje. Zavesa sto je pored un. jedinice , garderoba, namestaj, sve sto je u sobi bilo u blizini klime je poprimilo taj miris.
A lepo pitam majstora koji mi je montirao uredjaj da li je sve u redu da proveri spoljašnju jedinicu, jer kako sam otvorila kutiju gde je ona bila zapakovana tako se osetio težak miris, a on kaze to je "kineska plastika", a i ja sam bila u fazonu novo je pa se zato oseća, a i spoljašnja je pa neme veze. Međutim, po pustanju od prvog dana se sve vreme oseća u stanu , iako sam ja na početku mislila da će za par dana da nestane, očigledno od toga nema ništa. A kad sam napr. odmah izašla na terasi nakon isljučenja, pošto mi je tu montirana spoljna j. nisko, baš je bilo teško da se diše pored nje neko vreme, a posle kao izvetri taj miris iz nje pa bude bolje.
Sta je tu problem da li zna neko ? Da nije možda freon ? Ali za sada kada radi dobro hladi. Ili neki delovi u klimi su lošeg kvaliteta, ali nigde npr. kod prijatelja to nisam primetila , niti mi se neko požalio na to, bez obzira bili uredjaji "jeftini" ili ne. A s druge strane brine me da li to može loše da utiče i na zdravlje.