dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 815
Ista kamera 2 cene
Ajde da pokusam da ti ukratko odgovorim, stim sto se ogradjujem unapred oko eventualnih gresaka. Pisem na osnovu nekog mog iskustva sa drugim sajtovima, i sa vrlo malim pocetnim iskustvom sa ovim sajtom. Znaci, pisem samo ono sto mislism da vazi za Temu.Izvinjavam se ako pitam sto je mozda vec neko pre mene, ima dosta stranica, vecinu jesam, ali nisam uspeo sve da iscitam.
Hocu vise stvari da kupim sa Temua (nisam nikad porucivao ni sa alija ni sa bilo kojeg drugog inostranog sajta) pa imam par pitanja pre registracije ako ima neko voljan da mi odgovori.
1. Da li ostavljam prilikom registacije broj racuna (ili neke druge podatke sa kartice) sa kojeg ce mi skidati pare i da li to mora biti devizni, visa racun, pretpostavljam da samo dina racun ne moze. Nesto sam video da novac skidaju u dinarima, pa me zanima da li na tom visa racunu sa kojeg skidaju pare mogu da imam samo dinare ili moram da imam nesto i u eurima. Ili skidaju eure u dinarskoj provivrednosti?
2. Ako kupim preko 7-8k, da li oni automatski stavljaju u vise paketa zbog carine da ne placam ili ako sve posalju u 1 paketu se placa carina zbog veceg iznosa?
3. Da je temu funckionise kao 1 prodavnica, kao 1 pradavac i sve sto kliknem salju zajedno ili imaju odvojeni prodavci na temuu pa moram sve poruciti od jednog coveka?
4. Da li bi mi ako porucim neki gabaritan predmet naplatili carinu?
5. Da li ako ne stigne u roku koji napisu vrate samo iznos ''postarine'' a paket kad stigne stigne ili tad paket ni ne dobijamo?
6. Kvalitet proizvoda? Da li te sitnice i predmeti sto im cena pise 30, 50 dinara zaista toliko kostaju i da li je kvalitet nekih predmeta od 200-300 iole ok?
7. Oni kodovi neki sto postoje za prvu porudzbinu od 100 evra da li to stvarno radi i da li u tom slucaju kad imamo kod nam ni ne trabaju pare sa naseg racuna vec se trose prvo te virtuelne ili kako?
8. Video sam da neko poruci vise paketa tj stigne mu 1 pa kaze imam jos 2,3..., pa me sad zanima da li sto ubacim u korpu i kupim, zavrsim kupovinu to se smatra jednim paketom? Pa ako nakon sat vremena ponovo izaberem nesto i kupim se to smatra drugom kupovinom, tj drugi paket ili oni to sve obuhvataju u taj prvi paket? Odnosno da li treba da postoji neka razlika u kupovini od nekoliko dana, nedelja, da bi se racunalo kao drugi paket?
9. Da li je bezbednije da kupovinu obavljam preko pejpala ili racuna? Posto cesto imam neke pare na deviznom racunu, ali nemam pejpal, ne znam ni kako da ga otvorim i da li na pejpalu su samo evri i kako bi sam sebi uplatio na pejpal, deluje mi komplikovano ali ako je bezbednije da se upustim u tu pricu?
10. Sta se desava ako nesto kupim a to nemaju na stanju, vrate iznos koji sam platio i to imam kao kredit na sajtu za sledecu kupovinu?
ps ako neko zna a hoce da mi objasni u pp kako pejpal funkcionise da li treba u banku da idem i kako se otvara u najkracim crtama da mi pojasni, bio bi mnogo zahvalan.
Ima mesto za karticu.Takva kamera ali za montažu na zid 505 i 568 din. sa dve atene ali ne vidim mesto za memorijsku karticu. Trenutno gde vidite "letnje ponude" ispod fotke to je ponuda sa popustom i vremenski je ograničeno.
Dobar fazon da trošiš malte ne svaki dan po 1700 jer teško da ubodeš sve što ti treba na popustu.
Ne jurim kameru ali ovim trkačima što su juče pretpostavljali koja je kamera u pitanju sam izvukao današnju cenu. Koliko sam na brzaka pogledao nisam video u opisu bilo šta o kartici čak ni max kapacitet.Ima mesto za karticu.
zavisi kako izaberesAli druga boja🤣
Mesto za karticu a max je 64GBNe jurim kameru ali ovim trkačima što su juče pretpostavljali koja je kamera u pitanju sam izvukao današnju cenu. Koliko sam na brzaka pogledao nisam video u opisu bilo šta o kartici čak ni max kapacitet.
Da😂zavisi kako izaberes
Ja 3 para, dva para upravo na carini nadam se da ce danas proci i od ponedeljka kod mene pa cu vise moci reci i o kvalitetu i o udobnostiJel neko kupovao patike preko Temu-a? Zanima me kakav je kvalitet..
Valjda dele paket ako predje tih 50€Gde je ta opcija da se podeli porudzbina na 2 paketa?
HVALA ti mnogo na izdvojenom vremenu i svim detaljnim objasnjenjima! Sve sam shvatio kako funcionise u sustini i mnogo si mi pomogao.Ajde da pokusam da ti ukratko odgovorim, stim sto se ogradjujem unapred oko eventualnih gresaka. Pisem na osnovu nekog mog iskustva sa drugim sajtovima, i sa vrlo malim pocetnim iskustvom sa ovim sajtom. Znaci, pisem samo ono sto mislism da vazi za Temu.
![]()
Ne ja sam pisao da sam ja i supruga kupili odvojeno svako sa svog naloga. Nema sta da gleda, samo kupuj koliko hoces paketa, kapiram sta zelis da pitas i ne nece biti problema drugacija je prica nego sa AE-om, totalno. Da ne smaram sa objasnjenjima zasto dacu ti primer da su mi u istom danu 3 paketa data i sad su mi jos dva na carini u istom danu, to se ne gleda nema klasicne xarine po kratkom postupku, svi su paketi ispod 50€ automatski, ono je u paketu sto pise i ne placas pdv logicno carine nema.Bravo, bas gledam da porucim nesto i ne uklapa mi se cifra ispod 50 eur
neko je pomenuo gore da je porucio na sebe i suprugu pa sam mislio da ima opcija...
Kako gleda carina na to kad ti dodju dva paketa sa istog mesta na tebe na istu adresu u istom danu...?
Hmm, vrv si u pravu ... mada sam ja na svom primeru pre korone nazalost video da je moguce da ti vise narudzbina "spoji" u 1 paket i nasa carina. Samoinicijativno. Jer se desilo da je 5 ordera stiglo u isto vreme na moje ime, te su me zezali nekoliko dana, cak i telefonom zvali. Nisu bukvalno spojili, ali su samim tim sto su to sortirali na jedno ime i zvali bilo dovoljno. Pokusali su da mi stave na vrat da uvozim iz vise ordera kompletnu ne znam kakvu robu za sverc. A roba veze sa vezom nije imala, i kostala je sve ukupno 5 posiljki, mozda 30-40$. Svih 5 posiljki je bilo totalno razlicito i nespojivo. Ali ...pre toga, mozda mesec dana, sam imao nekoliko prilicno neprijatnih razgovora sa gospodjom iz ptt carinske ispostave oko posiljke za koju je mislila da kosta 10x vise i da ne mogu kao fizicko lice da uvezem (posiljka je stvarno kostala 110$ i toliko je i pisalo na njoj i normalno je trebalo da se ocarini). A nije bila u pravu, pa sam morao da dokazujem nekoliko dana i bilo je na kraju po mome. Ali shodno sveukupnoj situaciji, ne preporucujem neku nepotrebnu raspravu sa njima. Na mom primeru sam video da mi je posle toga neko vrv tamo stavio ALERT znak pored imena i adrese, pa sam neko vreme morao da se dovijam na razne nacine. Da budem jasan, ne bavim se bilo kakvim svercom ili preprodajom bilo cega.to oni automatski rade, da izigraju zakon. nema opcije
Super ondaNe ja sam pisao da sam ja i supruga kupili odvojeno svako sa svog naloga. Nema sta da gleda, samo kupuj koliko hoces paketa, kapiram sta zelis da pitas i ne nece biti problema drugacija je prica nego sa AE-om, totalno. Da ne smaram sa objasnjenjima zasto dacu ti primer da su mi u istom danu 3 paketa data i sad su mi jos dva na carini u istom danu, to se ne gleda nema klasicne xarine po kratkom postupku, svi su paketi ispod 50€ automatski, ono je u paketu sto pise i ne placas pdv logicno carine nema.
Ljudi, samo opusteno kupujte koliko hocete, necete imati nijedan dodatni trosak na Temu.
Opet ponavljam drugacija je prica od AE.
Kakav sporazum ? Nisam bas opoznat ? Ali da batalimo politiku ...Ne citas post iznad, nema toga na Temu, nece ti niko na vrat sesti.
Nije niciji amin, vec sporazum potpisan sa Kinom al to je dalje politika a ista je zabranjena na forumu.
naravno da je neciji amin, nije Kina iznad zakona SRBNe citas post iznad, nema toga na Temu, nece ti niko na vrat sesti.
Nije niciji amin, vec sporazum potpisan sa Kinom al to je dalje politika a ista je zabranjena na forumu.
A šta tu nije po zakonu? Pa onda da se razjasni.20 kom, posalje isti dan, i carina zazmuri ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari