I meni su slična iskustva sa CG, misle da su najbolji jer imaju (objektivno) lepu prirodu, a ne rade ništa da to iskoriste kako treba. Prošle godine sam bio na Rtu Veslo na vikend u kampu, meni je ono fantazija od lokacije, ali je infrastruktura užasna, izlomio sam auto dok sam stigao, putovao od Bg 9h (a ne davim u vožnji). Putovao noću, ujutru sam stigao tamo. I od onakve lokacije, u šumi na plaži na litici, oni u "restoranu" služe palačinke i tople sendviče, vino sipaju iz balona a pivo je jelen. Pređem do ribarskog sela na ručak, ošišaju te kao da su montekarlo, a do tamo ili na magarcu ili čamcem može da se dođe. Bez 200e ne možeš da sedneš, vino praktično ne može na čašu, a flaša 70+ evra. Stvarno su dobri konobari, podigneš glavu oni trče ka tebi, ali ne treba da se plati račun 200+ evra da bi imao takvu uslugu. U "običnim" kafićima/restoranima se stvarno i dugo čeka, i loša je usluga, ne možeš popiti dobru kafu nigde.
I na kraju svega, meni to i ne bi previše smetalo jer se trudim da ne idem toliko po restoranima, gledamo da sami spremamo hranu, ali 2 su stravične zamerke (sa moje tačke gledišta). Ne možeš naći svežu ribu da izabereš nešto da sam spremaš, navodno sve divlje ide restoranima, bolji mi je izbor ribe u Beogradu nego u CG. Prodavci u ribarnicama kažu da se bolje može izabrati u Pg nego na primorju. I drugo je ta užasna infrastruktura, kreneš bilo gde popodne/uveče i zabodeš bar sat vremena u kolima. Mi smo sa Rta Veslo išli preko sat ipo vremena do Tivta, a onda od Tivta preko 2h do HN, i to ne bih rekao da je bio najjači špic. Nazad smo se vraćali kasno uveče pa smo stigli za oko sat ipo (za ~40km ako se dobro sećam). Pa izgubiš volju za životom, a mi otišli na produženi vikend.
A ja u Krku (mestu) u fantazija restoranu probam klopu koju stvarno nisam imao prilike nigde da jedem, popili ukupno 4 čaše vina (po 2), selekcija od preko 200 etiketa koje služe na čašu, posvete ti se, uparuju ti vina uz jelo, probali 4 vrste, uparuju ti maslinovo ulje uz jelo (!), i prođem sa 80e. Nije ni to jeftino, ali nije ovakvo sumanuto dranje. Neko će reći da je to najbolja nautička lokacija na jadranu pa da mogu da deru, ja se ne slažem.
Može i na Krku da se uleti u problem, nedelja popodne/uveče može da se zaglavi na mostu i po sat i više, ali nije kao u CG gde je ceo dan gužva.
Što se tiče mesta za odmor, nisam 100% siguran da bih ga birao za neki "stacionarni režim", plaže nisu Bog zna šta, a mimo Krka ni nema ništa specijalno da se vidi. Punat je onako, Njivice su užas, nikako tamo. Plaža ima ali se do svih treba voziti.