Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Može se na njihovom sajtu u svakom trenutku proveriti potrošeni gigabajti. Meni je ovih 5gb bilo dovoljno za 7 dana koliko sam bio na Krfu, nisam neko ko na odmoru troši mnogo neta, a ovo mi bilo dovoljno za navigaciju, da se čujem sa ljudima u Srbiji, i light upotreba društvenih mreža.
Ovako izgleda na sajtu
Pogledajte prilog 450960
Odlično, isprobam onda pa javim, ako nešto i krene po zlu uvek je tu Airalo kao proverena stvar. Od sutra na Kritu, javljam utiske. Nadam se da je i instalacija laka.

Da, na mejl ti dođe QR kod koji se skenira i telefon to podesi sam. I posle kad se dođe u zemlju gde će se koristiti net omogući se prenos podataka u roamingu za konkretan esim ili slično zavisno od modela telefona.

Za 7e se isplati rizikovati. 😁 Meni je svakako tih 5gb previše jer ne koristim društvene mreže ali bolje da ima više zbog navigacije i video poziva nego da razmišljam za ove smešne novce.

Da, svakako. Koristio maya i oko NG u Francuskoj i Švajcarskoj i tamo bio prezadovoljan kako radilo, doduše tamo je sigurno bolja pokrivenost signalima mobilne mreže nego na grčkim ostrvima.

Javljam sutra prve utiske, hvala puno.
Još jedno pitanje samo, kada sam u inostranstvu i koristim bilo esim ili fizičku sim karticu kao izvor interneta, Viber mi slanje slika pokušava naplatiti kao data roaming. 🤔 Jel to ja ne umem da podesim nešto pošto ne vidim ljude oko sebe da se žale na to, WhatsApp recimo potpuno normalno šalje slike bez ikakvih problema dok na Viber izađe ono upozorenje da sam u roamingu i da će se naplatiti data transfer za slanje slike - are you sure you want to continue?! 🙄 Prijem slika/videa normalno radi, samo slanje ne. Postoji neki odgovor na tu situaciju ili je prosto tako?

To je samo upozorenje, da pokuša da te spasi neželjenih troškova u romingu. Kažeš da hoćeš da dozvoliš i to je to.

Javljam sutra prve utiske, hvala puno.
Još jedno pitanje samo, kada sam u inostranstvu i koristim bilo esim ili fizičku sim karticu kao izvor interneta, Viber mi slanje slika pokušava naplatiti kao data roaming. 🤔 Jel to ja ne umem da podesim nešto pošto ne vidim ljude oko sebe da se žale na to, WhatsApp recimo potpuno normalno šalje slike bez ikakvih problema dok na Viber izađe ono upozorenje da sam u roamingu i da će se naplatiti data transfer za slanje slike - are you sure you want to continue?! 🙄 Prijem slika/videa normalno radi, samo slanje ne. Postoji neki odgovor na tu situaciju ili je prosto tako?
Neće Viber da ti naplati nego te upozorava da može da kosta. Jednostavno otkači da te ne smara sa time i ćao.

kakvoj srbiji, u pitanju je hrvatski Telemach (ex Tele2), hrvatska IP adresa, i tunel do HR, prosecan ping nije ispod 100ms...

sta je najpovoljnije za grcku na 7 dana, unlimited data, ili bar 50 gb, eSIM?
vidim da vodafone ima te varijante na 30 dana, ali je skupo, (tj nije skupo kada bi mi trebalo na 30 dana) i kosta 30e, gde je obican SIM besplatan kod njih kad se kupi a eSIM se placa jos 10e (!?), sto je besmisleno.
kako ovaj whatsap funkcionise, nisam se snasao na sajtu..? je l to cosmote kartica, kako se to kupuje, kako se aktivira..
ima li nesto trece..?
Evo ja kupio whatsap. U pitanju je fizička sim kartica koja se kupije u poslovnicama Cosmote. Imaš da biraš razne dodatke, ja sam izabrao 7 dana flat internet za 6.5 evra, mada sam platio 8 evra, valjda taj 1.5 rvra košta sam sim.
Ukratko ako tražiš najpovoljniju opciju za 7 dana u Grčkoj ovo je najbolje. Ne znam da li imaju esim

uzeo sam ipak vodafone 😀 mada esim moze da se aktivira tek u grckoj.. krecemo veceras pa javljam utiske.. mada nije povoljno, 39e je flat net mesec dana + 200 nacionalnih minuta

Vodafone olimpska regija, ne valja. 4g mreža jedna 1mbit dload, na 5g, ako nema gužve radi odlično.
Ipak Cosmote sledeće godine.

Da, svakako. Koristio maya i oko NG u Francuskoj i Švajcarskoj i tamo bio prezadovoljan kako radilo, doduše tamo je sigurno bolja pokrivenost signalima mobilne mreže nego na grčkim ostrvima.
Evo da potvrdim - Maya radi besprekorno na Kritu. 🙂 Sam eSIM se automatski zakačio na Nova, ali je moguće ručno prebaciti na Cosmote i definitivno je bolji protok kome je to bitno. Instalacija prelaka, daleko prostije od inicijalne Airalo registracije i pokretanja. Pregled potrošenih podataka je gotovo instant, što takođe kod Airalo nije slučaj. Sve u svemu mi prezadovoljni! 😁

Naravno da nije svugde isto ali za veliku većinu lokacija u Grčkoj Cosmote je najbolji.
Govorim iz ličnog dugogodišnjeg iskustva na brojnim lokacijama po Grčkoj i to ne samo leti

Evo ja kupio whatsap. U pitanju je fizička sim kartica koja se kupije u poslovnicama Cosmote. Imaš da biraš razne dodatke, ja sam izabrao 7 dana flat internet za 6.5 evra, mada sam platio 8 evra, valjda taj 1.5 rvra košta sam sim.
Ukratko ako tražiš najpovoljniju opciju za 7 dana u Grčkoj ovo je najbolje. Ne znam da li imaju esim
Iskazane cene su bez poreza od 10%, zato si platio 8e
Olimpska regija Cosmote najbolji.

Evo da potvrdim - Maya radi besprekorno na Kritu. 🙂 Sam eSIM se automatski zakačio na Nova, ali je moguće ručno prebaciti na Cosmote i definitivno je bolji protok kome je to bitno. Instalacija prelaka, daleko prostije od inicijalne Airalo registracije i pokretanja. Pregled potrošenih podataka je gotovo instant, što takođe kod Airalo nije slučaj. Sve u svemu mi prezadovoljni! 😁
Super. Naravno očekuj ako istražujete ostrvo da nije svuda isti kvalitet signala, ali verujem na poznatim plažama i mestima na ostrvu biće ok signala.

Net2Go za vikend radio tuzno na Sitoniji, jedva 1Mbit downloada u toku dana.. Mnogo zavisi od zagusenja a izgleda za vikend navale Grci na Halkidiki i sve se raspada 🙂

Super. Naravno očekuj ako istražujete ostrvo da nije svuda isti kvalitet signala, ali verujem na poznatim plažama i mestima na ostrvu biće ok signala.
Naravno, to se dešava svakako i sa fizičkim sim karticama, evo prođosmo kroz (jednu od brojnih) klisura na putu ka jugu tu se gubio signal što je i normalno, ali odmah po izlasku i putu ka obali vratio se 5g. Za ono što mi imamo u sred Beograda, gde nam običan 4g srče bateriju, ovo je izmišljena situacija. 😄

Iskazane cene su bez poreza od 10%, zato si platio 8e
Olimpska regija Cosmote najbolji.
Nije mi baš najjasnije. Teta koja mi je registrovala karticu u poslovnici mi je rekla idi i uplati 8 evra na kasi. Kasnije sam odabrao dodatak 7 dana flat internet i ostalo mi je 1.02 evra kredita.
Nije ni bitno evro gore dole, u svakom slučaju najpovoljnija varijanta za 7 dana negraničenog interneta.
Jedino što može biti problem naći fizičku karticu. Ove godine nisam imao problema jer sam u većem gradu ali prošle u Nea Maudaniji nisu imali kartica u Cosmote poslovnici

ne znam kako je na kasi, ali kad na WhatsUP aplikaciji uplatim 15 evra, na kredit legne 13.5 evra...

Ma jok, naplate "uslugu" podešavanja ti radnici u kioscima i poslovnicama 🙂 Ne svi, ali neki da...

Meni i ženi sam uzeo “putuj Evropom” 10 GB za 30 dana, sinu MobiMatter 25 GB za 30 dana (ostajemo 18 pa mi se ne uklapaju one kraće varijante). Obe varijante rade besprekorno, mogu da se menjaju GR operateri (rade sa svima). Kome ne treba neograničeni net ovo je za sada odlično.

Koristio bon bon na Kasandri, radio zadovoljavajuce. 2 nedelje, nisam dobio FUP za razliku od prosle godine kada sam posle 4/5 dobio poruku koja je potom u avgustu ponistena jer je kartica koriscena u Hr. Ukupno 10 eura neograniceni net, jedino su me skratili za 1 dan, aktivirao ga u subotu na nedelju pola sta posle ponoci, u petak u ponoc se reaktivirala jos 1 nedelja da bi iduci petak u ponoc ugasena usluga. Problem je izazvala grcka vremenska zona, u Hr je bila jos uvek subota 23.30.

Takodje u kuci sam imao Cosmote, bilo je poprilicno stucanja na EON-u, gledao se tenis i fudbal. Bolje je radio na bon bonu mada sam ga stedeo da ne bi opet dobio FUP.

Zaboravio si da kažeš na kojoj mreži ti je bio Bonbon.
Inače, sa grčkim karticama je rizik jačine signala. Whatsup u apartmanu i na dve plaže na koje sam išao top. Druge dve i samo turističko mesto, signal nula a sve je u kilometar, kilometar i po.
Bolja varijanta ispadne strana kartica pa biraj mrežu u zavisnosti od signala (one koje nisu vezane za određenog provajdera). Problem je ako ste heavy user i još uz to nemate wifi u smeštaju. Moji jesu (ja prvi), 4 telefona + TV box. Manji paket ne bi bio dovoljan.

Nazad
Vrh Dno