Odlično, isprobam onda pa javim, ako nešto i krene po zlu uvek je tu Airalo kao proverena stvar. Od sutra na Kritu, javljam utiske. Nadam se da je i instalacija laka.Može se na njihovom sajtu u svakom trenutku proveriti potrošeni gigabajti. Meni je ovih 5gb bilo dovoljno za 7 dana koliko sam bio na Krfu, nisam neko ko na odmoru troši mnogo neta, a ovo mi bilo dovoljno za navigaciju, da se čujem sa ljudima u Srbiji, i light upotreba društvenih mreža.
Ovako izgleda na sajtu
Pogledajte prilog 450960
Neće Viber da ti naplati nego te upozorava da može da kosta. Jednostavno otkači da te ne smara sa time i ćao.Javljam sutra prve utiske, hvala puno.
Još jedno pitanje samo, kada sam u inostranstvu i koristim bilo esim ili fizičku sim karticu kao izvor interneta, Viber mi slanje slika pokušava naplatiti kao data roaming. 🤔 Jel to ja ne umem da podesim nešto pošto ne vidim ljude oko sebe da se žale na to, WhatsApp recimo potpuno normalno šalje slike bez ikakvih problema dok na Viber izađe ono upozorenje da sam u roamingu i da će se naplatiti data transfer za slanje slike - are you sure you want to continue?! 🙄 Prijem slika/videa normalno radi, samo slanje ne. Postoji neki odgovor na tu situaciju ili je prosto tako?
imaju li opciju da se online kupi eSim kod njih?A1 hr daje džabe 25GB (10 u EEA roamingu), za aktivaciju do 21.07 koji traju 7 dana od aktivacije.
Čija je IP? Jel tuneluje ka Srbiji ili je lokalna?
Nema na zalostimaju li opciju da se online kupi eSim kod njih?
Da 100ms je ping. Ja jos palim svoj VPN i tunelujem do Srbije 😀kakvoj srbiji, u pitanju je hrvatski Telemach (ex Tele2), hrvatska IP adresa, i tunel do HR, prosecan ping nije ispod 100ms...
Evo ja kupio whatsap. U pitanju je fizička sim kartica koja se kupije u poslovnicama Cosmote. Imaš da biraš razne dodatke, ja sam izabrao 7 dana flat internet za 6.5 evra, mada sam platio 8 evra, valjda taj 1.5 rvra košta sam sim.sta je najpovoljnije za grcku na 7 dana, unlimited data, ili bar 50 gb, eSIM?
vidim da vodafone ima te varijante na 30 dana, ali je skupo, (tj nije skupo kada bi mi trebalo na 30 dana) i kosta 30e, gde je obican SIM besplatan kod njih kad se kupi a eSIM se placa jos 10e (!?), sto je besmisleno.
kako ovaj whatsap funkcionise, nisam se snasao na sajtu..? je l to cosmote kartica, kako se to kupuje, kako se aktivira..
ima li nesto trece..?
Evo da potvrdim - Maya radi besprekorno na Kritu. 🙂 Sam eSIM se automatski zakačio na Nova, ali je moguće ručno prebaciti na Cosmote i definitivno je bolji protok kome je to bitno. Instalacija prelaka, daleko prostije od inicijalne Airalo registracije i pokretanja. Pregled potrošenih podataka je gotovo instant, što takođe kod Airalo nije slučaj. Sve u svemu mi prezadovoljni! 😁Da, svakako. Koristio maya i oko NG u Francuskoj i Švajcarskoj i tamo bio prezadovoljan kako radilo, doduše tamo je sigurno bolja pokrivenost signalima mobilne mreže nego na grčkim ostrvima.
Iskazane cene su bez poreza od 10%, zato si platio 8eEvo ja kupio whatsap. U pitanju je fizička sim kartica koja se kupije u poslovnicama Cosmote. Imaš da biraš razne dodatke, ja sam izabrao 7 dana flat internet za 6.5 evra, mada sam platio 8 evra, valjda taj 1.5 rvra košta sam sim.
Ukratko ako tražiš najpovoljniju opciju za 7 dana u Grčkoj ovo je najbolje. Ne znam da li imaju esim
Super. Naravno očekuj ako istražujete ostrvo da nije svuda isti kvalitet signala, ali verujem na poznatim plažama i mestima na ostrvu biće ok signala.Evo da potvrdim - Maya radi besprekorno na Kritu. 🙂 Sam eSIM se automatski zakačio na Nova, ali je moguće ručno prebaciti na Cosmote i definitivno je bolji protok kome je to bitno. Instalacija prelaka, daleko prostije od inicijalne Airalo registracije i pokretanja. Pregled potrošenih podataka je gotovo instant, što takođe kod Airalo nije slučaj. Sve u svemu mi prezadovoljni! 😁
Naravno, to se dešava svakako i sa fizičkim sim karticama, evo prođosmo kroz (jednu od brojnih) klisura na putu ka jugu tu se gubio signal što je i normalno, ali odmah po izlasku i putu ka obali vratio se 5g. Za ono što mi imamo u sred Beograda, gde nam običan 4g srče bateriju, ovo je izmišljena situacija. 😄Super. Naravno očekuj ako istražujete ostrvo da nije svuda isti kvalitet signala, ali verujem na poznatim plažama i mestima na ostrvu biće ok signala.
Nije mi baš najjasnije. Teta koja mi je registrovala karticu u poslovnici mi je rekla idi i uplati 8 evra na kasi. Kasnije sam odabrao dodatak 7 dana flat internet i ostalo mi je 1.02 evra kredita.Iskazane cene su bez poreza od 10%, zato si platio 8e
Olimpska regija Cosmote najbolji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari