Šta je novo?

Redmi Note 10 se povezuje na ruter ali nema internteta

pandemic

Poštovan
Učlanjen(a)
13.09.2019
Poena
55
Pozdrav svima!
Imam navedeni telefon i Telekomov ruter ZTE H168N. Kada niko od ukucana ne koristi duze vreme wifi (preko noci recimo) i kada se na ruteru upali ona crvena lampica koja valjda signalizira da nema interneta i kada probam sa mojim telefonom da se konektujem, sve je ok, telefon se konektuje kao i kada ima interneta ali interneta na mom telefonu nema. Da bih "aktivirao" ruter, treba mi neki drugi telefon...
Telefoni ostalih ukucana nemaju ovaj problem. Odmah po konektovanju na wifi ruter dobija IP i sve im radi. Tek onda mogu i ja da koristim wifi.
Kako da resim ovaj dosadni problem?

To se desava i kod mojih roditelja, oni imaju mtsov ruter i tokom noci se pojavi crvena lampica tj, jedna od onih sto su zelene postane crvena ali kad se upali kompjuter ili neko hoce da se zakaci na wifi sa telefonom lampica postane zelena.

Ja nisam obratio paznju,mozda ima neki sejv mod,na primer tenda kad je neaktivna nocu,resetuje se,fabricki je tako.

Ja sam gasio iptv,nikad problem,sem sa losim wifi-em.

@pandemic ako koristiš iptv i gasiš set top box nemoj da ga više gasiš (samo ugasi tv kada ne gledaš).
Jesu odvojene stvari iptv i internet ali kod nekih rutera to ih drži uposlenim i pomogne.
Ne koristim iptv, samo net. Rekli su mi iz telekoma da je crvena lampica normalna stvar ako se ruter ne koristi. Dodeljuje se IP adresa nekom drugom.
Al bas me briga za telekomove modeme, mene muci to zasto redmi note 10 nece da "aktivira" taj ruter, a raznorazne motorole i drugi xiaomiji hoce???
To se desava i kod mojih roditelja, oni imaju mtsov ruter i tokom noci se pojavi crvena lampica tj, jedna od onih sto su zelene postane crvena ali kad se upali kompjuter ili neko hoce da se zakaci na wifi sa telefonom lampica postane zelena.
E bas tako. Cim se neko (sem mene) nakaci na taj ruter dobija pristup netu a ja cupam kosu!

Koja tačno crvena lamica, jer ne bi smela nijedna da se upali na tom ruteru zbog nekorišćenja.
Možeš probati restartovati ruter ako nema nikog od ukućana ali naravno nije ni to praktično rešenje.

Prilozi

• 217860-26f7c0e16e45de12f6e2061164868c52.jpg
    217860-26f7c0e16e45de12f6e2061164868c52.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 12
Kad je meni serviser nameštao ZTE ZXHN H168N V3.5 rekao je da je normalno da kad nije niko povezan na wifi da internet lampica svetli crveno. Kad se bilo ko poveže promeni se u zeleno. Isto tako je kod drugara koji ima H267N.

Probaj da resetuješ Network podešavanja na telefon, ja imam Xiaomi Mi 11 i bez problema se povezuje i aktivira internet na ruter.

Uradio sam factory reset na telefonu i opet isto.

192.168.1.1 kucaj adresu u browseru.
Moraš da isključiš standby mod. Pogledaj ovde u temi. Nisam sada siguran za šifre, kažu da su menjali.

192.168.1.1 kucaj adresu u browseru.
Moraš da isključiš standby mod. Pogledaj ovde u temi. Nisam sada siguran za šifre, kažu da su menjali.
Nista ne mogu da uradim jer su promenili sifre za admin pristup!

Nazad
Vrh Dno