Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

@Chernobyl
Ja ga na tvoju preporuku uzeo, cekam i dalje, znaci isplati se, pogotovo za ovu lovu:

Prilozi

• SmartSelect_20240710_083225_AliExpress.jpg
    SmartSelect_20240710_083225_AliExpress.jpg
    189.5 KB · Pregleda: 121
Da li ima ovo negde u Srbiji? Poručio sam sa Alija ali je zaglavljeni negde već 2 meseca. Kamerica i hardware kit stigli pa mi fali ovo da sve povežem.
1000005355.png

da li je neko kupovao nesto slicno ovom ?

ako dobro razumem ovo je control centar i onda preko njega mogu da se kontrolisu ostali smart uredjaji u kuci(svetlo,uticnice,klime i sl)
da li je to povezano sa ovim brendom ili moze sve nezavisno od ovog proizvodjaca?
Ja koristim stariji model tog proizvoda kao tuya zigbee hub bez alexe, google, voice.
Sasvim ok, nisam imao nikakvih problema sa njim. Svi zigbee uredjaji mi rade na njemu bez obzira da li su moes ili ne. Na njemu su vidljive sve scene i uredjaji na isti nacin kao i u app na telefonu. Radi preko wifi i vrlo je stabilan. Ne secam se da je pucala mreza i da sam morao da resetujem ili nesto tako.
Od funkcija, barem ovaj moj, nema nista solidno pametno. Prikazuje screensaver sa satom i trenutnom temperaturom, a kada se tapne imas dve precice na glavnom ekranu. Odatle mozes da izaberes ekran sa ostalim uredjajima i to je otprilike to. Video na linku prikazuje iste funkcije plus voice.
Ako imas bas dosta uredjaja, mogao bi da bude koristan, za nekolicinu, mislim da ne i pre bih uzeo obican zicni zigbee hub.

Da li neko porucivao muske bokserice sa temu ili aliexpressa? Za po komadu 150-200 dinara mislim da je cista bagatela, ako su kao na slikama, samo nisam siguran u kvalitet i velicinu brojeva ako su Azijski
Meni su ove odlične,baš sam zadovoljan...Preko koinsa izadju oko 1.20$
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $4.78 | Man Boxers Line Printed Underpants U Convex Panties Fashion Comfortable Shorts Mens Solid Breathable Underwear Large Size 100kg

Koju veličinu poručuješ na koliko kg?

Edit: Sada videh da je jedna veličina.

Možda se nađe neko kome će biti interesantno:
Modul za automatizaciju procesa, delovalo je interesantno na papiru a ispalo još interesantnije kad je došao :D
1721513593246.png
Samo pretražite XY-LJ02 pa najjeftiniji ili sa najvećim popustom, svi su isti.

Pogledaj video, ima nekoliko programa rada. u principu, u pitanju je malo napredniji tajmer.
Gomila operacija koje se ponavljaju u izvesnim intervalima ili/i u zavisnosti od ispunjenosti uslova.

znate li neki malo jaci solarni panel sa punjacem od pravih 100-200W koji zaista moze da napuni akumulator za auto i da pride ima qc, pd usb izlaze?

Treba mi FM transmitter i da obavezno ima barem 1x USB-C QC3.0/PD20W

Ovaj sto sam nasao je kao okey, ali vidim da se ljudi zale da nema stabilnu konekciju. Tako da pucajte sa predlozima

Neki tablet od 7 inca za preporuku?

Iz iskustva :)

Koliko mogu da naplate na 40e

Screenshot_20240721_190423_AliExpress.jpg

Mislis da oni prate svih 76000 modela tableta na Aliju?

Vecina napise Tablet na onom papiru pa ti pogodi koji je :)

Da li je neko pronasao neki model za 10-ak $ ali da su brojevi 47-50 ( duzina gazista 30+ cm ) ???
( do 29-29,5cm moze da se nadje )

@branislav peranovic

Da li uopste znas kako funkcionise ( mini ) solarni sistem ???

@branislav peranovic

Da li uopste znas kako funkcionise ( mini ) solarni sistem ???
Pa, čim traži mini solarni panel sa pravih 100-200W sve ti je jasno.
Btw, čak ni mini solarni sistemi nisu baš tako jeftini:
1721585847685.png
🤣

Vezano za priču o tabletu, naša carina to gleda ovako, otpakuju->vide table->"O, tablet, izgleda lepo, novo, reći ćemo da je koštao 150€," -> carina + Pdv su 32% znači dodatno za naplatu oko 48€, Next.... Šta piše na paketu njih uopšte ne zanima, čeka ih još 5000 paketa, zamisli da čitaju svaki, traže koji je model, traže cenu na netu ili po katalozima, nema šanse, urade "odokativnu procenu" i to ti je što ti je, You dont like it! izvoli žali se, zakonsko vreme za rešavanje reklamacije je 3 meseca.

Da li bi ista priča bila da je išao preko Novosadske ili Niške carine!!!
Nisam rekao da svaki put rade onako kako sam opisao ali to ima je generalno pravilo. I sad je stiglo gomilu ovih projektora od oko 20$ koji su po dimenzijama pakovanja "trebali" da budu zadržani a nisu, vreme godišnjih odmora, verovatno je proizvod lagan pa su puštali a čini mi se da je neko rekao i da je njegov zaglavio na carini što standardno govori o ad-hoc pristupu carinika.
Suština priče je da nema pravila i ne može se oslanjati na to šta će kinez da napiše na CN obrazcu...
I naravno da ne kažem da čovek ne naručuje, ako mu se sviđe slobodno nek uzme ali nek ima u vidu da ovde mogu da ga sačekaju neočekivani dodatni troškovi, možda bude imao sreće da prođe kao ti a možda i ne bude imao sreće. 50-50.

Nazad
Vrh Dno