Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kako su ti odobrili prenos broja ako za njega postoje neizmirena dugovanja? Broj je već prenesen u Globaltel ili se tek čekalo da se obavi prenos, a u međuvremenu su ti ga isključili?

Kako su ti odobrili prenos broja ako za njega postoje neizmirena dugovanja? Broj je već prenesen u Globaltel ili se tek čekalo da se obavi prenos, a u međuvremenu su ti ga isključili?
Platio je poslednji račun i presekli ga u obračunskom periodu. Završni račun za taj obračunski period je trebalo da mu stigne poštom, a ni on se nije na vreme zainteresovao da ode i uzme podatke za uplatu. Kako je pravilnikom za prenos broja određeno da operator davalac može da zahteva isključenje od operatora primaoca zbog neizmirenog dugovanja za završni račun, po istom principu sada A1 mora da javi Globaltelu da je uplata proknjižena i da mu puste signal.

Pa piše ti. Popuni formular na linku koji ti je poslat, ili neki su pisali da može da se registruje i preko moj mts aplikacije.
Nisam kod kuce tako da ne mogu da potpisem kada kurir donese.Instalirao sam mts aplikaciju , posto nemam mts broj treba da se registrujem/ulogujem s globatel brojem?

Nisam kod kuce tako da ne mogu da potpisem kada kurir donese.Instalirao sam mts aplikaciju , posto nemam mts broj treba da se registrujem/ulogujem s globatel brojem?
Ne, nego na Moj Globaltel (nije moguća registracija iz aplikacije, samo pošiljkom sa povratnicom, dolaskom u mts ili mejlom)
mts je zasebna mreža

Kome ne treba da zadrži i prebacuje broj može da dobije Globaltel eSIM broj za 5 minuta i sve završi na njihovom sajtu (naravno plaćanje karticom) :)

Moras da zoves korisnicki centar. A ako si prebacio broj iz druge mreze, reci ce ti da si vec registrovan. Ali moraces da trazis da ti to evidentiraju.
Inace, sve sto sam im trazio preko sajta, nije vredelo, dok nisam pozvao telefonom... Prosto oni su jos uvek u proslom veku.
Jesi li uspeo da registrujes piam jer sam gledao na njihovom sajtu,u pdf formatu kako podesiti net i one bonse za redovnu uplatu Fremiuma...lepo stoji slika i pise dole prva mesec pomenutog Fremiuma se ujedno smatra i aktivacijom.Ali ipak proveri ja sam to video,e sad dali il nije bas tako neznam kad prebacim broj znacu.Vec negde pomenuh roming mi tptalno nebitan,jednostavno saobracaj u okviru Srbije.Neko gore pomenu A1 mu stopirao broj isti za volju za 3 ugovora kod Yettela niad problem,taco 3ceg u mesecu stize email+sms+ima pdf u aplikaciji,ja to lepo do 10og platim uvek prepodne,jer posta radi samo do 13h radim danima selo je sta mogu...i vec posle par sati stize sms "Postovani vasa uplata od 3450d,je upavo proknjizena.Hvala sto vase obaveze,izmirujete na vreme".Ali nebitno je to znam da je regulisano i miran sam,mogu koliko sutradan da begam :D Jedno pitanje to jedino nisam ukapirao jos,kad predjem bilo Fremium ili Uzbudljivi Pripeid moram li ostati pri toj opciji (paketu),ili posle prve mogu da menjam?Tacnije da ponekad prebacim sa uzbudljivog na fremium na pripejd,i obratno...ne svaki mesec ali desi se pa sta znam XY situacija,nista uplatim manje ili vise i vozi
Cak ponekad pomislim a sta da kazem ovima u Yettel-u sto odlazim,ili jos crnje sta ako ponde neku 50% ono bas zestoku (Heavy Metal) tarifu za sitniju lovu...sta da kazem posle ovamo?Em ih zovnem iniciram prenos,posle kazem necu,tek nemogu reci e ljudi ostajem u Yettelu zesce dobra ponuda.Vala kad pomislim koliko mi pomalo smesno,meni barem i neprijato u oba slucaja :eek:
:)

Da, zapravo su mi rekli da sam registrovan, samim tim sto sam prebacio broj kod njih. Samo su nesto "prćnuli" pa mi se i pojavio status "registrvan" na nalogu. U svakom sluaju, moras da zoves korisnicki...

Da li su besplatni pozivi sa globatela ka telekomu? Da li skida od kredita (nor kad imam samo internet paket uplacen)?

• Like
Reagovanja: uji
Skida od kredita pa kako god. Nijedna mreža nema besplatne razgovore bez aktivnog dodatka. Ako si mislio da Globaltel ima neograničene minute u mreži pored kupljenog saobraćaja kao A1, to kod njih nema.

Možda nisi dobro ispratio, ali je u globaltelu oduvek bilo neograničenih minuta u mreži, čak i uz internet paket
Trebalo je da izguglam pre nego što napišem, ok. Prostim rečima, kada na prenesibroj.rs proveriš podatak za prenet broj, piše: Broj je u mreži operatora „Globaltel (Telekom Srbija)“ ili „mts (Telekom Srbija)“ tako da, iako je isti vlasnik, tehnički nije isti operator pa se ne primenjuje neograničeno za Globaltel i na mts.

A ko će znati sve ponude svih operatera, uglavnom, kod globaltela i uz najmanji čist internet paket se dobijaju gratis neograničeni razgovori u mreži. Takođe, i uz pakete sa ograničenim minutima ista je priča. Naravno, pitanje je koliko je to suštinski upotrebljivo.

Da li ima neko problem sa aktivacijom vibera? Ceo dan ne mogu da ga aktiviram. Globaltel kartica u Honor magic 6 pro.

Radi ko sat, stigao mi poziv iz svedske ukucam cifre u viber. I aktivirao se odmah. Znaci ne mora dolazni poziv ni da bude u telefonu gde je viber. Rucno se ukuca broj bez problema.

Pisao sam već da Globaltel koristim uglavnom samo za roming. Radio je odlično proteklih godina u Turskoj i Bugarskoj. Jeftino sam imao net u inostranstvu i bilo mi je OK.
Evo novih iskustava.

Nakon sedam dana u Bugarskoj nisam uspeo ni na trenutak da dobijem 4G. Radi automatski na Vivacom 3G, a ručno može da se poveže i na Vivacom 2G i to je to. Probao sam i da forsiram ručnim biranjem Vivacom 4G, ali ne povezuje se uopšte.
Probao sam i sa STK Services, ne pomaže ništa. APN je već podešen na globaltel. Restartovao sam telefon, naravno. Više puta.

Prošle godine sam koristio ovaj isti telefon i istu karticu na istom mestu (Sunčev Breg) i radio je 4G bez problema. Ali tada Globaltel nije bio pod MTS-om i u Bugarskoj je roming partner bila A1 Bulgaria mreža, cepao i 4G i sve.

A sad čak ni 3G ne radi stabilno, gubim mrežu potpuno ili povremeno javlja da nema neta. Sada mi ovaj jeftini roming vredi tek da mogu da npr. pošaljem neku poruku ženi dok je u apartmanu na wifi, a ja u kupovini (mada ni to nije sigurno da će funkcionisati). O video pozivima ili nekom ozbiljnijem netu nema ni govora.

Iskustvo od prošle i ove godine - nebo i zemlja.

Poslednja izmena:
Izmenili su kontakt stranicu. Sad može da se odabare opcija "registracija broja".

Screenshot 2024-07-25 at 15.45.23.png

Pisao sam već da Globaltel koristim uglavnom samo za roming. Radio je odlično proteklih godina u Turskoj i Bugarskoj. Jeftino sam imao net u inostranstvu i bilo mi je OK.
Evo novih iskustava.

Nakon sedam dana u Bugarskoj nisam uspeo ni na trenutak da dobijem 4G. Radi automatski na Vivacom 3G, a ručno može da se poveže i na Vivacom 2G i to je to. Probao sam i da forsiram ručnim biranjem Vivacom 4G, ali ne povezuje se uopšte.
Probao sam i sa STK Services, ne pomaže ništa. APN je već podešen na globaltel. Restartovao sam telefon, naravno. Više puta.

Prošle godine sam koristio ovaj isti telefon i istu karticu na istom mestu (Sunčev Breg) i radio je 4G bez problema. Ali tada Globaltel nije bio pod MTS-om i u Bugarskoj je roming partner bila A1 Bulgaria mreža, cepao i 4G i sve.

A sad čak ni 3G ne radi stabilno, gubim mrežu potpuno ili povremeno javlja da nema neta. Sada mi ovaj jeftini roming vredi tek da mogu da npr. pošaljem neku poruku ženi dok je u apartmanu na wifi, a ja u kupovini (mada ni to nije sigurno da će funkcionisati). O video pozivima ili nekom ozbiljnijem netu nema ni govora.

Iskustvo od prošle i ove godine - nebo i zemlja.
Izgleda da ima veze sa zemljama tacnije operaterima, jer meni je 4G radio u Nemačkoj i Austriji, dok u Mađarskoj zakači se ručno na 4G ali jako kratko ostane na njemu i neće svaki put ni da se zakači kad forsiras. Tako da si primoran da koristis EDGE, koji je kod njih za razliku naseg A1 EDGE nebo i zemlja

Pročitaj temu, tačnije pretraži termin "verifikacioni" i tome slično.
Problema koliko hoćeš i to sa raznim servisima...

@xakep meni je bio broj prenet iz Yettel-a pa radilo, ali i tamo je nedavno bilo problema sa otp kodovima. mts takođe ne šalje. Za sada držim broj u A1 samo zbog PayPal-a (iako mi je uključen Authenticator, pred withdraw, a nakon unosa iznosa mora sms)

@xakep imaj na umu da u A1 kad istekne važenje dopune posle 3 meseca još mesec dana ide dolazni saobraćaj i onda broj gase iz mreže. Za biznis nalog mi je prenet iz A1 u Yettel i nije bilo problema za sad, iako nije dopunjen, ali važi do kraja godine.

Nije mi to problem samo da mi proradi Paypal. Vec sam ukopao nalog.

• Like
Reagovanja: uji
Teško da će i uvesti nekada u budućnosti, oprema mora da se nabavi posebna za volte 🫤

Nije idealna situacija ali ajde, nije bas ni deal-breaker
Nego isto jel zna neko? Da li smem da uzmem freepaid paket sa ovim privremenim brojem sto su mi poslali, dok mi ne prebace broj, ili bih trebao da cekam dok mi ne prebace. Zanima me zbog ove promocije.

Nazad
Vrh Dno