Gde kupujete filtere za filter kafu? roditelji su "narkomani" koliko piju i sa 150 din u lidl/dm sada sam osudjen da dajem oko 500din za 100 filtera. Znam da zvuci zanemarljivo, ali to oni placaju od penzije pa se bune.
Pa da, ima baš jeftinih, u principu gledaj da je veličina papira koja tebi odgovara i da je cena ok.Posle ovih sve mi to skupo
Posle ovih sve mi to skupo
Priznaj, potrebno ti je za gaggiuino?Da li neko zna gde mogu lokalno nabaviti ili naruciti zamensko crevo poput ovog?
![]()
Reinforced Silicone Hose - 8.9mm x 5.0mm - 50cm
High temp reinforced silicone hose, for steam and hot water connections. You may have to cut the tube with a blade or scissors to fit. Fits most Gaggia and Saeco models. Sold in 50cm sections. Dimensions: Length: 50cm Outside diameter: 8.9 mm Inside diameter: 5.0 mm Cross-references: Part...coffeeaddicts.ca
Čestitam, oba uredjaja vrhunska!Stigla mi nova Bezzera Strega i Eureka Mignon XL. Prelazim sa Sage Barista Express aparata i ispunjena su mi sva očekivanja. Smanjena je neprijatna kiselost, više slatkoće se oseća. Poluga je veoma zabavna za korišćenje, posle podizanja prestaje da radi pumpa (vibraciona ali nije strašan zvuk) i čuje se samo curkanje kafe. Namerno nisam išao na single dose mlin, želim da pojednostavim proces.
Mane:
Imate li preporuke za bottomless portafilter i korpe?
- dobija se plastični tamper 57mm - bruka. Dok mi ne stigne novi sa Alija, moram da se mučim
- korpe su 10g za single i 20g za double, to mi deluje preveliko, i ne dobija se "goli" portafilter
Kod 57mm si nažalost dosta ograničen sa izborom.Imate li preporuke za bottomless portafilter i korpe?
Pogrešno si me razumeo, plastični tamper je 57mm, tačnije 56.6, dok je portafilter klasičan 58mm. Ovo sam naveo kao primer debilizma, ne samo što je jeftin i od plastike, već je i neupotrebljivo mali.Kod 57mm si nažalost dosta ograničen sa izborom.
Znam da je bilo žalbi na lelit filter jer se zidovi sužavaju i ne dozvoljavaju dovoljan tamping (valjda)...
Sećam se da je ovaj bio preporuka, ne znam da li se šta promenilo:
![]()
Ascaso 57mm Competition Filter 14Gr H23 |i.280 | ascaso, Lelit | bluestarcoffee.eu
This is our best-selling competition filter basket double-i.280 - suits Ascaso & Lelit Anna, Anita, Dianna, Grace models. €14.99.Free delivery in Ireland over €100, UK over £75.www.bluestarcoffee.eu
Dugo sam razmišljao da li uzeti Lelit Bjanku koja je skoro pa savršen E61 aparat, ali srce mi je naginjalo ka aparatima sa ručkom. Profitec Pro 800 je značajno skuplji, kao i Londinium mašine, a osim vibracione pumpe nisam nalazio mane Stregi i konačno presekao i kupio. Namerno sam uzeo i Mignon XL, nisam hteo da idem na single dose varijante (DF64 ili 83v, čak mi je i Mazzer Philos bio u opticaju). Portafilter u mlin, čak trenutno ne radim ni WDT jer nemam funnel niti distributor a ni pravi tamper (koristim bedni plastični koji je došao uz aparat, dok mi ne stigne naručeni).Čestitam, oba uredjaja vrhunska!
Napisi koju rec kako je izbor pao bas na stregu, bilo bi zanimljivo...retko je za čuti da neko ima spring lever masinu.
Ja bih napisao sam jednu reč.Dugo sam razmišljao da li uzeti Lelit Bjanku koja je skoro pa savršen E61 aparat, ali srce mi je naginjalo ka aparatima sa ručkom. Profitec Pro 800 je značajno skuplji, kao i Londinium mašine, a osim vibracione pumpe nisam nalazio mane Stregi i konačno presekao i kupio. Namerno sam uzeo i Mignon XL, nisam hteo da idem na single dose varijante (DF64 ili 83v, čak mi je i Mazzer Philos bio u opticaju). Portafilter u mlin, čak trenutno ne radim ni WDT jer nemam funnel niti distributor a ni pravi tamper (koristim bedni plastični koji je došao uz aparat, dok mi ne stigne naručeni).
Ja sam oduševljen, sam osećaj povlačenja ručke i curkanja kafe posle podizanja je fantastičan. Skoro pa je nemoguće napraviti lošu kafu, čak i kad je pogrešno samlevena pa ide prebrzo, rezultat je dobar. Na Barista Express spremanje mleka je trajalo 40ak sekundi, ovde iznova učim jer sve traje ukupno 10 sekundi i nema vremena za cinculiranjeJedna od prednosti aparata je i brzo zagrevanje pošto ima aktivno grejanje (cartridge heaters) tako da je spreman za upotrebu posle 15 minuta (Profitec Pro 800 traži 35-40 min). I na kraju mi se sviđa i jednostavnost, koristi pressurestat (nisam siguran da li je presostat ispravan prevod?) i nema kompjutera tako da se nadam da je jednostavna za servisiranje. Mnogi su radili PID mod ali opadajući temperaturni profil koji postoji mislim da je dovoljan i da je glavna prednost lever mašina.
![]()
Ja sam pio espresso kod njih i bila mi je dobra. Doduše, ne sećam se koja je bila (neka kolumbija).Uzmem kafu od 7am roasters, rekoh nisam njih probao, košta 2500 din za 200g (naravno), ali uzdam se da vredi.
OK je kafa, ali zaista ne vidim razlog zašto pobogu košta toliko. Možda je do moje metode spremanja, ali probao sam najrazličitije v60 recepte, plus Switch hibridne varijante i opet mi je samo - ok.
Ako je neko još probao njihove kafe nek se javi s utiscima, da vidim da li ja ludim, ili ima možda nekog zrna smisla u ovome![]()
Nisi pogresio u izboru, nema bolje sprave od spring levera, a pogotovu Bezzera (strega znaci veštica, a i izgleda kao da jaše metlu kada gledaš iz profila).Dugo sam razmišljao da li uzeti Lelit Bjanku koja je skoro pa savršen E61 aparat, ali srce mi je naginjalo ka aparatima sa ručkom. Profitec Pro 800 je značajno skuplji, kao i Londinium mašine, a osim vibracione pumpe nisam nalazio mane Stregi i konačno presekao i kupio. Namerno sam uzeo i Mignon XL, nisam hteo da idem na single dose varijante (DF64 ili 83v, čak mi je i Mazzer Philos bio u opticaju). Portafilter u mlin, čak trenutno ne radim ni WDT jer nemam funnel niti distributor a ni pravi tamper (koristim bedni plastični koji je došao uz aparat, dok mi ne stigne naručeni).
Ja sam oduševljen, sam osećaj povlačenja ručke i curkanja kafe posle podizanja je fantastičan. Skoro pa je nemoguće napraviti lošu kafu, čak i kad je pogrešno samlevena pa ide prebrzo, rezultat je dobar. Na Barista Express spremanje mleka je trajalo 40ak sekundi, ovde iznova učim jer sve traje ukupno 10 sekundi i nema vremena za cinculiranjeJedna od prednosti aparata je i brzo zagrevanje pošto ima aktivno grejanje (cartridge heaters) tako da je spreman za upotrebu posle 15 minuta (Profitec Pro 800 traži 35-40 min). I na kraju mi se sviđa i jednostavnost, koristi pressurestat (nisam siguran da li je presostat ispravan prevod?) i nema kompjutera tako da se nadam da je jednostavna za servisiranje. Mnogi su radili PID mod ali opadajući temperaturni profil koji postoji mislim da je dovoljan i da je glavna prednost lever mašina.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari