MadProfessor
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.10.2012
- Poena
- 170
Zna li neko da li u Kruševcu postoji serviser za Nesspresso aparate? Konkretno - Nespresso Inisia.
odakle si dobavljao opremu?Dugo sam razmišljao da li uzeti Lelit Bjanku koja je skoro pa savršen E61 aparat, ali srce mi je naginjalo ka aparatima sa ručkom. Profitec Pro 800 je značajno skuplji, kao i Londinium mašine, a osim vibracione pumpe nisam nalazio mane Stregi i konačno presekao i kupio. Namerno sam uzeo i Mignon XL, nisam hteo da idem na single dose varijante (DF64 ili 83v, čak mi je i Mazzer Philos bio u opticaju). Portafilter u mlin, čak trenutno ne radim ni WDT jer nemam funnel niti distributor a ni pravi tamper (koristim bedni plastični koji je došao uz aparat, dok mi ne stigne naručeni).
Ja sam oduševljen, sam osećaj povlačenja ručke i curkanja kafe posle podizanja je fantastičan. Skoro pa je nemoguće napraviti lošu kafu, čak i kad je pogrešno samlevena pa ide prebrzo, rezultat je dobar. Na Barista Express spremanje mleka je trajalo 40ak sekundi, ovde iznova učim jer sve traje ukupno 10 sekundi i nema vremena za cinculiranjeJedna od prednosti aparata je i brzo zagrevanje pošto ima aktivno grejanje (cartridge heaters) tako da je spreman za upotrebu posle 15 minuta (Profitec Pro 800 traži 35-40 min). I na kraju mi se sviđa i jednostavnost, koristi pressurestat (nisam siguran da li je presostat ispravan prevod?) i nema kompjutera tako da se nadam da je jednostavna za servisiranje. Mnogi su radili PID mod ali opadajući temperaturni profil koji postoji mislim da je dovoljan i da je glavna prednost lever mašina.
![]()
Imam ja od ECM Sinhronike njihov 58mm, ako ti znaci pozajmicu ti dok ti ne stigne tvoj.Stigla mi nova Bezzera Strega i Eureka Mignon XL. Prelazim sa Sage Barista Express aparata i ispunjena su mi sva očekivanja. Smanjena je neprijatna kiselost, više slatkoće se oseća. Poluga je veoma zabavna za korišćenje, posle podizanja prestaje da radi pumpa (vibraciona ali nije strašan zvuk) i čuje se samo curkanje kafe. Namerno nisam išao na single dose mlin, želim da pojednostavim proces.
Mane:
Imate li preporuke za bottomless portafilter i korpe?
- dobija se plastični tamper 57mm - bruka. Dok mi ne stigne novi sa Alija, moram da se mučim
- korpe su 10g za single i 20g za double, to mi deluje preveliko, i ne dobija se "goli" portafilter
Hvala, divan si, ali stiže mi za koji dan motta 58.4mm competition.Flair Pro 2 je imao 45.5mm basket, 15-20g (dubok) bila super kafa koju je izbacivao
Imam ja od ECM Sinhronike njihov 58mm, ako ti znaci pozajmicu ti dok ti ne stigne tvoj.
U lidlu precizna vagica do 200 g za 900 dinara, baterije uključene u cenu.
Ja sam kupio u Lidlu, prosle godine, slicnu vagicu. Vise ne radi, touch je otkazao, nakon 100ak merenja. Radi i dalje, samo sto ne mogu da koristim "tare" funkciju, niti bilo koju drugu, osim direktnog merenja.Jel neko isprobao ovu vagu? Valja li?
Lelit Anna i sage bambino su neuporedivi, prvi je inox sa bakarnim bojlerom i PID-om, bakarnim cevima, metalnim razvodnicima i solenoidima, toggle prekidacima i manometrom.Bambino je plastican sa teflonskim crevima i termo block umesto bojlera (spiralna cevcica integrisana u liveni blok sa grejacima-protocni bojler)Hvala na predlogu. To je 50% increase, da li je i toliko kvalitetniji? PID ima i Bambino (doduse fiksnu).
Vidi, ako imas mogucnost da ti neko donese iz inostranstva. Ja sam svoju Lelit Anita masinu pre par meseci platio 460e u Nemackoj. Lelit Anna je bila nekih 410e, mislim da je i sada ta cena.Hvala na predlogu. To je 50% increase, da li je i toliko kvalitetniji? PID ima i Bambino (doduse fiksnu).
Poslednja GC (EVO mislim) je sa coatingom bojlera. Bojler je aluminijumski i dok to ne promene ništa se suštinski neće promeniti.Svakako mi ostaje da sacekam neko vreme dok GC u ponudi ne bude sigurno bez coatinga, to mi nekako deluje najblize trenutno...
To uopšte nisu skupi aparati.
Vidi, ako imas mogucnost da ti neko donese iz inostranstva. Ja sam svoju Lelit Anita masinu pre par meseci platio 460e u Nemackoj. Lelit Anna je bila nekih 410e, mislim da je i sada ta cena.
Samo da te carina ne zakaciTo uopšte nisu skupi aparati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari