Šta je novo?

NVIDIA Shield (svi modeli)

Ako tebi zvuk ide preko zvucnika od televizora, i ako pricamo o modelu C1, dts ne mozes dobiti, jedino da se isti radi transcode u recimo AAC
Kako se to desava potpuno mi je svejedno bitno mi je da imam zvuk, a objasnio sam kako sam povezao.
Da zvuk ide sa zvucnika TV LG C1.

Poslednja izmena:
ima li neko problema sa shildom i es file explorer. Gadno me počeo nervirati, čak ga i izbrisao bez mog znanja..
iDxiuAN.png

To google radi a ne shield.

Konfuzno i meni ali je tako.
Shield kao Plex server i kao Plex player nije hteo da pusti DTS i ne samo to secka na DV i DA.
Povezao na TV ATV 4K Max i instaliro Plex player ulogovao se i pusta sve redom kao i DTS tecno.
Tako je VLC, KODI I ATV 4K MAX rade transcoding, sa tim da je sa ATV najbolji rezultat/kvalitet koji dolazi na LG C1 po meni.
Tako da je najbolje da Shield bude samo server a da se pusta na drugim uredjajima, jednostavno je previse i za njega da sve radi sam.
edit:
nadjoh na redit sad znaci ne transcoduje nego pusta direkt.
plex has updated the fire stick , cube to play dts direct.
Shield secka verovatno zato što ne može da bude i server i da preko njega puštaš sadržaj u isto vreme. Može plex da apdejtuje šta god želi kad tvoj tv ne podržava DTS. Nijedan uređaj ti neće dati DTS već će konvertovati on-the-fly što baš i nije idealno tako da ćeš sigurno naleteti na neke probleme u budućnosti.
ima li neko problema sa shildom i es file explorer. Gadno me počeo nervirati, čak ga i izbrisao bez mog znanja..
iDxiuAN.png
Nije problem sa shield kao što ti je @jaffar rekao već google play protect smatra je da ta aplikacija neproverena i predstavlja "rizik". Instaliraj x-plore.

Naučio se na njega, neda mi se menjati :p Skonto sam ja da nije shild kriv jer mi se to dešava i na drugom box-u.Nego kako da im doskočim,nemam ja problem sa kinezima ko oni.

Isključi play protect na svom Play store nalogu.

Немају сви плејери подршку за DV, тако да се немојте чудити зашто вам се не покреће DV режим слике. Коди, нпр, добија тек од верзије 21. Just Player, Nova player и ViMu player имају - за остале немам појма и нисам тестирао.
Мени се, нпр, јавља проблем код хоматикса да неће да ради коди у верзији 21 nightly. Једноставно сви видеи преко 100 GB штуцају на секунд што је иритантно. У верзији 20.2 све ради без икаквих проблема, али она нема DV подршку. Насупрот хоматиксу на ugoos x4q extra све ради нормално са 21 nightly. Тако да и са верзијама кодија треба бити пажљив јер мени ради нормално верзија од 30.09. док новембарске праве проблем и већ при покретању кодија екран буде љубичаст.

Da li Nvidia Shield Pro moze da pusta Tidalov MQA preko HDMI veze?

Pusta li HiRes FLAC onda?
MQA je ostao samo su ubacili i HiRes FLAC?

Hvala Salac odlicna informacija.

Kako se to desava potpuno mi je svejedno bitno mi je da imam zvuk, a objasnio sam kako sam povezao.
Da zvuk ide sa zvucnika TV LG C1.
Izvini, nije mi jasno, kakav je to DTS zvuk sa zvucnika u tv-u, sta time dobijas??????, Ja imam DTSHD i Dollby atmos ali zna se kako , AVR i 7.2 sistem, pa DTS, a tek DTS HD zvuk imaju itekako smisla, a ovo sa zvucnika od tv-a ??????

Ko zna šta radi kolega. Njegov tv definitivno ne pušta dts.

Izvini, nije mi jasno, kakav je to DTS zvuk sa zvucnika u tv-u, sta time dobijas??????, Ja imam DTSHD i Dollby atmos ali zna se kako , AVR i 7.2 sistem, pa DTS, a tek DTS HD zvuk imaju itekako smisla, a ovo sa zvucnika od tv-a ??????
Nije pitanje da li dobija puni surround nego da li uopšte dobija zvuk. Naravno da su zvučnici na tv-u kanta ali yo nije poenta. Povezao je shield na tv direkt i mislio da će dobiti zvuk ako je sadržaj audio kodeka DTS. Pošto C1 ne podržava DTS ne može ni da dobije nikakav zvuk. Naravno rešenje je Shield->AVR/SB(sa podrškom DTS)>TV za tu vrstu audio kodeka nezavisno od toga da li ima 2.0 ili 11.4.5.

Nisam nigde reko da moj C1 moze da reprodukuje DTS, nego da sam pustio preko ATF Max i da je bilo slike i tona sa izvora koji je bio DV i DTS a koji nije hteo sa Shieklda da radi.
Da li je fallback uradio na drugi tonski zapis DD 5.1 ili trasnskoduje pojma nemam niti me zanima. Vise se i ne secam da li je i Plex bio u igri itd itd.
Sve u svemu je zakljucak bio da u Stremiu ili Plexu mora externi player koji moze to da gurne/transkoduje ili sta god da bi dobio sliku i ton na C1.
Neznam kako jasnije da objasnim.
Hvala na brizi ali resio sam problem.

Nisi se lepo izrazio(rekao si da dobijaš DTS zvuk što nije moguće) otuda i konfuzno objašnjenje. Stremio to sam ne može iz nativnog plejera (osim ako ne izabereš drugi audio kodek) dok plex može uz transcoding.

Jos ne nadjoh ventilator za shield tv 2015. Nema šanse na ali ni ebay 🥲

Dobio shield pre jedno mesec dana...i ako je iz 2019 ovo izuva....mana mnogo je skup.

Mislim da sam i ja uzeo davne 2019 doduše PRO. I mogu da kažem posle više od 4 god korišćenja, da bolju spravu iz ove branše nikada nisam imao. Apple TV mi stoji i skuplja prašinu bukvalno pored Shield-a.
Daljinski je zaslužio penziju, ali se i dalje lepo drži i radi.

Тачно да нема стрелице не бих имао појма о чему говоре. Стрелице и уоквирени текст су нешто без чега нема смисла гледати слике. И обавезно треба да постоје смајлији, јер немамо појма да ли да се смејемо или плачемо на те слике/видее.

Počelo opet da mi laga prilikom strima remuxa...

Imam dugo shield i zaboravio sam na probleme, gigabitna mreža, ali poslednja 3, 4 filma je krenulo opet, prva tri na pola ili pred kraj, a evo sada od početka.. Pomislio da nije možda do HDD-a ali svi diskovi 100%...

Pregledao opcije, deluje mi sve ok, da nije isključeno nikakvo transkodovanje...

Ne znam šta bi mogao biti uzrok?

Edit: izbacuje da mreža ne može da mi podrži brzinu blabla

Poslednja izmena:
Ako koristiš kodi 21,tu je problem. 20 radi savršeno, ali nemaš dolby vision.

Probaj kodi monsoons build, on nema taj problem.

Ako je drugi plejer u pitanju, onda ne znam šta je.

Koristim plex. Čudno je. Sad sam resetovao mrežu i komp, radi normalno 10 minuta pa opet počne.

Serije i manje zahtevni fajlovi rade normalno.

Čisto sumnjam da je shield tu problem. Imaš neki drugi uređaj ili tv da probaš preko plex klijenta?

Sa obicnog racunara koji je na win je server?

Koristim Plex client na Shieldu, Plex server mi na Win mašini. Nikada sličnih problema.

Mislio sam da proba folder na SSD pa isti film koji secka da vidi hoce li tu, ako je media na hdd. Ako i dalje pravi problem onda da se proveri os ili ruter

Nazad
Vrh Dno