Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Pa znam u dan otprilike kada će doći
Nije to nagađanja
Tako je kod nas u Bosni
Šteta što dosta stvari ne šalju u Bosnu, jer nam je carina tek preko 150 eura

Јуче око 18 ме зову из поште да су ми стигле две пошиљке и да од сутра могу да их покупим у другој пошти у којој чувају. Наравно поштар никакав извештај није оставио. Одем данас и покупим и уђем у АЕ апликацију да потврдим да сам примио пошиљку међутим на обе немам ту опцију, горе црвеним словима стоји да је неуспешано покушано уручење. Да ли се неком десило да не може да потврди на апликацији да му је пошиљка уручена?

Moguće da je prodavac intervenisao kod AE da mu oslobode novac jer je on svoj deo posla odradio ili po automatizmu AE isključuje opciju dok se kod njih ne promeni status. Meni se desilo pre nekih 7-8 god. da sam primio pošiljku i otišao na put 2 dana ne čačkajući ništa na AE, kada sam se vratio bio je potvrdjen prijem pošiljke na taj fazon.

ako nesto treba brzo da stigne onda se bira fedex ili dhl express, nema nikakvih kasnjenja (naravno to i kosta)

Imam jednu LA posiljku koja je vidljiva jedino na Postal Ninja sajtu, dok na Ship24 i 17Track pise da ne postoji.
To nije normalno, jel tako?

ako nesto treba brzo da stigne onda se bira fedex ili dhl express, nema nikakvih kasnjenja (naravno to i kosta)
Znam, ali racunala sam od 31. maja ima fore, stvarcice koje sam narucila isti dan ili kasnije, odavno su stigle. No, lesson learned. Od sad u aprilu narucujem aksesoare za exit.

Pošiljke iz HU idu drumskim saobraćajem i ne šalju se vreća po vreća a još i sezona godišnjih odmora. Podloži auto 10 km i toliko nazad da bi kupio žvaku da vidim šta će se reći. Kad je nešta hitno kupuje se u najbližoj prodavnici ili registrovana pošiljka ako se uklapa u rok, za UC je rok 60 dana za isporuku.

@Dusica30
Ovde ljudi čekaju tu vrstu pošiljki još i iz aprila i maja sa tim statusom pa nema galame osim pojedinaca a tebi je lako bar si rešila problem sa exitom za sledeću godinu, neće biti jurnjave sa AE.
Jel ih dovoze tamićima do 7.5t ili ono, baš šleperima. Pitam zbog vreća, da se ne zagube

Normalno je da ne postoji broj pošiljke ako je prodavac još nije ni predao. Izbaci statuse sa datumima sa AE ali ako su od juče ne očekuj odgovor.

@olimpik
Nisam siguran da madjari voze tamiće možda je još kod nas poneki u upotrebi, a ti računaj koja težina je isplativa za skoro 400km a moguće je i da prevoznik uz druge stvari prevozi kao dopunu. Teško da mogu da se zagube vreće jer postoje neki propisi za medjunarodni transport.

Normalno je da ne postoji broj pošiljke ako je prodavac još nije ni predao. Izbaci statuse sa datumima sa AE ali ako su od juče ne očekuj odgovor.

@olimpik
Nisam siguran da madjari voze tamiće možda je još kod nas poneki u upotrebi, a ti računaj koja težina je isplativa za skoro 400km a moguće je i da prevoznik uz druge stvari prevozi kao dopunu. Teško da mogu da se zagube vreće jer postoje neki propisi za medjunarodni transport.
Kada ubuduce budem birala shipping, jer do juce nisam znala ni da moze to, od nekoliko jeftinih opcija za shipping, da li mozemo znati koja ide preko koje zemlje? Kako zaobici Madjarsku?

Sva logistika sad prema nama trebalo bi da ide preko HU. Ne mozes da izbegnes osim brze poste pa i ona nekad meni dodje preko HU, imaju stanicu i u Budimpesti pa onda BG, tako su mi FedEx-ove posiljke stizale kao poslednja zemlja pre nego sto su sleteli na Nikolu, dok mi recimo UPS uglavnom stize posle HR i Zagreba.
Tako da mislim ne mozemo zaobici HU a i sto bi uzmi registrovanu posiljku standard shipping i za cca 20 dana je kod tebe kuci posiljka a preko HU.

@mrkiX

Ako ispratis objasnjenja statusa bice ti jasno koja posiljka do koje tacke ima pracenje.

UC...HU nemaju pracenje u Srbiji - jedino postoji evidencija za deo tih posiljki koje isporuce preko paketomata
( ako isporucuju par komada zajedno - najcesce skeniraju samo jednu posiljku )
Kao sto vec rekoh ovde je previse neistina, povrsnih informacija i poluinformacija... Zato ljudi toliko i pisu i pitaju.

UC...HU ima pracenje u Srbiji, evo vidi se ovde da je stigla u Nis 5.jula i isto tako se vidi za sve tri posiljke koje sam narucio s Alija...

Parcel status:Delivering
nation:Mainland China -> Serbia

2024-07-05 16:45:00 Arrived at local delivery center
2024-07-02 17:41:37 Parcel outbound from transit facility
2024-07-02 23:02:00 Received by local delivery company
2024-06-30 20:47:54 Arrive attransit country or district.
2024-06-30 14:21:00 Arrived at linehual office
2024-06-29 05:21:00 Left from departure country/region
2024-06-28 21:21:30 Leaving from departure country/region
2024-06-23 16:40:15 Arrived at departure transport hub
2024-06-22 04:47:58 Outbound in sorting center
2024-06-22 00:30:38 Inbound in sorting center
2024-06-21 18:15:44 Accepted by carrier

Sva logistika sad prema nama trebalo bi da ide preko HU. Ne mozes da izbegnes osim brze poste pa i ona nekad meni dodje preko HU, imaju stanicu i u Budimpesti pa onda BG, tako su mi FedEx-ove posiljke stizale kao poslednja zemlja pre nego sto su sleteli na Nikolu, dok mi recimo UPS uglavnom stize posle HR i Zagreba.
Tako da mislim ne mozemo zaobici HU a i sto bi uzmi registrovanu posiljku standard shipping i za cca 20 dana je kod tebe kuci posiljka a preko HU.
Ne znam bas, meni stize dosta preko Ceske i Holandije (NL 2 sedmice, CZ 3 sedmice u prosjeku). 31.5. I 4.6 narucene posiljke, isle preko Ceske, dosle davnih dana. Ova iz Madjaeske evo 10 dana kako je izasla iz HU, nije jos usla u BiH. Opet sam bila u posti, upravnica kaze da uopste ne vidi status u svom racunaru da su je zaprimili, a za svaku posiljku to moze vidjeti. Ja danas putujem za NS bez svog paketica, a ko da gledam, sutra ce stici posiljka u BiH

Da li neko moze da mi pojasni ova dva statusa
prvi na aliju
Delivery unsuccessful
Delivery failed. Recipient uncontactable by phone.
Jul 8, 17:18 (GMT+2)
drugi na posti
09.07.2024 08:41:5411070 БЕОГРАД 27Зaдуженa зa испоруку
Kod posiljke je LA066805661HU
da li cu dobiti neko obavestenje pa da idem u postu ili?

Ne razumem vise poentu ove diskusije, pusti zenu iz poste na miru i cepaj na Exit, nije pitanje zivota i smrti taj paket.

Da li neko moze da mi pojasni ova dva statusa
prvi na aliju
Delivery unsuccessful
Delivery failed. Recipient uncontactable by phone.
Jul 8, 17:18 (GMT+2)
drugi na posti
09.07.2024 08:41:5411070 БЕОГРАД 27Зaдуженa зa испоруку
Kod posiljke je LA066805661HU
da li cu dobiti neko obavestenje pa da idem u postu ili?
Trebalo bi da si dobio cedulju u sanduce da ides da pokupis posiljku, a ako ne mozes svakako otici u postu da je preuzmes.

Prvi status na aliju znaci da je postar probao da ti isporuci posiljku, a nije uspeo, zapravo te nije ni kontaktirao.
Drugi status znaci da mozes otici u postu po posiljku.

@mrkiX

Ako ti nije dovoljna stara tema i 116 stranica ove nove teme ,
ako ti nije dovoljno zvanicno obavestenje koje Posta salje
kada putem mejla napravis upit za Ux...xx , onda ti nece biti
dovoljno ponovno objasnjenje da shvatis sta koji status znaci
i da Ux...xx nemaju pracenje u Srbiji.

A ti i dalje veruj u sta god hoces

@ale

Posiljke prati na

za UC...HU mozes videti kada su prosledjene iz Budimpeste

https://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/

UA...HU su imale status Arrived at local delivery center
zamenile su ih UC...HU i do juce je poslednji status bio
Received by local delivery company ,
od juce su poceli da im dodeljuju
Arrived at local delivery center
i taj status znaci da je evidentiran prijem vrece na Izmenicnoj posti
u Beogradu u kojoj bi trebala da se nalazi UC...HU posiljka.

UC...HU jos uvek ne skeniraju u LPC i lokalnim postama , osim ako
ih ne unose u sistem za isporuku preko paketomata.

Kada LA...HU dodju u Srbiju - pratis na

@Dusica30

Ovaj put nisi imala srece - posiljka kasni i to je to.

@milos88nbg

Nesavrsenost sistema za pracenje - juce je posiljka zaduzena za isporuku ,
ali nije urucena - sistem to detektuje kao da te postar nije pronasao :(

Koja lokalna posta vrsi isporuku na tvoju adresu
11189 BEOGRAD 71 - Tosin bunar ili 11070 BEOGRAD 27 - Generala Zdanova ?

Zovi i jednu i drugu postu i vidi gde se trenutno nalazi posiljka.

Kao sto vec rekoh ovde je previse neistina, povrsnih informacija i poluinformacija... Zato ljudi toliko i pisu i pitaju.

UC...HU ima pracenje u Srbiji, evo vidi se ovde da je stigla u Nis 5.jula i isto tako se vidi za sve tri posiljke koje sam narucio s Alija...

Parcel status:Delivering
nation:Mainland China -> Serbia

2024-07-05 16:45:00 Arrived at local delivery center
2024-07-02 17:41:37 Parcel outbound from transit facility
2024-07-02 23:02:00 Received by local delivery company
2024-06-30 20:47:54 Arrive attransit country or district.
2024-06-30 14:21:00 Arrived at linehual office
2024-06-29 05:21:00 Left from departure country/region
2024-06-28 21:21:30 Leaving from departure country/region
2024-06-23 16:40:15 Arrived at departure transport hub
2024-06-22 04:47:58 Outbound in sorting center
2024-06-22 00:30:38 Inbound in sorting center
2024-06-21 18:15:44 Accepted by carrier
Ne znaci taj status to sto pise, ovo samo znaci da je usla u Srbiju, nije ti stigla u Nis.

Sad vidim da je Sale objasnio odmah iznad. Sve je lepo objasnjeno u temi. Mada i da se ne lista tema, ovo je potpuno jasno kada se pogledaju statusi za registrovane LA posiljke i uporede sa statusima koje izbacuje nasa posta.

Poslednja izmena:
Ne razumem vise poentu ove diskusije, pusti zenu iz poste na miru i cepaj na Exit, nije pitanje zivota i smrti taj paket.
Joj jeste hahaha salim se, nego me ubija to sto nisam ranije otkrila ove forume. Taj seller ima 3 opcije za te jeftine shippinge, u 100tinjak din razlika, ali ja to nisam znala. Aliexpress mi je automatski izabrao najjeftiniju i to je ta greska u koracima. Za ovu najskuplju od najjeftinijih je estimated delivery time za 10 dana kraci, pretpostavljam da je to neka brza opcija, koja je sad mogla postedjeti i mene i vas ovdje.

Možda se NS carina malo ubrzala - otprema nakon 16 dana

Screenshot_1656.png

Ima smisla samo doplata za standard vrstu slanja ,na primer AliExpress standard shipping

99.9% bi ti sa sve 3 opcije bila ista prica ako su neregistrovane jer estimated time i realan broj dana do dostave nemaju veze s mozgom.

To treba da prodje put od Kine do nas i ima x mesta i lokacija gde moze da uspori.

Za sledeci put, ako ti nesto treba brzo i bitno je da stigne do datuma x - ne uzimas sa Alija.

Ako bas hoces da rizikujes, doplata za registrovanu posiljku, pod uslovom da vasi ne rade kao Niska carina pa ti paket duze sedi kod njih nego sto putuje iz Kine do nas.

Nego jel zna neko koliko treba preporučenom pismu da stigne? Stoji mi već 2 dana samo "prijem" iz mesta slanja tj BG-a

Nego jel zna neko koliko treba preporučenom pismu da stigne? Stoji mi već 2 dana samo "prijem" iz mesta slanja tj BG-a
Ja sam čekao iz Kruševca preporučeno za BG, poslato 2.7. popodne, oko 17h iz Kruševca, stiglo meni na adresu prekjuče, 8.7. Imaju rok od 5 radnih dana da isporuče.

99.9% bi ti sa sve 3 opcije bila ista prica ako su neregistrovane jer estimated time i realan broj dana do dostave nemaju veze s mozgom.

To treba da prodje put od Kine do nas i ima x mesta i lokacija gde moze da uspori.

Za sledeci put, ako ti nesto treba brzo i bitno je da stigne do datuma x - ne uzimas sa Alija.

Ako bas hoces da rizikujes, doplata za registrovanu posiljku, pod uslovom da vasi ne rade kao Niska carina pa ti paket duze sedi kod njih nego sto putuje iz Kine do nas.
Majka radi u posti, doduse ona je ekonomista nema bas veze sa paketima i dostavom, kazu u zadnje vrijeme nista iz Madjarske ne dolazi, samo Ceska. Pa lekcija je naucena, ali nisam znala prije ovoga, jer je sve dolazilo za max mjesec dana. Preko Madjarske je dolazilo za max 40 dana, nekad i ispod. Ovo mi je prvi put da sam se opekla. A ne znam kakva je razlika u cijeni za registrovanu posiljku, ako nije velika razlika i idu vecom brzinom, svakako mi se vise isplati kad zurim.

@mrkiX

Ako ti nije dovoljna stara tema i 116 stranica ove nove teme ,
ako ti nije dovoljno zvanicno obavestenje koje Posta salje
kada putem mejla napravis upit za Ux...xx , onda ti nece biti
dovoljno ponovno objasnjenje da shvatis sta koji status znaci
i da Ux...xx nemaju pracenje u Srbiji.

A ti i dalje veruj u sta god hoces

@ale

Posiljke prati na

za UC...HU mozes videti kada su prosledjene iz Budimpeste

https://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/

UA...HU su imale status Arrived at local delivery center
zamenile su ih UC...HU i do juce je poslednji status bio
Received by local delivery company ,
od juce su poceli da im dodeljuju
Arrived at local delivery center
i taj status znaci da je evidentiran prijem vrece na Izmenicnoj posti
u Beogradu u kojoj bi trebala da se nalazi UC...HU posiljka.

UC...HU jos uvek ne skeniraju u LPC i lokalnim postama , osim ako
ih ne unose u sistem za isporuku preko paketomata.

Kada LA...HU dodju u Srbiju - pratis na

@Dusica30

Ovaj put nisi imala srece - posiljka kasni i to je to.

@milos88nbg

Nesavrsenost sistema za pracenje - juce je posiljka zaduzena za isporuku ,
ali nije urucena - sistem to detektuje kao da te postar nije pronasao :(

Koja lokalna posta vrsi isporuku na tvoju adresu
11189 BEOGRAD 71 - Tosin bunar ili 11070 BEOGRAD 27 - Generala Zdanova ?

Zovi i jednu i drugu postu i vidi gde se trenutno nalazi posiljka.
Vec dva dana stoji status da je stigla u Srbiju, ali je nema na sajtu Poste.

Nazad
Vrh Dno