Šta je novo?

Raiffeisen bank

Ja zelim da pobegnem glavom bez obzira iz banke postanske stedionice bivsa mts banka iz 1000000 razloga.
Najvise me zanima kolika su mesecna odrzavanja i kako radi RaiPay na androidu nfc, jel isto kao gpay ili ne ?
Jedino što mi nedostaje iz mts banke je mogućnost uključivanja/isključivanja opcija plaćanja karticom.

Imaju nedostatke i raif i mts banka,kod raifa ocajan kurs,provizija od 1% na placanje u inostranstvu,nemogucnost ubacivanja dine u raipay na obicnom racunu,kao i clanarina za visu,kod mts ide visevalutni racun,povoljniji kurs,nema provizija za placanje u inostranstvu,jedino sto ne funkcionise primanje novca iz inostranstva na racun ali zato funkcionise preko paysenda na karticu i obe banke uvaljuju stare dine sa cipom.Obe aplikacije su dobre.

Prednost mts banke je takođe plaćanje na rate dina karticom kao i mnogo veći broj bankomata. U mom slučaju 5 prema 1 u korist poštanske.

zvao i taman da odem kad cujem da je ipak odrzavanje 400 din nakon godinu dana :(
Sad cu da vidim OTP sta nude..
Takodje ne znam jel ima provizije kada podizem novac sa drugih bankomata, kao i dal mogu da uplatim eure u bilo kom bankomatu kao u mobi banci recimo

Poslednja izmena:
zvao i taman da odem
Nigde ne ideš
www.raiffeisenbank.rs/sr/stanovnistvo/racuni/online-racun.html
Kad cujem da je ipak odrzavanje 400 din nakon godinu dana :(
Ne. Samo za pravna lica je 250 nakon godinu dana.
Sad cu da vidim OTP sta nude..
Ako otvoriš online isto kao u Raiffeisen, kod njih se naplaćuje održavanje nakon godinu dana prema paketu koga odabereš (Praktik, Prestiž ili ako imaš do 26 Fluo koji do tada ostaje besplatan).
Takodje ne znam jel ima provizije kada podizem novac sa drugih bankomata
Ima. To samo Yettel 5+ nudi ako preko njih primaš platu veću od 35000 dinara.
Kao i dal mogu da uplatim eure u bilo kom bankomatu kao u mobi banci recimo
Svi Rajfajzenovi uplatni bankomati primaju evre. Ima i onih koji služe samo za isplatu, tako da, ne bilo kom.

a kolika je provizija ako recimo podignem sa lupam OTP bakomata 1000 dinara ?

a kolika je provizija ako recimo podignem sa lupam OTP bakomata 1000 dinara ?
Poprilična, jer u startu ti skine minimalnu taksu od 210 dinara, a 2% računa od podignutih 11000 dinara (215) pa naviše.
Međutim, postoji opcija da uz kupovinu Dinom u Ideji/Rodi ili Maksiju podigneš do 5000 dinara po računu (prerasporediš artikle ako treba više). U Maxi može i Vizom.

ja onda zasista ne znam u kojoj banci da otvorim dinarsko/devizni racun :(

Poštanska definitivno ima najviše dodatnih mogućnosti da digneš keš (MoneyGet, poštini bankomati i pošte sa pos terminalima).

Ali ja zelim da pobegnem od njih jer su najblaze receno bolesni. Nabedjuju me kako je sve ok sa karticom sa kojom ne mogu da izvrsim yettel placanje racuna online, koji sam godinama u nazad uspesno realizovao...i 10000000 drugih decijih bolesti. Zovem podrsku 3x i sva 3x mi kazu "nije nikakav pokusaj transakcije dospeo do nas, stoga nije do nas nego do yettel aplikacije"
P.S.
Koja radi kao svajcarski sat GODINAMA

Yettel ima običaj da odbija inostrane kartice nakon prve uspešne transakcije pa me ne bi čudilo da su ti karticu greškom stavili na crnu listu. Proveri bolje i sa njima.

Besplatan je račun i sve, tako da možeš bukvalno da koristiš neko vreme oba i vidiš da li ti odgovara ili zatvoriš i tražiš nešto treće.

ma nema sta, pazi mts znam godinama, imaju jako puno mana ( do duse sve sitne ali iritirajuce ) ali ovo je zaista bottom line da mi njihova podrska 3x kaze kako NIJE DO NJIH sto nece online placanje da radi koje je RADILO, je too much.

To kod tebe ne radi online placanje,kod mene radi sve.

Ja npr. imam promlem sa RF na sajtu Ikea. 3 Visa kartice probao i neće ni jedna. Pisao i Ikea podršci, nemaju pojma šta je.

• Like
Reagovanja: uji
znam, zato mi je i pukao film jer jednostavno ili nece ili ne znaju da izadju u susret, a izdali mi master karticu koja polovicno radi.
Onda u filijalu da ti zamene karticu i da ti podese telefon za gpay placanje.

Zar tako nije u svim bankama?
Ne. Varira od do, negde ima, negde ne.

Za iskusnije korisnike RF banke
Ako povucem funte sa paypal na RF devizni da li se radi konverzija neka ili ce direktno da mi legnu funte?

@Siljo preko chat-a tražiš da ti promene valutu kartice na funte
Can you please change card currency of my Visa Debit card ending xxxx to GBP?
xxxx su poslednje 4 cifre kartice. Zatim, kada povlačiš, Visa će pretvoriti funte u evre i nemaš gubitke u autokonverziji. Obračunska valuta za plaćanje karticama u inostranstvu je evro i zato će ti leći u evrima. Ovako je jedino ispravno.

• Like
Reagovanja: iOS
Uplatiće ti evre i poslušaj ovo šti ti @uji piše da bi prošao bez umanjivanja cifre od autokonverzije 😃 Inotransakcije u Srbiji su vezane za evro.

Zar tako nije u svim bankama?

Nije ni pod tačkom razno, na svu sreću 😃 Recimo u OTP nemaš proviziju za ino plaćanje 😃

• Like
Reagovanja: uji
Tako radim na personalnom nalogu ali da li ovo vazi sto pricate za biznis nalog jer je taj u pitanju?
Takodje kada izaberem opciju da povlacim na banku ono mi obracunava u dinarima :)
A za karticu mi nudi da biram dolare ili GBP jer mi je GBP valuta u kojoj imam novac
A sa obzirom da je RF devizni multivalutni da li ste sigurni da ce da konvertuje GBP u evre, to bi mi najvise i odgovaralo jer je PP kurs konverzije krs

Isto je.
Hoće, konvertovaće GBP u evre.

Vrh Dno