Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Da li neko ima predlog sta posetiti u povratku iz GR, vidim Jezero Mladost zvuci primamljivo?
Da li neko ima predlog za sta posetiti u Skoplju ili tako nesto, troje dece 7,6,2 god.
TIA

Ne znas ti moje muke :p:love::p

Pre Skoplja možeš posetiti i Bitolj, ako već ideš do jezera.
U Skoplju se smesti relativno blizu centra i nema greške. Bleštavi kičeraj na sve strane :d Fino za šetnju i možeš utrošiti ceo dan. Poseti obavezno i staru čaršiju.
Klopa po kafanicama je skoro pa duplo jeftinija nego kod nas, uostalom i sve ostalo (ne duplo ali osetno).

Gde iznajmiti auto kofer u Bg? Dosta sam ljudi zvao i svima je skoro sve zauzeto.

Ima covek u Krnjaci odmah kada se predje Pancevac pa kod prvog semafora se skrece levo. Na zalost nemam tel. jer tada kada sam se raspitivao trazio sam za zata i sestru koji nisu bili zainteresovani.

Znacajno su manje guzve na Batrovcima ove godine, jos nije pocela najjaca sezona ali je primetno manji broj vozila... Ako se ide vikendom onda se guzve prave u oba smera posle 10 ujutru, do tada se ne ceka puno a posle treba razmisliti i o Tovarniku koji kada se prodje imate moj savet da se ne ide odmah levo nazad na auto put nego da se vozi prilicno lepom magistralom i kroz mestasca gde nema zive duse i onda da se vrati na auto put jer je prelep pejzaz ( moze i kod Vinkovca a moze i kod Djakova)...

Guzve oko Zagreba su ceste i velike ( kao i kod Ljubljane), sada bas rade deo ( do 31. jula ) kod iskljucenja za Lucko... ali nocu gotovo nikada ne bude...

Tag Hrvatski i nas rade sasvim ok paralelno, meni stoje oba na soferki izmedju retrovizora nisam imao problema... Tag je morao da se rekonfigurise za BINA u nekoj od poslovnica gde se otvori nalog...

Na Lipovcu ( naplatna rampa posle Batrovaca) kao sto je receno je prodajno mesto u smeru ka Bgd, ali moze da se parkira pre naplatne rampe i da se predje preko ( stepenice pa preko kucica na drugu stranu) i aktivan je tag odmah ( i ako pise da treba 30 min, ljudi su ga koristili bukvalno odmah da plate putarinu sa popustom) imate pakete na njihovom sajtu https://prodaja.hac.hr/Help

Ako treba jos neka info tu sam :)
Uzeo mi brat tag, pa da napišem proceduru. Na Lipovcu (pred izlazak iz Hr) na naplatnoj rampi tražio tag, rekao mu čovek da prođe i da parkira auto pa u neku kućicu sa strane. Skoro pola h je trajala procedura, da sam znao rekao bih mu da ne uzima (malo dete u kolima). Uglavnom, nemaju onih paketa koji se oglašavaju na sajtu, ali zapravo ispadne praktično isto. 15e tag, potpiše se ugovor i ako hoće neku uplatu na licu mesta se završi.

Da li je neko posecivao trzne centre u Makedoniji pri povratku iz Grcke i da li ima preporuke? Trenutno sam za opciju Skopje City Mall, rado bih isao i u Mega Outlet u Solunu, ali ne rade nedeljom kada se vracamo nazad

Pošto sam postavljao pitanja ovde za COSMOTE karticu i Mega Outlet u Solunu evo da napišem da smo jutros na putu ka Nea Kalikratiji svratili u Solun, u COSMOTE radnji kupili karticu sa 100gb za 15€, svratili kod Jorgosa po kožne jakne i u MEGA Outlet po patike za klince. Jakne kožne, muške 70€, ženske 50€, kappa patike br. 38 u outletu 23€. Granica jutros Preševo ulaz u MKD oko 4h 15min i ulaz u Grčku oko 6h 15min. Tagovi (naš i Grčki) funkcionišu besprekorno.

Juce pricam sa nekom ekipom za put Kragujevac-Becici, kazu da je preko Novog Pazara katastrofa put i da definitivno treba ici preko zlatibora? Bar je tako bilo pre dve godine. Je l iso neko skoro preko pazara?

Nije katastrofa u smislu da je los put, nego su bili radovi na putu sa obe strane granice. Raskopano sve, negde samo jedna traka, dosta se vozilo po sljunku. Ne znam da li je zavrseno.

Ide SAT patrola sad u CG (ne znam da li ce pustiti u nedelju) ako sam dobro shvatio Pazar - Rozaje - Berane - novi tunel - Kolasin - autoput.

1000023099.jpg
Da li je neko imao ovaj problem sa aktiviranjem grckog taga?

Za costumer id sam kucao client code, a za tax number sam kucao vat number sa ugovora

Evo jedno misljenje o granicnim prelazima, nisam ja autor. U svakom slucaju, tice se teme putovanja u inostranstvo, pa i na more.

VAT number je tvoj JMBG.

Da li je neko imao ovaj problem sa aktiviranjem grckog taga?
Za costumer id sam kucao client code, a za tax number sam kucao vat number sa ugovora
Imao sam ja nekih problema prilikom registracije prošle godine, greška "Invalid details of Subscription account", u svakom slučaju sam rešio tako što sam im poslao mail, sredili brzinski za pet minuta :)

U sustini platis 7 evra upisu te da ulazis u EU i to je to. Traje 3 godine ili do isteka pasosa ako istekne pre nego sto isteknu 3 godine.

Izvinjavam se na off-u, ali po čemu mi to "nezaustavljivo srljamo u dalju izolaciju"? I zapravo u kakvoj smo mi to sad izolaciji?
@maxy
Kao što je već napisano, od sledeće godine moraš da platiš za ulazak u EU. Doku se Bugari i Rumuni prirpemaju za ulazak u Šengen, mi se pripremamo za nove takse.
Nije stvar u 7 evra, već u tome da smo svrstani u rang trećih zemalja, što svakako ne bi bio problem da smo van Evrope.

To je zato što nas ovi na vlasti "dobro" vode u EU.
Što se mene tiče što više otežaju odlazak u tu EU to bolje, jedino tako će narod da se osvesti.
Treba i vize da nam vrate kakvi smo.

1000023104.jpg
Brojevi su random, ali taj format, i kada idem next izbaci mi error.

Kao što sam već napisao, pošalji im na mail screenshot greške (mail je customercare@egnatia.gr), rešiće ti u roku od pet minuta :)

Kao što sam već napisao, pošalji im na mail screenshot greške (mail je customercare@egnatia.gr), rešiće ti u roku od pet minuta :)
Jesam i ne resavaju. Poslali su mi samo random upustvo koje vec imam j to je.

Edit: ovako, customer ID nije client code, i nema ga na ugovoru koji se dobija uz TAG uredjaj. Na tom ugovoru postoji samo TAX number sto je VAT number.
Customer ID je nesto drugo, i ovaj broj ne postoji na ugovoru, kao ni na jednom drugom papiru koji dolazi uz tag, a kako je objasnjeno u upustvu na nikana gr sajtu, mislio sam da je client code u stvari customer id.

Poslednja izmena:
Kao što je već napisano, od sledeće godine moraš da platiš za ulazak u EU. Doku se Bugari i Rumuni prirpemaju za ulazak u Šengen, mi se pripremamo za nove takse.
Nije stvar u 7 evra, već u tome da smo svrstani u rang trećih zemalja, što svakako ne bi bio problem da smo van Evrope.
To za ETIAS slušam zadnjih 5 godina i uvek odlože :)
Bugari i Rumuni se ne pripremaju nego su u Šengenu (vazduh i voda, kopno do kraja godine)
January 1, 2023 (land borders), March 26, 2023 (air borders): Croatia
March 31, 2024 (air and sea borders): Bulgaria, Romania.

schengen_area_eu_countries.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno