Šta je novo?

Sve o putu na more autom

U MKD sipam bilo gde, za sve ove godine, uvek plaćam deviznom karticom, uvek dobijem račun.

Biram veće/novije pumpe, ako ne zbog nečeg drugog, a ono zbog boljih/urednijih toaleta :)

Prošle godine je u Grčkoj bio povećan broj kradja automobila u turističkim mestima. Uglavnom veća, podignuta vozila, većina srpskih vozila koja su nestala su i pronađena posle 10-15-30 dana. Kao po definiciji, korišćena su za prevoz migranata. Kada ih negde slupaju ili ukradu bolja, taj auto prosto ostave negde na parkingu ili pored puta.

Што се тиче горива и браће Македонаца, код њих никад више не сипам. Колико год скупље било у Грчкој или код нас, радије ћу сипати проверено. 2020. Кад сам сипао код њих(не знам која је пумпа у питању) угаси ми се ауто у Никитију, 30 км од Сартија. Касније кад смо отерали ауто назад, испоставило се да се запушило црево од довода горива и практично и није никакав квар, што се Решило надрукавањем ручном пумпом. Ко зна каквог труња и муља је било па се запушило. Ове године исто ми прича колега, на Зафири, сипао гориво у Македонији упалила му се чек енџин лампица, неки мајстор му већ најавио озбиљан издатак, оно исто био запушило се неки део због горива што је лако решио.

U Crnoj Gori nam gore automobili na njihovom autoputu, Makedonci nam valjaju loše gorivo... 😀

Neko bi pomislio da nas mrze 😀

U Crnoj Gori nam gore automobili na njihovom autoputu, Makedonci nam valjaju loše gorivo... 😀

Neko bi pomislio da nas mrze 😀
To je ta teorija zavere protiv Srba....svi nas mrze I tako to

Trenutno sam na MKD granici, nije guzva, mozda 20min cekanja maks

Ja gledam sad kamere AMSS, kolone su prilično duge. Čudi me da može za 20 minuta da se pređe.
Greška, neki bag na AMSS sajtu, puštaju snimak od jutros. Sada je OK situacija.

Haha, pa evo mozda ce biti 25min ukupno
Hocu da kazem ja sam se plasio da ce mi trebati 2 - 3 sata

Upravo. Ford fokus 2. Sa Makedonskim gorivom autonomija oko 1100 km (više puta testirano), sa bilo kojim našim tek nešto preko 1000km.

Kako plaćate gorivo u Makedoniji, šta je najbolje ?
Pitam da li našom Dinarskom karticom da platim na pumpi u Makedoniji ili u evrima?
Ili možda zamenite evre u denare, i ako menjate gde?

Karticom povezanom sa evro računom na kome imaš dovoljno novca za plaćanje.

Minimalni su to iznosi da bi bila neka velika razlika, a kolika je u toj varijanti, zavisi po kom kursu ti računaju.

Idi na more čoveče i opusti se, nemoj gledati svaki dinar

Da li je voljan neki Nišlija ko je kupio i koristio COSMOTE karticu a vratio se sa mora da mi je pozajmi ili proda? Treba mi za period 10.07.-20.07.

Na Evzoniju zadrzavanje 4 minuta :D

Da li je voljan neki Nišlija ko je kupio i koristio COSMOTE karticu a vratio se sa mora da mi je pozajmi ili proda? Treba mi za period 10.07.-20.07.
Nemojte da prodajete kartice posto se vode na vas (dajete pasos kada kupujete karticu). Ne znam kakav je zakon u Grckoj sto se tice piraterije (torenti) pa i na to povedite racuna, ipak je to EU.

Stigli jutros oko 10 ujutru na Sarti, prva granica Preševo bila je mala guzvica, ali sve to ide glatko i cekanje je bilo do 25 minuta. Nakon toga, sipanje na lukoil pumpi, placanje karticom i sa provizijom banke izasao me je litar dizela ravno 150 dinara. Nakon toga lagano prolaz uz toll4all preko cele Makedonije i onda oko 5 ujutru cekanje na Bogorodici 5 minuta, a na Evzoniju ulazak u Grcku 20. Na prvoj naplatnoj rampi cekanje je bilo 10tak minuta, a na onoj drugoj gde je 0.55 centi nista. U 7 ujutru mogu da kazem da je bilo guzve na Solunskoj obilaznici ali nista strasno, sve ide glatko na 50km/h.

Trebali bi ovu grupu preimenovati u " Putovanje do Grcke"

Kolima se ide u svega nekoliko država, a u Grčku ide više ljudi nego sve ostale zajedno, tako da to i nije neko iznenađenje.

Idem ovo leto do CG pa bih da kupim tag za putarine za ovde i za dole. Vidim izbor se svodi na Enpay i Puteve Srbije. Ima li neki razlog zašto bi bilo bolje kupiti jedan ili drugi, ili je svejedno?

Kupi kod Puteva Srbije u glavnoj poslovnici, Ustaničkoj, gde su ultra ljubazni, daju ti i dva nosača da možeš na još jedna kola da postaviš i menjaš TAG, zajedno sa tobom odrade registraciju na internetu i povezivanje kartice

Nema nikakvog čekanja za registraciju taga na Toll4All što su ovde pisali za drugu firmu 😃

Mislim da je nekad glavna razlika bila vezana za dodavanje kartice i potrebe da se dopunjava nalog, ali su i to izmenili 😃

Enpay daje mali popust kada se redovno plati a ne znam za Puteve Srbije da li je tako, inače manje više isto je...

Za CG je isto malo povoljnija pitarina, autoput 3.15€ i Sozina 2.25€.

Takođe je ta cena i kod Puteva Srbije, provereno pre nekoliko dana 😃

Meni su i dalje najjaci fenomen likovi koji ukljuce tempomat na 150,160,170 km/h i tako "opusteno" voze skoro celim autoputem kod nas i u Makedoniji...pa ima poneki i u Grckoj.....i nisu to samo Turci,ima i nemalo nasih...

Prosto mi doslo da zaustavim nekog od tih likova i da mu dam 10 eura samo da mi objasni kako on to razmislja,sta mu je u glavi,kojom on to logikom zivi....mislim,ne plasi se onih kazni za prosecnu brzinu,radara,kamera,patrola sa strane,ne smeta mu sto mu auto trosi 15 litara benzina,ne smeta mu sto na tim vecim brzinama vozi decu u autu itd,itd...

Neverovatno...mozda bi na njima neko mogao da napise neki doktorat iz sociologije,psihijatrije ili sta vec

Poslednja izmena:
Meni su i dalje najjaci fenomen likovi koji ukljuce tempomat na 150,160,170 km/h i tako "opusteno" voze skoro celim autoputem kod nas i u Makedoniji...pa ima poneki i u Grckoj.....i nisu to samo Turci,ima i nemalo nasih...

Prosto mi doslo da zaustavim nekog od tih likova i da mu dam 10 eura samo da mi objasni kako on to razmislja,sta mu je u glavi,kojom on to logikom zivi....mislim,ne plasi se onih kazni za prosecnu brzinu,radara,kamera,patrola sa strane,ne smeta mu sto mu auto trosi 15 litara benzina,ne smeta mu sto na tim vecim brzinama vozi decu u autu itd,itd...
Onaj ko vozi 170km na autoputu, ima vozilo koje to može da podnese, ima dovoljno para da ga nije briga ni za potrošnju ni za kazne, želja je samo da se stigne što pre na more. Verovatno dobar deo njih dolazi iz Nemačke gde na pojedinim mestima nema ograničenja na autoputu.

Onaj ko vozi 170km na autoputu, ima vozilo koje to može da podnese, ima dovoljno para da ga nije briga ni za potrošnju ni za kazne, želja je samo da se stigne što pre na more. Verovatno dobar deo njih dolazi iz Nemačke gde na pojedinim mestima nema ograničenja na autoputu.

Znaci da takvi likovi imaju auto koji moze da ide 1000 km/h,oni bi vozili 700 km/h i ne bi bih bilo briga za kazne,bezbednost itd samo im je zelja da sto pre stignu na more?....msm,koji je uopste za njih smisao ogranicenja brzine?......btw u Srbiji,Makedoniji i Grckoj nigde nema puta bez ogranicenja

Pa i ja imam auto koji moze da ide 240km/h max....150,160 km/h tek nesto oseti ali to ne znaci da cu tom brzinom da vozim skoro celim putem na more...

A i sto bih placao kazne ako ne moram,sto bih dodatno rizikovao i svoj i tudje zivote tako velikim brzinama?

Inace,ove godine sam onaj famozni ring oko Soluna prosao kao od sale i u odlasku i u dolasku.....u odlasku sam tamo bio oko 5 ujutru,a u odlasku oko 11 uvece.....na granicama nije bilo neke posebne guzve,prolazilo se relativno brzo u tim nocnim satima...

Vrh Dno