Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Ima nesto preko power shella da se obnovi photos aplikacija to nisam probao videcu da to probam.

Update: Evo obrisao preko komande get-appxpackage Microsoft.Windows.Photos | remove-appxpackage i usao u Microsoft store i instalirao i opet ne radi niti otvara slike haos , moracu sledece nedelje novi Windows 11 taman mi stize i novi SSD , ovaj je health 92% mozda je i to problem mada ne verujem.

Poslednja izmena:
To mora da je neka falinka u samom programu ili su ga tako i napravili. Ja ga i ne upotrabljavam mnogo, umesto toga sam namestio stari Photo Viewer mada on ne otvara neke formate kao recimo .webp, Za ostalo IrfanView.

Ima li šta efikasno za "Restarting" bootloop? Neki dan bio update i sada je tu zapeo, prvo je bio dugo na nekih 7% pa je onda zapeo na taj "Restarting" vrtio čitavu noć i ništa.

Ja kolko vidim sve aplikacije su uspeli da pokvare.

Ja sam probao taj Win 11 IoT 24H2 jedini problem mi je ne moš ugasiti taj Defender nikako. Bez toga mi ništa ne vredi. Instalirao umesto nje Win11 IoT 23H2 dok neko ne nađe rešenje za njegovo gašenje. IoT 23H2 radi lepo. ALI Windows Server 2025 je zakon. Jedva čekam kada će da izađe finalna inačica pa da se polako prešaltujemo.

ovo ne radi?

Screenshot 2024-06-21 212032.png

NE. Probao sam to. Jako je gadan da se isključi. Bilo je potrebno nešto jače. Probao na virtuelnoj mašini i zadovoljan.

Najveći problem nastaje kada stisneš Windows Security on ti izbaci Treba ti store aplikacija da ovo otvoriš. A bez toga je jako teško ga isključiti. Evo izašla je nova inačica i ovde se Win Security lepo otvara tada ga je lako isključiti. Ovaj IoT će zaista da bude dobar OS za stalno pored mojega Server 2025. ;);)😍😍🥰🥰🥰🥰
11.png2.png

Kakve su Vam preporuke i iskustva sa Windows 11, trebam kupiti novi laptop pa ne znam da li insttalirati Windows 10 koji dobiva podrsku jos samo godinu dana ili probati 11

Kupujem laptop bez OS.

Da li instaliranje drajvera (chipset, GPU, zvuk...) prepustiti sveže instaliranom Windows 11 sistemu kroz Windows update, ili čitav postupak odraditi "ručno" sa drajverima preuzetim sa oficijalne stranice HP-a? Ima li uopšte razlike po stabilnost sistema?

Ako se drajveri instaliraju ručno, da li laptop mora biti bez internet konekcije, kako me Windows ne bi preduhitrio svojim izborom?

Da li particionisanje SSD-a (512gb) odraditi u početnoj fazi instalacije, ili nakon instaliranja OS-a?

ps. na netu hvale DriverPack Solution. Vredi li?

Pozdrav.

Kakva je sada situacija sa instalacijom Win11, može i dalje da se instalira bez online naloga?

Kupujem laptop bez OS.

Da li instaliranje drajvera (chipset, GPU, zvuk...) prepustiti sveže instaliranom Windows 11 sistemu kroz Windows update, ili čitav postupak odraditi "ručno" sa drajverima preuzetim sa oficijalne stranice HP-a? Ima li uopšte razlike po stabilnost sistema?

Ako se drajveri instaliraju ručno, da li laptop mora biti bez internet konekcije, kako me Windows ne bi preduhitrio svojim izborom?

Da li particionisanje SSD-a (512gb) odraditi u početnoj fazi instalacije, ili nakon instaliranja OS-a?

ps. na netu hvale DriverPack Solution. Vredi li?

Pozdrav.
Devedeset posto drajvera će ti instalirati sam windows sve što ti ne instalira trebalo bi da imaš na nekom disku ili već koji dolazi uz laptop ako to nemaš onda ono što nedostaje instaliraš sa sajta proizvođača.

Pozdrav,

Kakva je sada situacija sa instalacijom Win11, može i dalje da se instalira bez online naloga?
Može, pre par nedelja sam odradio an virtuelnoj mašini, ali sam morao da gasim ethernet priključak.
Nekima navodno automatski bez neta ponudi offline nalog, a meni je nudio da čekam da se pojavi internet :unsure:
cmd sa komandom i restart su odradili posao (tek iz drugog puta)

KB5039302 (OS Builds 22621.3810 and 22631.3810) Preview​

Ovako imam kljuc za win 10 home, apgrejdovao sam ga na win 11 i aktivaciju je zadrzao sve je radilo ok.
Skoro sam reinstalirao ali direktno win 11 i uneo kljuc pri instalaciji i sve je proslo instalirao se sistem ali nije aktiviran win.
Kada odem change key i unesem kljuc izbaci gresku i kaze ne moze da aktivira, prvo sam pogresno instalirao Win 11 pro pa sam mislio da je do toga jel je licenca Home , a posle sam instalirao Win 11 Home i isto se desava. Inace je Retail kljuc nije Oem, i isti je racunar.
Da li uopste prihvata kljuc win 11 od 10-ke ili moze samo apgrejd ?

Ispravice me neko ako gresim ali fora je da kljuc moras da povezes sa nalogom pri tom upgrade-u sa 10ke na 11icu pa da pri narednoj reinstalaciji licencu povuce sa tog naloga koji koristis.

Imao sam slican problem i na kraju sam morao da odradim restore backupa pred reinstalaciju i odradim upgrade da bi se kljuc sa 10ke aktivirao.

W11 zahteva MS nalog bar pri prvj instalaciji, posle može da se pređe na lični.

Prso mi serial na win11. Dal zbog nekog updatea ili zbog cega...

Menjao sam gpu ali kolko znam to ne bi trebalo da moze da zezne

Serial kupljen za 3e ali sljaka vec godinama.

Nema to veze, 10 i 11 imaju isti ključ, samo ga unesi ponovo.
How to Activate Windows 10/11 with CMD
  1. You have to open the command prompt on your system first. Then, click and start and type "CMD". Now, run it as administrator.
  2. Type the following command. slmgr /ipk. slmgr /skms kms.xspace.in. Slmgr /ato. Now press enter. This command will activate your Windows 10/11.

How to Activate Windows 10/11 with CMD
Nema potrebe preko CMD-a kad moze preko Activation u Settings da ponovo unese kljuc.

P.S Okacio si ilegalan kms server za aktivaciju, ne znam koliko je to dozvoljeno na forumu ;)

Uradio sam danas update i primijetih ovaj crni okvir i nikako da ga se rijesim

Prilozi

• Screenshot 2024-07-02 164027.png
    Screenshot 2024-07-02 164027.png
    3.6 KB · Pregleda: 134
Very nice very nice Windouz 24H2 u akciji.
2024-07-05 15_26_44-Settings.png

Nazad
Vrh Dno