Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

U Italiji (Veneto) ne radi roming iz freepade, a ni u Rijeci gde sam trenutno. Tako da to sto nude je prevara.

Ne radi ti mreža uopšte ili roming samo?

Uzmi a1 i imas 20 GB dobrodošlice 30 dana. Ako si tu javi se porukom imam ja sa 120 GB 3 meseca
Tu sam u centru. Imam TIM sim koja ima dosta neta u romingu i neogranicene razgovore, uvek radi ok, imam i wifi, tako da mi nije problem, samo sam proveravao kako radi globaltel i ne vezuje se ni za jednu mrezu. Radio je ranijih godina, ali sam placao roming na 7 dana, bilo je negde bolje negde losije (u Nemackoj je bilo jako lose, jedva). U svakom slucaju je uvek najbolja domaca sim. Ni italijanski vodafon ne radi.

Meni je radio internet u Hrvatskoj. Jel ima jos neki info sta se desava posto cu uskoro ponovo tamo.

Mislim da je glavna stvar pravilno podešen APN.

Tehnički za telefon svaka Globaltel kartica je mts kartica, svaki Android i iOS uređaj po defaultu koristi gprswap ili gprsinternet APN, a oni ne rade u roamingu.

Morate ručno da podesite APN na globaltel a korisničko ime i lozinku da ostavite prazno.

Roming u Grčkoj radi. Problem nastane kada napustite Srbiju i uđete u Grčku, APN podešavanja se vrate na mts wap ( koji radi u Srbiji normalno) i to ne primetite. Vraćanjem na globaltel APN internet je proradio.

Meni je Globaltel sve pakete koje sam unapred sklupljao a imao sam do 25.01.26 obrisao uz izgovor da sa mnogo paketa odjednom aktivirao, zvao call centar pisao na mejl isti odgovor, i ja lepo odmah prebacim broj u Yettel na pripejd i miran sam bili su dobri nekad od kupovine mts sve je uništeno da nebi reko nešto gore o njima jel će opet nalog da mi blokiraju!

Roming u Grčkoj radi. Problem nastane kada napustite Srbiju i uđete u Grčku, APN podešavanja se vrate na mts wap ( koji radi u Srbiji normalno) i to ne primetite. Vraćanjem na globaltel APN internet je proradio.
Ja nisam imao taj problem: stigla su mi nova podešavanja kad sam se nakačio na stranu mrežu, ali ih nisam prihvatio, jer sam još ranije postavio APN na "globaltel".
Pozdrav

Meni je Globaltel sve pakete koje sam unapred sklupljao a imao sam do 25.01.26 obrisao uz izgovor da sa mnogo paketa odjednom aktivirao, zvao call centar pisao na mejl isti odgovor, i ja lepo odmah prebacim broj u Yettel na pripejd i miran sam bili su dobri nekad od kupovine mts sve je uništeno da nebi reko nešto gore o njima jel će opet nalog da mi blokiraju!

Prvi put cujem da firma primi avansu uplatu i posle je vrati po izgovorom necemo pare. 😄

Ja nisam imao taj problem: stigla su mi nova podešavanja kad sam se nakačio na stranu mrežu, ali ih nisam prihvatio, jer sam još ranije postavio APN na "globaltel".
Pozdrav
Bitno da radi. Meni je ovo javila sestra jutros iz Grčke da joj se prebacio APN na MTS wap i kada je vratila na APN globaltel zvala me.

Pa da li su ti vratili novac?

Roming internet normalno radi, prosao kroz Makedoniju posle Grcka. Odavno rucno podesen APN na globaltel.

@Stevan Z Izvini, ali meni ta prica ne izgleda uopšte realno. Ne može niko da ti ukine što si platio regularno. Piši ratelu.
A opet i uplaćivati skoro 2 god unapred je suludo.

@Stevan Z
Jesi se zalio? Po kom osnovu su ti uzeli pare? Mnogo je to para , ja mislio vratili ti pare i rekli ne moze tako dugo unapred da aktiviras paket. To mu dodje cista pljacka. Mada od telekoma to i ne cudi.

Ako prenosim online mts pripejd broj na globaltel i hocu esim karticu, da li prvo narucujem esim sa globaltel sajta ili prvo podnosim zahtev za prenos broja?

@Stevan Z
Jesi se zalio? Po kom osnovu su ti uzeli pare? Mnogo je to para , ja mislio vratili ti pare i rekli ne moze tako dugo unapred da aktiviras paket. To mu dodje cista pljacka. Mada od telekoma to i ne cudi.
Decemi moje odgovor im je bio imaš peviše aktivnih paketa to je odgovor, nisam hteo da se Ganjam sa njima, pobeogo sam.od njih na Yettel pripejd i za ovih nekoliko dana sve je ok!

@Stevan Z
Jedino ako su kupovani meseci i net od kredita sa reciklomata nema prava žalbe. Vide da nena uplate za keš i ćao.

To je besmislica. Nebitno odakle je poreklo kredita. Ako se kredit izražava u dinarima, a on je kasnije produžen regularnom dopunom i sve je sabrano, on je taj novac imao na svom pripejd računu i dužni su da mu refundiraju. Njima zapravo nije odgovaralo to što prilikom svake uplate dobija dodatne gigabajte, ali to nije njegova briga. Nije u suprotnosti sa opštim uslovima, niti izvršio nepravičnu upotrebu, već oni, njihov je propust što nisu blokirali višekratnu uplatu i produženje dodatka. Stoga, nemaju osnova da mu uskraćuju pravo na saobraćaj koga je regularno kupio i bio je dužan da prijavi Ratelu nepravilnost u radu operatora.

To je besmislica. Nebitno odakle je poreklo kredita. Ako se kredit izražava u dinarima, a on je kasnije produžen regularnom dopunom i sve je sabrano, on je taj novac imao na svom pripejd računu i dužni su da mu refundiraju. Njima zapravo nije odgovaralo to što prilikom svake uplate dobija dodatne gigabajte, ali to nije njegova briga. Nije u suprotnosti sa opštim uslovima, niti izvršio nepravičnu upotrebu, već oni, njihov je propust što nisu blokirali višekratnu uplatu i produženje dodatka. Stoga, nemaju osnova da mu uskraćuju pravo na saobraćaj koga je regularno kupio i bio je dužan da prijavi Ratelu nepravilnost u radu operatora.
Ja uplaćivao kredit preko moje platne kartice, više paketa aktivirao nekad i skupio na mi važi do 24.01.26 Godine, kad ono pre neki dan da proverim ono važi do 24.07.24, zovem da pitam call centar kaže sistem ne dozvoljava više paketa pisite na imeil ja pisao i njima reko a dozvoljeno vam je bilo da uzimate pare kad sam aktivirao pakete odgovor nisam dobio, eto toliko o Globaltelu

Prilozi

• Screenshot_20240704_113517_Messages.jpg
    Screenshot_20240704_113517_Messages.jpg
    96 KB · Pregleda: 50
Ja uplaćivao kredit preko moje platne kartice, više paketa aktivirao nekad i skupio na mi važi do 24.01.26 Godine, kad ono pre neki dan da proverim ono važi do 24.07.24, zovem da pitam call centar kaže sistem ne dozvoljava više paketa pisite na imeil ja pisao i njima reko a dozvoljeno vam je bilo da uzimate pare kad sam aktivirao pakete odgovor nisam dobio, eto toliko o Globaltelu
Morali su da te pismeno obaveste o jednostranim izmenama. Ne mogu bez predloga da ti skraćuju važenje ugovora (jeste pripejd, ali u ovom slučaju se situacija menja). Naravno, pošto nisi saglasan sa sprovedenom izmenom, a imaš napismeno poslato sms-om da do prvobitnog krajnjeg datuma tu specifikaciju usluga moraju da ti isporuče (čl. 131 i 141 ZEK), imaš osnova za prijavu nepravilnosti u radu Globaltela Ratelu, nakon što ti budu odgovorili na taj mejl (a ići će verovatno linijom manjeg otpora uz odricanje od odgovornosti).

Poslednja izmena:
@Stevan Z

Nisi jedini.
Evo i ja imam problem

Isto sam produzio paket ( u maju ) par meseci unapred i sada kao vazi do 23.07.

Javljam se kasnije popodne sa novim detaljima...….

Vrh Dno