Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Uzeh danas običan s23, 8/256. Znam da je bilo sto puta po temi sigurno. Koje staklo i masku a da su dostupna odmah kod nas? Da li vredi instalirati gcam i odakle?

Jel se nekome dešavalo da ne može da pošalje poruku? Can't send message i error 0 izbaci. Kad hoću da pošaljem za parking recimo.
Врло могуће да је до оператера/паркинг сервиса. Знам да је код мене пре неколико месеци био проблем да не може преко SMS - а да се плати паркинг(S24U, Yettel).

I kako si rešio?
Решило се само од себе, то је био проблем до њих, и масовно су људи око мене имали тај проблем. Теби раде нормално SMS ка приватним бројевима, проблем ти само кад хоћеш паркинг да платиш?

Tako je. Nisam uspeo da pošaljem poruku jednu običnu, mada to je bilo zbog rominga.

Meni i staklo i folija sa alija užas bili

ni meni ne radi otisak preko stakla... i dalje lizem prst kao baba
jos se nisam iscimao za hidrogel

Danas odradio UPDATE i pravo da ti recem osecam ogromno poboljsanje u radu, narocito oko bezbednosti uredjaja🙂😊

Ukljuceno po difoltu,ne funkcionise to rjesenje.Ni meni se ne apdejtuje vec stoji 1. april.Sad cu da pokusam da vratim na eux,cini mi se:)

Kad budeš vratio na eux, povući će ti apdejt odmah. Ja sam ga tako ostavio i završio sa tim. Sesurity patch mi je ipak bitniji

Pre nekih mesec i po dana sam pisao ovde u vezi malog S23 koji se restartovao non stop dok se koristi. E pa evo mali update u vezi toga, već 2 puta su ga slali u servis (Begram 🥲) i prvi put su rekli kako mu nije ništa, evo danas su me zvali da mi opet kažu kako mu nije ništa.

Najjače od svega je što se telefon restartovao pred radnicom iz A1 dvaput i još me uveravala kako bi ovaj put trebalo da se reši to jer očigledno nešto nije u redu jer i ona ima isti fon i nije imala nikakvih problema.

Moje pitanje je šta ja mogu sad da uradim? Stvarno nemam više strpljenja da šaljem 3. put ako opet budu slali u Begram da bi mi na kraju opet rekli da mu nije ništa, a koliko vidim Begram je poznat po tome. Kapiram da bih mogao lično da nosim u ProMobi ili u onaj u Galeriji, ali u tom slučaju ne bih mogao da dobijem nov nego bi zamenili matičnu ili šta već ne valja, a ja sam ovamo oba puta tražio nov jer realno telefon je star tipa 2 meseca i od prvog dana se dešavalo ovo.

Meni se nikada nije desilo tako nešto.

Pa ako ti se to već dešava non-stop kao što kažeš, ja bih preskočio radnice/radnike iz A1/mts/Yettel-a jer su oni obični prodavci i vrlo često ne znaju ništa ni o uređajima koje prodaju a kamo li o servisu. ja u Yettel-u pitao za TV koji prodaju, ona mi čita sa deklaracije ispod... Odnesi telefon lično u Promobi i tu pred njima im pokaži šta se dešava. Ako misle da flešovanje softvera rešava problem, super ali ne pristaješ na bilo kakvo otvaranje i menjanje delova u telefonu starom dva meseca, tu bi i društvo za zaštitu potrošača moglo da te posavetuje (izguglaj telefon). Često ljudi misle da je domaća garancija zakon, a u realnosti se lakše ostvaruje preko "mađara" nego kod nas u tih pomenutih nekoliko servisa

Direkt u promobi ako već imaš pokriće kupovine i sve ovo što su iznad napisali ljudi (nisi saglasan za otvaranje i popravku, samo za zamenu uređaja za novi ukoliko se pokaže nepravilnost). Ako te ubeđuju da je nešto ispravno a nije, onda lepo ili družtvo za zaštitu potrošača, ili još bolje (ako imaš mogućnosti i živaca) tužbu pa neka se veštači i rešava tim putem. Takođe uvek slikaj telefon iz svih uglova pre nego što predaš na servis/reklamaciju.

Pre nekih mesec i po dana sam pisao ovde u vezi malog S23 koji se restartovao non stop dok se koristi. E pa evo mali update u vezi toga, već 2 puta su ga slali u servis (Begram 🥲) i prvi put su rekli kako mu nije ništa, evo danas su me zvali da mi opet kažu kako mu nije ništa.

Najjače od svega je što se telefon restartovao pred radnicom iz A1 dvaput i još me uveravala kako bi ovaj put trebalo da se reši to jer očigledno nešto nije u redu jer i ona ima isti fon i nije imala nikakvih problema.

Moje pitanje je šta ja mogu sad da uradim? Stvarno nemam više strpljenja da šaljem 3. put ako opet budu slali u Begram da bi mi na kraju opet rekli da mu nije ništa, a koliko vidim Begram je poznat po tome. Kapiram da bih mogao lično da nosim u ProMobi ili u onaj u Galeriji, ali u tom slučaju ne bih mogao da dobijem nov nego bi zamenili matičnu ili šta već ne valja, a ja sam ovamo oba puta tražio nov jer realno telefon je star tipa 2 meseca i od prvog dana se dešavalo ovo.
Odi u neki prometniji A1 (gde ima dosta ljudi), pocni da se svadjas, napravi scenu, zapreti nekim xy inspekcijama koje ti u tom trenutku padnu na pamet i udruzenjima za zastitu potrosaca. Jeste malo neprijatno, ali po mom iskustvu to je najbrzi nacin da ostvaris pravo na reklamaciju kada neka veca kompanija krene da te "vozi" i da odugovlaci. Trazi da pricas sa nekom iz viseg menadzmenta i trazi iskljucivo novi uredjaj i ne pristaj na manje.

Pa ako ti se to već dešava non-stop kao što kažeš
Bukvalno se restartuje i dok se puni, koliko vidim čim se malo zagreje (a greje se poprilično brzo ma šta god radio na njemu) krene da se restartuje. Ironično jedini način da se ne greje toliko i samim tim ne restartuje je da konstantno držim čuvar baterije uključen, ali čemu to onda, mislim nešto definitivno nije kako treba.

Pritom, ovi iz Begrama kažu da su odradili reflash još prvi put i kako su ga detaljno testirali i nisu uočili nikakav problem, a meni treba tipa 10-15min da izazovem to, baš se pitam kako su to testirali.

Odi u neki prometniji A1 (gde ima dosta ljudi), pocni da se svadjas, napravi scenu, zapreti nekim xy inspekcijama koje ti u tom trenutku padnu na pamet i udruzenjima za zastitu potrosaca. Jeste malo neprijatno, ali po mom iskustvu to je najbrzi nacin da ostvaris pravo na reklamaciju kada neka veca kompanija krene da te "vozi" i da odugovlaci. Trazi da pricas sa nekom iz viseg menadzmenta i trazi iskljucivo novi uredjaj i ne pristaj na manje.
Palo mi je na pamet i tako nešto još prvi put kad nisu odobrili, ali mislio sam da probam još jednom. Međutim sad kako se opet desila ista stvar vidim da im ne gine to. Ako ne prođe onda *** nosim u ProMobi ali barem da probam 🤣

Ko kad malo krivlje 😂

Nazad
Vrh Dno