Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Hajd i ja da pitam vezano za tag. Koristim ga vec par godina u Srbiji, registrovah ga na toll4all za CG i Makedoniju, vezao sam ga za broj racuna i sve ok.
Kad kliknem na karticu "Tagovi" uredno vidim da je tag registrovan za CG i Makedoniju tj pise da je "Aktivan", a za Srbiju pise "Ne postoji".
Pretpostavljam da tako i treba, TAG je kupljen preko Allyes-a pre neku godinu i uredno ga koristim i pratim potrosnju i sve preko Enpay aplikacije.
Pitanje je da li je tako i kod vas u Toll4all? Da li tako pokazuje?

Tako treba. Srbija preko Enpay a Makedonija i ostali preko Toll4all.

Vidiš ima jedan problem, sad vidim na G mapama stoji da tunel Klisura (između Berana i Kolašina) radi od 7 do 18h a to je bilo u početku kada je pušten u rad pre par meseci. Poslao sam upit za informaciju da li je još uvek tako a raspitaću se i kod Beranaca jer ovo je jako bitno i drastično menja stvar ako ne radi noću....

Javlajm čim saznam nešto.

Da odgovorim, nigde nema zvaničnog obaveštenja ali kažu ljudi da su normalno prolazili između 5 i 6 ujutru.

Koliki je rok vazenja tih Grckih kartica? Koliko cesto moraju da se dopune da ne isteknu?

Oko godinu dana i na nekim i nešto preko. Piše u aplikaciji (za what's up, a verujem i druge kartice) kad ističe.

Ovamo ka Kavali samo Cosmote.

P. S. Jel zna neko dobar parking blizu Luke u Kavali?

Da li je neko skorije porucivao tag za Grcku? 17.06 sam podneo onaj zahtev i jos nisam dobio ugovor...

Ovamo ka Kavali samo Cosmote.

P. S. Jel zna neko dobar parking blizu Luke u Kavali?
`
Misliš na plaćen parking, višednevni?
Ahahaha, pa to je Grčka.

Ima nekih parkinga, ali su cene solidno porasle, slika je zastarela. Neke su i utrostručene
xwroi_stath_ENG_BOARD1.jpg

Da li vredi da se obiđe MEGA Outlet u Solunu? Jel bio neko? Navodno baš dobre cene.

Idem u Hrvatsku na more kolima u avgustu.
Jel neko isao mozda(ove ili prosle godine) ili planira da ide, pa da mi kaze par stvari:
-Idem na Krk, da li se zna mozda koliko ispadne putarina do tamo?
-Kakvo je stanje na granici u avgustu, koliko se otprilike dugo ceka? :)
-Osim pasosa, vozacke, saobracajne, da li treba jos nesto od dokumenata?
-Da li je pametnije ici preko Tovarnika, ili ipak bolje ici preko Batrovaca?
-Da li je bilo nekih problema zbog srpskih tablica?
-Da li ima mozda jos neka informacija koju treba da znam? :)

Putarina do Krka je 25 EUR po smeru.

Za granice standardno, bilo bi dobro izbeći petak i vikend, na Batrovcima zna da se čeka satima. Prati kamere za Batrovce i Šid dok se približavaš granici i odluči. Ne isplati se ići na Šid ako proceniš da se na Batrovcima čeka do sat vremena.

Obrati pažnju na naplatnu stanicu Zagreb Lučko u povratku. Nekoliko kilometara pred Lučko imaš odvajanje za ENC i plaćanja karticom (NP Demerje), idi tamo jer u suprotnom možeš da se nađeš u kilometarskoj koloni. To isto možeš na kamerama da pratiš. Potez Lučko - Bosiljevo zna da bude velik intenzitet saobraćaja.

Što se tiče dokumenata, to je to.

Putevi su u odličnom stanju. Neaditivirano gorivo je značajno jeftinije nego ovde, jedino mislim da ih nemaju u ponudi sve pumpe na autoputu. U povratku, ako ideš na Bajakovo, poslednja pumpa gde znam da ga ima je INA Sava jug (Babina greda), a ako ideš na Tovarnik, možeš da sipaš i u samom Tovarniku, ako stigneš u radno vreme pumpe (7-19h).

Sa našim tablicama na Krku sigurno nećeš imati problema. Od tih nekih turističkih mesta u HR, jedino možda u Splitu ne bih ostavljao auto na ulici preko noći.

Da li neko zna da li ove godine može da se kupi vodafone internet kartica na prvoj benzinskoj kad se uđe u Grčku? Prošle godine je moglo.
Momak nije stalno tamo, evo šta sam pronašao na FB grupi:

Jos jedna sezona sa vama VODAFONE!!!
EKO benzinska pumpa 15km od Evzoni granice.
SIM pre paid kartice sa internetom,aktivacija kartice na licu mesta.
POCETAK RADA 01.05.2024
RADNO VREME 08:00-16:00
OD SREDE DO PONEDELJKA

Gde kupiti COSMOTE karticu? Prvo sam mislio da uplatim A1 roaming dodatak ali na aktuelnim viber grupama dobih informaciju da se A1 konektuje na Vodafone ali je u Nea Kalikratiji gde ja idem Vodafone loš a COSMOTE dobar pa sam odlučio da kupim COSMOTE karticu.
Ako neko ima iskustvo sa A1 roamingom u Nea Kalikratiji neka podeli.

Negde uz put možda? Neka pumpa, prodavnica....

Imaš u Nea Moudania, tamo sam uzeo. Nekih 20km od Kalikratije.

Momak nije stalno tamo, evo šta sam pronašao na FB grupi:

Jos jedna sezona sa vama VODAFONE!!!
EKO benzinska pumpa 15km od Evzoni granice.
SIM pre paid kartice sa internetom,aktivacija kartice na licu mesta.
POCETAK RADA 01.05.2024
RADNO VREME 08:00-16:00
OD SREDE DO PONEDELJKA
Kupio na prvoj benzinskoj. Nema nikakav štand, ušao unutra i pitao devojku za pultom, može se kod nje kupiti, potrebno je imati pasoš kod sebe. Mesec dana unlimited net 25 eura. Posle se može dopuniti preko aplikacije 15 eura mesec. 5G mreža može Hot spot.

@dekism jel to ova pumpa?

Da li vredi da se obiđe MEGA Outlet u Solunu? Jel bio neko? Navodno baš dobre cene.
ja pre dve godine zakačio akciju - kupiš skechers par a drugi platiš 50%. Uzeo za 47eu dva para patika. Jer su već bile na nekom popustu, plus drugi dobiješ za dodatnih 50%. Ostalo onako. Nije loše da se svrati.

Meni je najbolja kupovina u Grčkoj u Jumbo-u. Pogotovo Solun/Katerini. Dva najveća u regiji. Toliko su veliki da onaj na Novom Beogardu deluje smešno. A cene su dosta niže engo kod ans. Plus preko 50eu račun dobijaš povraćaj PDV-a.

Poslednja izmena:
ja pre dve godine zakačio akciju - kupiš skechers par a drugi platiš 50%. Uzeo za 47eu dva para patika. Jer su već bile na nekom popustu, plus drugi dobiješ za dodatnih 50%. Ostalo onako. Nije loše da se svrati.

Meni je najbolja kupovina u Grčkoj u Jumbo-u. Pogotovo Solun/Katerini. Dva najveća u regiji. Toliko su veliki da onaj na Novom Beogardu deluje smešno. A cene su dosta niže engo kod ans. Plus preko 50eu račun dobijaš povraćaj PDV-a.
Gde tražiš taj povraćaj PDV da li može i za stvari iz mega outleta povraćaj PDV ?

Pogledaj video, sve je objašnjeno

Većina marketa i velikih prodavnica daje povraćaj PDV-a. Samo račun mora biti preko 50eu. Konkretno, u Jumbo-u na izlazu tražiš obrazac za povraćaj PDV-a. Ponesi pasoš obavezno. Povraćaj možeš uraditi kupovinom u free shopu na granici sa Makedonijom ili u Beogradu preko BigBlue agencije.

Vrh Dno