Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Trebalo bi da važi 6 meseci od poslednje dopune, ako sam dobro razumeo:

idem u italiju u septembru na nedelju dana e sad gledao sam malo i mislim da je windtre najbolji po pitanju ponude 15e 70gb i neograniceni minuti/sms msm da je na 15 ili 30 dana

Trebalo bi da važi 6 meseci od poslednje dopune, ako sam dobro razumeo:
Hvala,Produzio sam uspesno

Danas došao u Nikiti, svratio u Mudanju da uzmem ovu Cosmote whatsup karticu. U Cosmote radnji nemaju, ali me preusmerili prekoputa u Germanos.
15eur ovih 100gb za mesec, mada imam ukupno sada oko 130gb neke valjda promocije nemam pojma :) Usput dobijem i token tj 3 dana neograničeni net.
Aktivirali mi u radnji. Tel je s20+, ali nemam 5g. 4g jedva "2 crte" Preko ookla oko 7mb DL. UL nešto jedva, neće test ni da krene :)

Prilozi

• Screenshot_20240619_155313_WHAT'S UP.jpg
    Screenshot_20240619_155313_WHAT'S UP.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 128
Taj token su izgleda svima dali (3 dana neograničeno) + platimo jedan neograničen za 7 dana (6.5e).
Ne znam zašto svima nude taj mesečni od 100gb. Jedino ako ovi u poslovnici nemaju pojma za ovaj novi nedeljni neograničeni...
Tebi je aktivirao ovaj,
1000037735.jpg
A trebao je samo da skroluje desno,
1000037733.jpg

Što se tiče 5g, možda ti je ovaj običan global, bez 5g?

1000037732.jpg

Poslednja izmena:
idem u italiju u septembru na nedelju dana e sad gledao sam malo i mislim da je windtre najbolji po pitanju ponude 15e 70gb i neograniceni minuti/sms msm da je na 15 ili 30 dana
Najbolja nije, imaju turisticke kartice pa verovatno lako moze da se dobije uz pasos . Bolje kupi par kartice u HR ,
Za ove kartice treba licna karta
https://www.ho-mobile.it/

@milkobgd
Nije običan, 5g je ovaj samsung. Na plazi, nekih 100m od apartmana, malo bolja situacija. I dalje je 4g i nekih 40mb dl i 3 mb ul.
Pitao sam u poslovnici i za tu nedeljnu opciju, neograničeno, kažu može samo ovaj mesečni paket. Nisam hteo da se natežem jer mi je i ovo dovoljno i hteo sam da imam karticu za naredne godine.

@milkobgd
Nije običan, 5g je ovaj samsung. Na plazi, nekih 100m od apartmana, malo bolja situacija. I dalje je 4g i nekih 40mb dl i 3 mb ul.
Pitao sam u poslovnici i za tu nedeljnu opciju, neograničeno, kažu može samo ovaj mesečni paket. Nisam hteo da se natežem jer mi je i ovo dovoljno i hteo sam da imam karticu za naredne godine.

Ista situacija je i prethodnih godina bila sa Grcima. Jednostavno ne daju karticu koju se najviše isplati da kupiš. Nema. Već ti prodaje tu, za koju, izgleda, imaju veću proviziju prilikom prodaje.

Ovo nije kartica sa unapred uključenim paketom već klasična pripejd kojom aktiviraš koji god dodatak ti odgovara. Govorim o Whatsup kartici.

SBB, tj. sestra firma Telemach Croatia iz iste grupe (United Group) izbacila eSimove s neograničenim prenosom podataka za Grčku, Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju. SBB šalje mejlove s ovim linkovima tako da bi trebalo da je dostupno za kupovinu i iz Srbije. U Grčkoj je United Group vlasnik mobilnog operatera Wind Hellas koji drži oko četvrtinu tržišta tako da kapiram da je ponuda vezana za tu mrežu.

Za Grčku 7 dana 15 €, a 15 dana 20 €.

Za Hrvatsku 7 dana 10 €.

Šteta što se nisu odlučili da ponude i fizičke kartice u svojim poslovnicama kao što Telekom Srbija nudi onu svoje austrijske filijale s 10 GB EU interneta.

Poslednja izmena:
prepaid ali kao sto a1 ima mesecni plan?
Neznam kako ide taj A1 , Ovo u IT kupis karticu u neku jacu samoposlugu spremis licnu kartu i preko video poziva registrujes
Za par dana naj bolje HR kartice , moj paket stari od 6 eu 50GB

Prilozi

• viber_slika_2023-11-03_22-14-35-311.jpg
    viber_slika_2023-11-03_22-14-35-311.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 104
Dopisujem se sa SBB-om i jeste mreza bivsi Wind a sada se zove Nova. Ala su se rasirili. Evo link pokrivenosti Grcke za mobilne operatere.

Sto se tice Hrvatske, dosta njih nudi istu cenu. Bon bon je trenutno skuplji, 7 dana je 10 eura ali prethodne 3 godine su u ful sezoni juli avg davali popust 50% pa je nedelju dana flata kostalo 5 eura.

Ako je baš za Hrvatsku, Telemach ima mesečni flat za čini mi se 10e. Ima na svakoj pumpi ali nema EU roming. Za EU uzeti obične pakete.

Jel uzimao neko neki turski eSim? Treba mi nesto za tursku, minuti/internet...
ili mozda postoji neka bolja opcija? prosle godine sam u turskoj platio 40-50e sim na aerodromu (khm, sisanje ovaca... 🐑)

Telemach hr na svom sajtu za 4G partnere u GR navodi sve mreže, a za 5G samo Wind.
Od Winda se nećete usrećiti u GR (moje iskustvo).
Prošle godine je Cosmote imao odličnu 5G pokrivenost, kome je bitno.

Za Hrvatsku je najbolji A1, imaju turistički sim, 7.90€ sa neograničenim internetom.

Prošle godine ga koristio, nikakvih problema.

Telekom ima ponudu "platiš 1 dobiješ 2" za 10 EUR neograničen 5G internet 10 dana. eSIM je u pitanju.

Kod njih jasno stoji u uslovima da nema "sitnih slova", potpuno je neograničen saobraćaj, kod nekih neograničen znači 100 GB (bar je tako bilo prošle godine)

edit: A1: Unlimited data traffic (100 GB at the maximum available tariff speed, once the included GB are spent, speed is reduced to 64 kb/s)

Dopisujem se sa SBB-om i jeste mreza bivsi Wind a sada se zove Nova. Ala su se rasirili. Evo link pokrivenosti Grcke za mobilne operatere.
Jesu li oni vezani za Wind, ili se možeš nakačiti i na druge mreže, kao što je na primer Vodafone?

Ipak samo Nova u Grčkoj :(
Ovamo gde sam ja pokrivenost 0. Smor. Ipak Vodafone 25 GB za 20 dana za 29,90 evra za eSIM

Prilozi

• Screenshot_20240621_124232_Chrome.jpg
    Screenshot_20240621_124232_Chrome.jpg
    67 KB · Pregleda: 97
Još jedna povoljna varijanta za eSIM ko ide u Grčku,

ps. izvinjavam se na ponavljanju , gore je već neko postovao net2go.

Poslednja izmena:
Vrh Dno