Šta je novo?

Midea Breezeless

Duva ona kad dostigne temperaturu nastavi da duva, a još lepo i pritvori klapne da se ne oseti to duvanje.
Kad je skroz ugasim ona se odma zatvra, ne ostaje da duva neko vreme da se isuši, kao što dosta klima sada radi. Možda je i nepotrebno.

Duva ona kad dostigne temperaturu nastavi da duva, a još lepo i pritvori klapne da se ne oseti to duvanje.
Kad je skroz ugasim ona se odma zatvra, ne ostaje da duva neko vreme da se isuši, kao što dosta klima sada radi. Možda je i nepotrebno.
Onda nemoj da gasis vec ce ona sama da ugasi kompresor kada dostigne zadatu temperaturu i da nastavi da duva da osusi izmenjivac.

Nisam uspeo da je "upecam" da radi ispod 350w. Ispod toga ide u gasenje.
Temperaturu nikako ne mogu da potrefim, uvek mi vruce. Podesena na 23, u aplikaciji pise da je 27 a termostat od kotla na pelet kaze 25.
Ali ovo krckanje kod svakog ukljucenja - iskljucenja i pauza u radu, izludjuje me!
Pa kako su je ovako napravili, nije mi jasno.
Ne mogu da utvrdim odakle se cuje kad cela krcka. Svaki cm klime krcka na dodir. 🤬

Ja sam uzeo 9-ku, isto tako, nisam je za sada video da spušta ispod 350, mada sam je nedavno uzeo, videćemo kada odradi celu sezonu. Što se tiče hlađenja, tu je spuštala na 100-ak vati.

Probaj da uključiš opciju da daljinski bude termostat, meni onda dosta preciznije zagreje.

Samo je 23 puta krcnula za 120 sekundi u zagrevanju. Posle se to proredilo i kada dostigne neku svoju temperaturu onda krckanje stane privremeno. Prosledio snimak i majstoru koji je montirao pa da vidimo ima li nekog resenja.

Da, potvrdjujem i da moja krcka... Ali se trudim da ne obracam paznju.:cautious:

Prijatelju, imam bukvalno istu mideu sa istim kakrakteristakama na grejanju amo nije brsezeless nego mission 2 i cini mi se da ti ne pises istinite podatke o potrosnji tvoje klime, a i matematika ti se ne uklapa i nije ti jaca strana osim ako ti to nije bila namera.Meni se cini da jeste jer si cifre pisao u decimalama sto znaci da si imao
Ako uzmemo da je prosek potrosnje tvoje klime u januaru konstantno tih 0,485 Kwh po satu odnosno 11,64 Kwh po danu, to na mesecnom nivou samo za januar iznosi 360,84 Kwh.Sve to pod uslovom da klima uopste nije radila vecom snagom iako si ti napisao da je "girala " i do 1.250 Kwh dok ne postigne zadatu temperaturu.Grejem solidno manji izolovan prostor, klima je nova i radi tek treci mesec a zadatu temepraturu drzi u pola stepena i uvek je u grejanom prostoru bilo toplo sa takodje nastelovanih 23 stepena i takodje automatski mod, Moja klima tacno i precizno drzi zadatu temepraturu za razliku od prethodne, ali ja za ukupan period koji si ti naveo, potrosih tacno 1072 Kwh (za tih 5 meseci od 01,11,2023. zakljucno sa 31,03.'24.god. ) , ),a samo u januaru tacno 307 Kwh.
Imam merace potrosnje i neka i malo pogrese, ali ja te tvoje ukupne forumske rezultate ne postigoh i nije mi zaista zelja da se takmicim ni sa kim ovde, ali dajmo malo razuma pre svega i podataka koji ne vredjaju inteligenciju onih koji sve to citaju.

Ako od tvoje ukupne potrosnje za skoro 5 meseci rada a naveo si 557,81 kwh., oduzmemo po tvojoj matematici 360,84 kwh, ispada da si u novembru, decembru, februaru pa sve do 20.03.ove godine, potrosio samo 196,97 Kwh. za 4 meseca u 30 kvadrata neizolovanog prostora sa starom stolariom, e pa izvini ja ti ne verujem nista i ovo je ljutio se ti ili ne , ozbiljno "masna" neistina da ne kazem nesto grublje.
Alo, 49,24 Kwh. prosecna potrosnja po mesecu ( nevembar, decembar, februar i mart do 20.03.2024 ) u toku prethodne zime 2023/2024 godine koliko god da je bila blaga zima, naprosto nije ni realna, ni moguca u neizolovanih oko 30 kvadrata cak i da se radi o najboljoj i nasjskupljoj klimi na svetu?
Cak i da ti je klima trosila po satu konstantno tih 0,385 Kwh kako si napisao i to svih 24 sata, to je opet po danu 9,24 Kwh. odnosno 286,44 Kwh.ukupno u januaru,sto kada se oduzme od tvojih 557,81 Kwh, ispada da si za preostala 4 meseca grejanja potrosio 271,37 Kwh. ili 67,84 Kwh u proseku po jednom mesecu.
Prijatelju, nije me briga da li ce tvoja ili bilo cija klima trositi 1 ili 1001 Kwh. po danu, mesecu ili za celu sezonu, ali mi neki odredjeni podaci koje si ti napisao, bukvalno vredjaju inteligenciju i samo sam zato reagovao na tcoje ovakvo neistinito posanje.Nije meni ovo prva grejna sezona i narocito sto oboje imamo osim po obliku, iste klime istog proizvodjaca, sa jednakim parametrima odnosno tehnickim karakteristikama na grejanju , ne pricamo o hladjenju klimom.Posebno sto mi ovo nije prvi midea inverter na grejanju.,isli sta god hoces ali ovo je forum gde ukoliko zelimo da zbog ostalih ljudi iznesemo podatke o potorsnji vlastite klime, trebamo da cinimo na iskren i istinit nacin, sto ti nisi ucinio i to nije lepo prema ostalim forumasima koje si svojim podacima napravio budalama.
Proveri malo tu svoju matematiku ili nemoj da iznosis neistine, cak i ako si u nekom forumskom takmicenju "ciji je duzi" odnosno cija klima manje trosi za manje pare.Ispasce jos da tvoja klima radi i greje a ne trosi nista struje , vec da taj tvoj neizolovan prostor greje klimu iako je uvek obratno.
Ja sam potrošnju na istoj merio putem digitalnog merača potrošnje a ikasnije preko TUYA wi fi utičnice.Pratio potrošnju na svom telefonu bukvalno u realnom vremenu,Ako je ona lažno merila,onda sam ja te podatke izneo .Da kažem da se na aplikaciji Smart home i Tuya aplikaciji potrošnja iste vrlo malo razlikovala nekih na dnevnom nivou 0,25-0,4 kwh.Ja iznosim svoje iskustvo.Samo hoću da kažem da posle TA peći do pretprošle zime 2022/2023 uskustvo ide u pozitivnom smeru ka Midea inverter klimi.Doslovce majstor koji je ugrađivao lepo mi je rekao,staviš na 23 ili 26 stepeni C,i ne diraj ona će sama sve to odrađivati,auto mod.Ja nisam majstor za klima uređaje,ali sam poslušao savet ćoveka,koji ima već 60+ godina i ugradio je ohohoooo tih klima uređaja.E sad u tom auto modu kako sam shvatio i od drugih korisnika istih čuo ona sama reguliše potrošnju struje,broj obrtaja ventilatora i sve ostale njene parametre.Prosek sam izvukao iz ukupne potrošnje podelivši sa brojem meseci grejanja u sezoni.Što bi naš narod rekao prosečna plata je 100000,ali neko ima 45000 neko 250000,NPR.Ja ne kažem da sam u januaru 2024 kada je bilo oko srbske nove godine hladnjikavo odprilike jedna nedelja je bila u kontinuitetu temperatura i dnevna i noćna u minusu,trosio taj prosek kwh,To je jasno,ali zbir ukupne potrošnje do 20.marta kada sam pisao post podeljen sa ,novembar,decembar januar,februar mart do 20,je izniosio toliko.Prema tome ko ne veruje neka kupi TUYA wi fi utičnicu priključi klimu i prati potrošnju..Ima tu još jedna stvar koji ne treba smetnuti sa uma.Iverter koji ima grejač u SJ i koji nema grejač u SJ ne troše isto.Moj uređaj nema,tako da i taj grejač igra ulogu nekog potrošača koji se odražava na ukupnu potrošnju.Opet ponavljam znači Midea Breezeless je odigrala ulogu ove zime,pa sa jednom ocemo od 1-5 (4).Sem toga pre kupovine iste sam dosta pročitao o ovim klimama,ponajviše postova ovde na forumu.Ja sam tim ljudima zahvalan,maksimalno jer sam se iskreno dvoumio između Hisense,i Midea invertera.Iskreno ove zime sa radom ovog invertera moj račun za struju nije prelzio 10600,00 din,,što je kad se sabere zbir svih meseci u grejnoj sezoni ovogodišnjoj brat bratu oko 8000,00.Dakle da rezimiramo:Uzimajući u obzir da kažem jačinu ove zime,i vremenskih prilika togom grejne sezone gde je bilo raznih temperaturnih opsega od +17do -11C grubo rečeno inverter je ostavio utisak prihvatljivog grejnog tela.Znajući koja je cena drugih energenata,isplativost je očigledna.Svako ima pravo na svoje mišljenje i na svoj zaključak,ničiji ne osporavam niti tvrdim da nije tačan.Svako ima svoje iskustvo sa ovim uređajima,neko želi da bude sve tip top i pod konac,neko ne.Meni je bitno da je uređaj postavljen po svim propisima datim od strane proizvođača,da je ugradnju odradio ovlašćeni servis,i da su majstori odradili posao na max.Moje je iskustvo sa ovim inverterom pozitivno i iskreno bi ga preporučio svakom.Možda neko drugi ima neko drugo iskustvo neko drugo nezadovoljstvo ili zadovoljstvo sa ovim uređajem,to je već pojedinačno iskustvo opet kažem hvala svim forumašima koji su podelili iskustvo u vezi ovog uređaja i koji su mi otklonili nedoumicu i dilemu između Hisense-a i Mide-e.

Poslednja izmena:
Ja nemam lepih iskustava sa Midea aplikacijom i merenjem potrošnje. Klima stoji ugašena a aplikacija prijavljuje neke pikove potrošnje. Ispada da mi ugašena klima troši više nego bojler. Kada radi, izgleda da dobro računa potrošnju.

Dugi063Dugi

Reci koju prostoriju to greješ sa ovom klimom? Nemoguće je da je ceo objekat 30m2. Nešto mora da ima sa strane, ispod, iznad? kako se tu greje? Druga klima?

@Dugi063Dugi

Spadam u one koji odraguju na podatke koji se ne uklapaju u neki recimo realan okvir , pa sam upravo samo zato i napisao one redove sa mojim iskustvima u radu sa skoro identicnom klimon, ali u manjem i vrlo korektno izolovanom prostoru.To je bio jedini povod za reakciju samo zato sto nasim pisanjima koja su i ovakva i onakva, mozemo neke nove posetioce foruma dovesti u zabludu, narocito ako pocenmo sa iznosenjem vrlo preciznih podataka sa decimalama, lada se radi o potrosnji struje dok su iste u grejnom rezimu..
Realno, ovde kod nas definitivno nema referentijeg foruma o da tako kazem, kucnim klima uredjajima kada se tice grejanja sa klimom, pa je upravo zato vazno da ako vec nesto pisemo, to bude istinit i realan skup podataka o radu, potrosnji, kvarovima i svemu onome sto opredeljuje ili ne opredeljuje sve one koji su zainteresovani zam kupovinu klime i takav nacin grejanja.A ima ih poprilicno.
Kao sto napisah, osim dizajna unutrasnje jedinice, te dve klime ( brezeles i mission 2 ) jesu skoro identicne po karakteristikama i ova mision 2 takodje nema grejac tacne u s. jedinici, ali mogu sloziti sa tobom da su ti modeli vrlo korektni da ne kazem odlicni kako za dobro grejanje tako i za kucni budzet, a narocito sto su vrlo tihi u modu grejanja cak i kod jacih mrazeva.Ova koju ja imam je po mom misljenju, jedna od retkih kineskih klima koja se najbukvalnije ne cuje dok radi cak i pod opterecenjem.Meni fascinantno i ne znam da li je to slucajnost samo na ovom mom modelu, ili je pravilo kod svih modela te serije koja se vise ne proizvodi.
Neka tebe klima dobro sluzi i narednih godina ali ako vec imas merac i pratis neku evidenciju o potrosnji, bilo bi za vecinu forumasa korisnije da to radis na mesecnom nivou od prvog do sledeceg prvog u mesecu i tada bi to ipak bio neki najtacniji podatak o potrosnji tvoje brezeles klime.

Kada ste već kod potrošnje moja midea breezeless e je potrošila oko 1000 kWh od kako je ugrađena 01.10.2023.

Mjerio sam preko pametne utičnice i ugrađenog mjerača u klimi, odnosno aplikacije.
Razlika je u nekih 40 kWh...

Prilozi

• Screenshot_2024-05-29-09-13-22-672_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_2024-05-29-09-13-22-672_com.midea.ai.overseas.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 126
  • Screenshot_2024-05-29-09-13-12-021_com.midea.ai.overseas.jpg
    Screenshot_2024-05-29-09-13-12-021_com.midea.ai.overseas.jpg
    35.3 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_2024-05-29-09-11-41-004_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-05-29-09-11-41-004_com.tuya.smartlife.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_2024-05-29-09-11-31-527_com.tuya.smartlife.jpg
    Screenshot_2024-05-29-09-11-31-527_com.tuya.smartlife.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 42
Breezeless+ (prvi model sa izrezima) tokom hladjenja sam uhvatio da spusti potrosnju na ~120W (slika od malopre u prilogu), znaci odrzava i to je odlicno i zato volim ovu klimu.
Kada greje je oko 300W minimum... ima i moja te bug pikove od 50KW dnevno u aplikaciji inace, ali navikao sam i ne obracam paznju.

Elem, naslednik istog (bez izreza sa strane, tj. bez + u nazivu), koje su osnovne neke razlike u radu u odnosu na breezeless+ sa izrezima sa strane?

Prilozi

• bz1.jpg
    bz1.jpg
    62.3 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Pozdrav svima osetih potrebu da napisem svoje iskustvo sa BREEZLESS E CB1-09HRFN8 modelom posto sam i sam danima listao forum i pokusao da nesto naucim na vasim iskustvima sa odredjenim modelima. Ako sam dobro ispratio ovaj model ima samo troje kolega sa foruma i utisci su uglavnom pozitivni.
Klima je lepog dizajna inovativno perforiranog spoljnjeg pokretnog poklopca koji moze ostati zatvoren sve vreme ukoliko se izabere breeze mild opcija sto me je i odusevilo jer je klima u spavacoj sobi u potkrovlju u kome bas bude pakleno preko leta. S obzirom na poziciju klime koji je iznad kreveta a pod kosim plafonom ova funkcija mislim da ce tokom noci itekako znaciti klima je u tom rezimu jako tiha.
Plastika unutrasnje jedinice je mat i onako na prvu mi extreme model koji imam u dnevnoj deluje kvalitetnije. Kao i sam perforirana spoljna krilca nekako deluju slabasno.
Sto se tice rada zaista lepo radi brzinski ohladi oko 13m3 spavace sobe pozicija je okej ohladice i hodnik i zajedno sa xtreme 12 u celom stanu ce biti prijatno.
Jedina zamerka mi je sto prilikom jace postavljenog duvanja ili auto moda cuje se shum freona kroz cevi kod xtreme toga nema tek kad se nasloni uvo na cevi tad se cuje ovde mi je to nekako dosta glasnije iritantno.. Kod izbora manje brzine duvanja taj zvuk se smanjuje pa skoro da ga i nema na 20-40% jacine duvanja.
E sad za ovo ne znam da li je normalno za ovaj model ili zato sto je servisere mrzelo da nose vakum pumpu pa su na vec poznat nacin vakumirali i objasnili kako je pumpa potrebna samo kod vecih sistema... Tako da uzmite sa rezervom, iscitavajuci forum videh da je taj shum kod nekih modela klima normalan e sad u kojoj meri i da li svi primecuju te finese pitanje je ...
Stize sa vec ugradjenim wi-fijem i setom za instalaciju povezivanje na aplikaciju je jednostavno i za razliku od xtreme modela ovde se moze pratiti potrosnja sto me je najvise i odusevilo 😂
Do radijatora dolazi uzglavlje kreveta, koji je pomeren dok ne zakrpim rupe od montaze .

Prilozi

• IMG_20240531_221917.jpg
    IMG_20240531_221917.jpg
    93.8 KB · Pregleda: 132
  • IMG_20240531_173422.jpg
    IMG_20240531_173422.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 129
Vakumiranje je obavezno.Nije lepo što nisu vakumirali pravila ugradnje kažu da su trebali.U kompresoru normalno ima ulja a ono nikako ne voli vlagu koja može da se nalazi u bakarnim cevima između SJ i UJ.Vakumiranjem se izvlači vlaga iz sistema a isto tako se i proverava nepropusnost spojeva.

Kako uopste izgleda grejac spoljne jedinice kod breezeless? Moze li fizicki da se vidi?

Hello,

I'm from Romania, and I acquire last year a Midea BreezeleSS+, and when I setup the AC in brezless mode there is a hissing sound, is this normal?

The noise is happening even if I set the fan on low speed, the only way to get around is to pull the brezless fascia down a little.

Noise is coming only from left side of the AC.

Thank you
,

I don't know if it's normal, but it sounds like you described.

Nisam uspao sa daljinskim da prebacim u breezeless mod. Jednostavno nece da prebaci. Nego sam iz aplikacije par puta menjao izmedju rezima pa ubode i prebaci.
Ima li neka fora za to? Bio mi je ukljucen coveculjak i isto.

Ima, ako je prevelika razlika u temperaturi od zadate neće prebaciti u breezeless mod, barem je tako kod mene. Kada dostigne zadatu temperaturu odmah ga prebaci. Primetio sam da je to počeo da radi nakon firmware update, čini mi se da je pre odmah prebacivao. Breezeless-E model je u pitanju.

Da, tako je.
Breezeless mod je samo za odrzavanje temperature. Juce sam podesio sve na daljinskom i ostavio da radi, kada je postigla temperaturu, zatvorila se vratanca i to je to.
Svidja mi se kako radi. I koliko sam ispratio, drzi na 300w. Videcemo kako ce se ponasati kada bude radila par sati.

I don't know if it's normal, but it sounds like you described.

Nisam uspao sa daljinskim da prebacim u breezeless mod. Jednostavno nece da prebaci. Nego sam iz aplikacije par puta menjao izmedju rezima pa ubode i prebaci.
Ima li neka fora za to? Bio mi je ukljucen coveculjak i isto.
Hello,

So you are having the same noise if I understood correcltly?

Thank you

Da, tako je.
Breezeless mod je samo za odrzavanje temperature. Juce sam podesio sve na daljinskom i ostavio da radi, kada je postigla temperaturu, zatvorila se vratanca i to je to.
Svidja mi se kako radi. I koliko sam ispratio, drzi na 300w. Videcemo kako ce se ponasati kada bude radila par sati.
Imas ranije prepiske, na EKO modu drzi oko 100-120w

Da, tako je.
Da li se i kod tebe cuje sustanje u breezeless modu?
Kod breeze mild ili breeze away toga nema, kao i u normalnom radu, samo kad upalim breezeless.

Meni jeste logično da se čuje malo više, ipak tim modom najviše zatvoris klimu i treba da prođe vazduh kroz sve rupice.
Ja nisam primetio neku preteranu razliku u zvuku mada breezeless mod koristim samo sa malim obrtajima.

Meni jeste logično da se čuje malo više, ipak tim modom najviše zatvoris klimu i treba da prođe vazduh kroz sve rupice.
Ja nisam primetio neku preteranu razliku u zvuku mada breezeless mod koristim samo sa malim obrtajima.
Kod mene se cuje ma koju brzinu ventilatora da stavim. Iskreno, mislio sam da ce biti necujna u tom rezimu, cak stavise bucnija je u breezeless modu nego u regularnom radu.

Mislite na ovaj zvuk?
Da šušti kao kada duva neki vetar kroz odškrinut prozor.

• Like
Reagovanja: Ira

Mislite na ovaj zvuk?
Da šušti kao kada duva neki vetar kroz odškrinut prozor.

Bas tako, isto je i kod mene kad se uključi breezeless mod, ali pazi sad, ne uvek. Nekad radi nečujno i u brezeless modu, a nekad se čuje ovako, nema pravila. U svim ostalim modovima rada nema ovog zvuka.

Kakva je muka sa ovom SmartHome aplikacijom. Promijenih telefon spojih tel sa klimom na wi-fi ali kad god promijenim na mobilni net kaze mi - "Unable connection, please try mobile network or other wi-fi network. Kako se ovo resava, zna li neko ?

Nazad
Vrh Dno