Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto je tiho ovako ovde? Gde ste ljudi? Odmori? Da li prodati ETH na koji sam uzeo na 3400 ili ne? Ima li sanse da ode na 4k sledece nedelje? Moze li neko da napravi poll sa DA ili NE pa sta pobedi to cu da uradim. 😀 Ili mozda bolje suprotno jer vecina nikada nije u pravu. 😀 Sta kazu grafikoni? Hoce li uskoro neki rat?

Gde sad da prodajes na lokalnom minimumu... bukvalno cekamo raketicu na ATH u narednih mesec dana, mislim da rekose da ce i ETH ETF krenuti do polovine jula.

Ima prostora eventualno za jos jedan dip nadole u narednih 2 nedelje BTC 60-62k i ETH mozda 3000-3200, taman da se poklopi sa korekcijom na berzi, posle toga "tu da mun".

Sto je tiho ovako ovde? Gde ste ljudi? Odmori? Da li prodati ETH na koji sam uzeo na 3400 ili ne? Ima li sanse da ode na 4k sledece nedelje? Moze li neko da napravi poll sa DA ili NE pa sta pobedi to cu da uradim. 😀 Ili mozda bolje suprotno jer vecina nikada nije u pravu. 😀 Sta kazu grafikoni? Hoce li uskoro neki rat?
Da sam ja ti, otišao bih još jedno dve sedmice na Alpe i nakrivio kapu. Nakon toga bih razmislio 😉
Po meni, akumulacija do jeseni.

Znaci koliko vidim svi naginjete na to da se ne prodaje. 😀 Znaci znam sta mi je ciniti.

Gde sad da prodajes na lokalnom minimumu... bukvalno cekamo raketicu na ATH u narednih mesec dana, mislim da rekose da ce i ETH ETF krenuti do polovine jula.

Ima prostora eventualno za jos jedan dip nadole u narednih 2 nedelje BTC 60-62k i ETH mozda 3000-3200, taman da se poklopi sa korekcijom na berzi, posle toga "tu da mun".
Pa neka ideja je da zaradim brzinski nesto i da sacekam taj potencijalni dip do 3k. Ne volim puno da se vozam gore dole i da ne radim nista. Tipa sada imam zaradu od 150-160$ po novcicu. Na 80+ kom lepa svotica i jos da uhvatim taj dip ako ga bude.

Da sam ja ti, otišao bih još jedno dve sedmice na Alpe i nakrivio kapu. Nakon toga bih razmislio 😉
Po meni, akumulacija do jeseni.
Mislis da se ohladim malo. 😀 Treba para za Alpe. Taman ovim trejdom pokrivam put. Da hrana nije uzasna u Svajcarskoj otisao bih. Covek bi pomislio od onolikih krava bice govedine i stejkova ali djoka. Nikad vise u Meku nisam jeo nego tamo. Hrana je blagi uzas i raj za vegane, napasli se trave dabogda. 😀 Stvarno je hrana uzasna i cene za to sto se nudi dusa zaboli. Dorucak je ok jer bude svedski sto u hotelu. Mislio sam da cu se pretvoriti u lososa koliko sam ga tamo jeo.

NE bih ja isao u svicu pa da mi plate. Ali zato jedva cekam da nash drugar sa foruma pozove na jedno predavanje o ekologiji i zelenoj energiji uz origano tea u juzne krajeve oko kule kralja Milutina napr. :).

Mislis da se ohladim malo. 😀 Treba para za Alpe. Taman ovim trejdom pokrivam put. Da hrana nije uzasna u Svajcarskoj otisao bih. Covek bi pomislio od onolikih krava bice govedine i stejkova ali djoka. Nikad vise u Meku nisam jeo nego tamo. Hrana je blagi uzas i raj za vegane, napasli se trave dabogda. 😀 Stvarno je hrana uzasna i cene za to sto se nudi dusa zaboli. Dorucak je ok jer bude svedski sto u hotelu. Mislio sam da cu se pretvoriti u lososa koliko sam ga tamo jeo.
Izvinjavam se za oFF. Ne znam gde si bio u Svajcarskoj, U Genevi imas restoran L'Entracote gde ti je samo stake u specijalnom sosu glavno jelo uz pomfrit i salatu. Ljudi stoje uredu da bi jeli u restoranu. Pored tog restorana ima i restoran Cafe de Paris, gde sluze isto to meso, a pored toga ima i drugih jela. Dobro ovo nisu fensi restorani u smislu da izgledaju fensi, vec su restorani u tradicionalnom stilu. Brdo picerija,... i tako.

Ja sam jeo u Švici nikad skuplje, a nisam baš pao na nos od oduševljenja.
Skupilo se društvo na fondu, nas 15, par flajki belog vina, bio neki rajzling, ništa posebno, 15 nekih, budi Bog s'nama salata (to se kao jede pre fondua, uz belo vince koje se cuga) i na kraju par šerpi fondua na plinu + par korpica tvrdog hleba...ceh 1.515 CHF...kaže drugar koji tamo živi da je to povoljno, s obzirom da je bilo u nekom restoranu pored Lucerna.
Tako da...

Izvinjavam se za oFF. Ne znam gde si bio u Svajcarskoj, U Genevi imas restoran L'Entracote gde ti je samo stake u specijalnom sosu glavno jelo uz pomfrit i salatu. Ljudi stoje uredu da bi jeli u restoranu. Pored tog restorana ima i restoran Cafe de Paris, gde sluze isto to meso, a pored toga ima i drugih jela. Dobro ovo nisu fensi restorani u smislu da izgledaju fensi, vec su restorani u tradicionalnom stilu. Brdo picerija,... i tako.
Bio sam u Cirihu, Lauterbrunnenu, Churu i Interlakenu. Samo Lauterbrunnen nije imao Mek. 😀 Cak sam u Meku u Chur-u naleteo na neke nase devojke koje tu rade xx godina i rekose mi da se ja necu u Svici najesti. I bile su u pravu. Isao sam u malo bolje restorane ako je verovati ocenama po netu i izbor je nikakav. Ono sto je i zvucalo ok je bilo bljutavo i neukusno i sa gomilom nekog povrca. Svako drugo jelo spargla. To mi je u rangu brokolija i nije za ljude. Klopao sam i fondu i to sam platio oko 40eu. Malo topljenog sira ( koji uopste i nije bio lep ) i hleb iseckan na kockice. Ne vredi ni 5eu a a ne 40.

Burger na slici sa sokom oko 50eu.
Ovo dole nazovi meso je kostalo oko 70eu.

Nego prodao sam ETH koji sam kupio na 3410 ( nesto malo preko 82kom ) na nekih 3570 i zaradio oko 13k, da bih pre nekih 30-ak minuta opet kupio ETH na 3490 pa cu videti sta dalje. Sada sam uzeo nesto malo preko 84 komada pa bih najverovatnije opet prodao ako bi otisli preko 3600+. Znam da nije puno procentualno gledano ali kap po kap. Dok god nije minus dobro je. I sada sam gladan. 😀

Prilozi

• PXL_20240511_135925205.jpg
    PXL_20240511_135925205.jpg
    171.3 KB · Pregleda: 63
  • PXL_20240508_175143907.jpg
    PXL_20240508_175143907.jpg
    177.6 KB · Pregleda: 63
Ljudi molim Vas .

Diskusija o cenama kripto valuta​

Ne Personalni blogovi o trejdingu i putovanjima.

Ništa lično, ali verujem da 99% ljdi na ovu temu ne dolaze da bi gledali sta ko jede i gde putuje.

ide fet ispod 1$ pre mergera sigurno.
Nemoj da se kladis u to. Mislim da je udario u dno danas. Ako ode ispod ovog nivoa onda i nema leba od njega uopste. Kad je palo 1.5 moralo je do 1.3, tu je negde bila sledeca linija supporta.
Hajp se izduvao, zajedno s njim i cena. Sam merger nece nista promeniti u osnovi. Jedino projekti i malo BTC da krene pa da se AI zaleti na gore. U ovo se ulazi na duze staze.
Mene licno ovo sada nista ne potresa. Jos malo pa odmor, taman da odmorim mozak od svega. Jedva cekam da prodje leto pa da hvatamo novi zalet.

Meni nije jasno što kripto ne kreće više. Sve se otvara za run, tržište je potpuno delulu, equities berza raste iako je nose samo tri tech firme i svi špekulišu o smanjenju kamatnih stopa, klasični last hooray scenario. Ako kripto još bude čekao da se pridruži, ode voz i hvata nas korekcija. Sad, dal će to biti manji pad kao 2022. ili klanica kao 2008., to ostaje da se vidi. Lično, navijam pre za klanicu, jeste da ćemo svi da se napatimo, al kad znaš da te to u nekom momentu čeka, nema smisla odlagati.

moja procena je da ce 0.8 - 1$ biti dno, doduse svi altovi su popadali prethodnih dana tako da nije fet jedini, odlaganje mergera je samo dodalo so na ranu :D

Dobro jutro. Jeste sunce visoko al kasno sam ustao. Ima dana kada covek treba ostati u krevetu. Ustadoh sa glavoboljom ima sta da vidim POMOR vecinu altova po komandi u jednom momentu odose u jednom momentu 8 -15%. Za tri meseca odose 30% - 100% u bunar. Sta god da sam pogledao u coingecko skala u slobodnom padu. Ako ima nesto da se zadrzalo koliko toliko sem btc ,eth, xmr navedite. JA ne mogu naci bilo kakav ekonomski event za ovo i nemojte reci zato sto je vrucina. Ja se vracam u krevet. Ovo je nehumano kako su nas ogulili do koske.

Ja sam bio u hype-u ono u feb-martu, i nakon halvinga batalio da pratim, bacim pogled samo par puta dnevno da vidim koliko sam u minusu.
Sve ovo je po meni ocekivano, i samo ce odjednom da se prelomi i da ode na gore. To tad ne treba trositi zivce. Pojacati mesto ulaska ako imate odakle, u omiljene coine ili one koje su vam dosta pali i strpljenje.

samo jedna mala digresija ima reci koji mogu imati vise znacenja , cak i protivrecna kao rec "gore" moze znaciti "gore" - uvis i "gore" - lose tj mnogo lose. Da bi bili precizni ovu rec bi trebalo izbaciti iz upotrebe u kriptu. jer mi zelimo da ide na gore i ono islo na gore.

Sta smo do sada trazili to smo i dobili. Hajde da ga misaono promenimo na bolje da ide navise ;).

Ovo je meni samo potvrda da sam bio u pravu (sam pred sobom naravno) kada sam davno davno zaključio da u kriptu nikada ne treba prenoćiti!
To naravno važi samo za mene jer mi je takvo viđenje, Ima sigurno i suprotnih primera ali iz mog dosadašnjeg iskustva, u globalu je mnogo veća verovatnoća padanja nego uspona.
To saznanje platio sam mnogo i to više puta i nikako da se toga i pridržavam:LOL: .
Ako ništa drugo, kripto je idealna prilika za vežbanje discipline jer se svaka, pa i najmanja greška skupo plaća i to gotovo preko noći.
Treba naravno uzeti u obzir i vremenski okvir, neko je spreman da čeka i 5y ali ni tom nekom nije svejedno kada vidi da je mogao na vreme da izađe pa da se opet vrati sa mnogo boljim parametrima.
Gore od ovog danas ne može.

Može bato itekako. Ako pogledaš 1h btc chart videćeš da je prilično izgledno da dovatimo 60k za recimo 2 meseca što se i poklapa sa letnjim odmorima.
Po meni, tek na jesen će da se zagužva i krene up.

Poslednja izmena:
Evo i jos jedna umotvorina iz skole. Na bilo koje pitatnje koje pocinje sa "da li..." odgovor je bio uvek "da ..."

Ovo su trenuci kad ljudi gube poverenje i krecu da prodaju masovno, mislim da ulazimo u letnji bear pa tamo oktobar/novembar opet penjanje kad se vrati poverenje. Ne kazu za dzabe "sell in may and go away" od kad pratim crypto to nije vazilo samo jednom, jer leto je standardno mrtav period

Obozavam junske akcije :) , do kraja nedelje .... nece duze.

Meni nije jasno što kripto ne kreće više. Sve se otvara za run, tržište je potpuno delulu, equities berza raste iako je nose samo tri tech firme i svi špekulišu o smanjenju kamatnih stopa, klasični last hooray scenario. Ako kripto još bude čekao da se pridruži, ode voz i hvata nas korekcija. Sad, dal će to biti manji pad kao 2022. ili klanica kao 2008., to ostaje da se vidi. Lično, navijam pre za klanicu, jeste da ćemo svi da se napatimo, al kad znaš da te to u nekom momentu čeka, nema smisla odlagati.
Vreme je, treba probati i zajahati sada dok su niske cene pa ko kako ubode X2 ili X10

Poslednja izmena:
Udario je u granicu supporta mali nize nego sto se ocekivalo. Verovatno au se povukli nize namerno da otreau ove koji au se naplasili daljeg pada. Merger nije daleko, najavili su proslavu u Turkoj. Krecu lepe vesti i za ocekivati je da krene masovnija akumulacija dok je jos jeftino. Asi ce se svakako uzimati ali i pre mergera sva 3 novcica. Sto se tice cene nemam pojma koliko ce skakati, ima ogromnog potencijala u AI. NVidia je najbolji primer. AI sada gura trziste. Nije iskljuceno da ASI postane novi ETH rokom godina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno