Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Pa naravno da je normalno kad su takve cene.

Ja ne znam gde si ti video jeftinije smestaje za ovu godinu.

Nazalost tako je.

Video sam itekako, neću da reklamiram. Dok god većina to smatra normalnim ... plaćajte njihovu alavost.

Ja plaćam u decembru, ali onaj ko sad juri smeštaj i nema nekog izbora za malo novca.

Neo Pori nije bilo nista ispod 130.000 za dvoje da se kaze da lici na nesto a ne supa, ja sam uleteo u trenutku jednom nasao smestaj za 100.000 (10 dana kraj jula).

Obisao na bookingu uzduz i popreko i nema ispod 80.000 nista skoro, a da to nije namestaj iz ere moje prababe, i od klime samo ventilator.

Ja ne smatram to normalnim, ali to je nova realnost nazalost. Ima da se nadje za realnu cenu ali ne kao pre da je toga na tone. Pa cak i mnogo pre letovanja.

Jedno pitanje vezano za tag i rekonfiguraciju. Video sam na sajtu da se rekonfiguracija plaća 600 rsd, a da se ta suma pretvara u kredit koji se prvo troši. Nigde nisam našao šta se dešava sa kreditom koji nije vezan za ovih 600 rsd. Pretpostavljam da 600 rsd ne mogu da se plate sa trenutnog kredita na tagu.
Hvala unapred, video sam da je dosta ljudi radilo rekonfiguraciju.

Tema je put na more autom, dakle, journey, not the destination.

Svako neka bira smeštaj u skladu sa svojim željama i mogućnostima.

Jedno pitanje vezano za tag i rekonfiguraciju. Video sam na sajtu da se rekonfiguracija plaća 600 rsd, a da se ta suma pretvara u kredit koji se prvo troši. Nigde nisam našao šta se dešava sa kreditom koji nije vezan za ovih 600 rsd. Pretpostavljam da 600 rsd ne mogu da se plate sa trenutnog kredita na tagu.
Hvala unapred, video sam da je dosta ljudi radilo rekonfiguraciju.
Pre par dana odradio prebacivanje na postpaid, ne plaćaš ništa. Za kredit koji si imao na tagu dobijaš potvrdu, a preko aplikacije odnosno sajta toll4all imaš opciju da zatražiš povrat novca (novac se uplaćuje na račun koji navedeš).

Prilozi

• Screenshot_20240616_233145_Chrome.jpg
    Screenshot_20240616_233145_Chrome.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 163
Kuda je sad najbolji put Kragujevac - Becici?

Imaš dve opcije, mislim da je svejedno i da su oba manje više slične.

Prilozi

• 1718613387671.png
    1718613387671.png
    784.3 KB · Pregleda: 143
Da li neko ima iskustva sa cekanjem na granici pocetkom jula na ulazu u S. Makedoniju i iz Makedonije u Grcku? 3. jula krecem, po planu bi trebalo da sam oko pola 4 ujutru na prvoj granici pa me interesuje da li mogu ocekivati guzvu u tom periodu :)

Da li neko ima iskustva sa cekanjem na granici pocetkom jula na ulazu u S. Makedoniju i iz Makedonije u Grcku? 3. jula krecem, po planu bi trebalo da sam oko pola 4 ujutru na prvoj granici pa me interesuje da li mogu ocekivati guzvu u tom periodu :)
To bi trebalo da ti bude dosta lagan prolaz, em je sredina nedelje em si rano na granici, da ne kažem idealni trenutak... javi kako si prošao baš me zanima :D

Imaš dve opcije, mislim da je svejedno i da su oba manje više slične.

@milos0888 nije baš svejedno... Tamno plava ruta je najbolja iz KG ali deo od Berana preko Andrijevice nije dobar jer vodi lošim i uskim putem preko prevoja Trešnjevik za Mateševo i autoput.
Jedini valjani i novi put je od Berana preko Lubnica, kroz novi tunel Klisura i pravo u Kolašin pa odatle na autoput.

Zatr nisu sredili put preko prevoja?

@milos0888 nije baš svejedno... Tamno plava ruta je najbolja iz KG ali deo od Berana preko Andrijevice nije dobar jer vodi lošim i uskim putem preko prevoja Trešnjevik za Mateševo i autoput.
Jedini valjani i novi put je od Berana preko Lubnica, kroz novi tunel Klisura i pravo u Kolašin pa odatle na autoput.
Na G mapama tako i pokazuje
1718627111698.png

Ja cu sredinom avgusta tuda, planiram tada da krenem, sto znacni na granici oko 8-9 ujutro, ponedeljak, nadam se da nece biti guzve :)
Citam na onoj FB grupi, Grcka Info, da bukvalno nema pravila oko guzvi, neko prodje za 10min u toku dana, neko ceka satima rano ujutro :/
Mi smo prosle godine nahebali u povratku, na ulazu u Makedoniju dobrih 5 sati plus sat i po na ulazak u Srbiju.

Zatr nisu sredili put preko prevoja?

Koliko znam nisu, u januaru je bio u očajnom stanju... Bio sam na Komovima pa jedva prolazio kolima od rupa...

Vidiš ima jedan problem, sad vidim na G mapama stoji da tunel Klisura (između Berana i Kolašina) radi od 7 do 18h a to je bilo u početku kada je pušten u rad pre par meseci. Poslao sam upit za informaciju da li je još uvek tako a raspitaću se i kod Beranaca jer ovo je jako bitno i drastično menja stvar ako ne radi noću....

Javlajm čim saznam nešto.

Poslednja izmena:
Daki, mislio sam da je ta deonica sređena , svakako će biti od koristi svaka dodatna informacija za ovaj pravac.

Ja cu sredinom avgusta tuda, planiram tada da krenem, sto znacni na granici oko 8-9 ujutro, ponedeljak, nadam se da nece biti guzve :)
Citam na onoj FB grupi, Grcka Info, da bukvalno nema pravila oko guzvi, neko prodje za 10min u toku dana, neko ceka satima rano ujutro :/
Mi smo prosle godine nahebali u povratku, na ulazu u Makedoniju dobrih 5 sati plus sat i po na ulazak u Srbiju.
Samo izbegavaj 6 ujutru po našem tojest 7 ujutru po Grčkom vremenu, tada je smena na Grčkoj granici Evzoni i mogu da se stvore gužve tada.
Radni dan je najbolje za odlazak, ja ću isto sredinom avgusta u četvrtak noću krećem i izbegavam gužvu za vikend.

Peskočio je iznos jedne putarine u Gr, za njega je 7 dana i 600€ normalno za smeštaj i to još ni sezona nije počela, ručak za troje od 50€ samo što nije sabrao sve što ide uz taj ručak na stolu i/ili ne zna da sabira ... i dalje popularizam i reklama. Preskočene/zbrzane neki bitniji segmenti deonica kroz MK (skoro sam bio do Bitole), neke kroz Grčku ...
Ali lepo putešestvije
Šta je preskočio za Bitolj, nisam primetio?

Rekoh neke segmente kroz MK do Bitole :) istina, išao sam i dalje ali to nije bitno.
Dva mesta gde redovno stoje policijske patrole (odmah nakon odvajanja sa autoputa i preko prevoja), jedna lošija deonica, jedna lepa deonica ... Kroz sam Bitolj ume da bude gužva nevezano od dana ...

Da li držač za ENPay tag odgovara Toll4All tagu, tj da li su tagovi fizički isti?

Pa može se bar kroz tunele voziti više od 80 :)

Poslednja četvrtina puta otprilike je ok, u smeru ka Gr, ostatak je stvarno loš.

Mogu da stoje gde hoće, po njihovom putu retko gde može i po ograničenju da se vozi.
Kahm, može da se vozi mnogo brže ... diskutovali smo, još jedan kolega sa foruma ima ista iskustva :D

Vrh Dno