Verovatno je mislio na to ako ti zatreba keš da prebaciš na tekućem sa kreditne partije, računaće se isto kao da si izvršio podizanje sa bankomata. Za deljenje na rate takođe naplaćuju naknadu pa njihova kreditna kartica je jedino od koristi za odloženo plaćanje do 45 dana, gde nema troškova dok ne počne obračun kamate.Ne znam kako se zove. Operater mi objasnio da je 2% (300 din minimum) trošak prenosa sa kreditne kartice i da to ne može da se izbegne. A onda od 15. idućeg meseca kreće da se obračunava ugovorena kamata za deo koji do tada nije vraćen.
Dakle, ako platiš nešto sa računa kreditne kartice, onda računaju da ti taj iznos prebace na tekući račun, naplate 2% od tog iznosa, a onda ide dalje podela na rate i slično.
Naravno. Hvala. 😁🍻Takav je sistem, trajna blokada automatski inicira novu karticu. To je zato što se trajna blokada vrši kada se kartica izgubi ili kada se kompromituje i podrazumeva se da ti treba nova. Kada gasiš račun ne blokiraš kartice pre gašenja, nego gašenje računa inicira i gašenje kartica. Dostava traje do 30 dana. Ti ne ostavljaš pare na kartici, nego na računu. Nema potrebe da dižeš pare (pogotovo ako menjaš samo jednu od dve kartice). Nadam se da je jasnije.
Da na primer nemas pare i da ti neko ponudi 300.000 (sto se kaze "na lepe oci"Upravo sam uplatio letovanje preko Yettel Bank. Nisam iskoristio kreditnu karticu kao što sam prvobitno hteo. Razlog je što se obračunava 2% prenosa, bez obzira na to kad vratite sredstva, a onda se tek obračunava dogovorena kamata (kamata se ne plaća do 15. idućeg meseca, ali 2% uvek uzimaju).
Platio sam oko 300.000 din i imao sam te pare na štednji. Hteo sam da iskoristim krednu karticu pa da imam taj novac na raspolaganju za druge stvari, ali to bi značilo da imam 6.000 dinara troška.
Dakle, kreditna kartica ipak samo kad nemaš para. Ne postoji "besplatan ručak" ovde. Kad razmislim, ima logike. Ne znam zašto sam mislio da mogu da iskoristim novac koji nemam i da ne platim ništa za to, samo zato što ću brzo da ga vratim.
Verovatno nema kada je POS u pitanju. Ja sam hteo da uradim plaćanje na račun putem aplikacije (plaćanje pravnom licu). Imao sam problem pošto sam dobijao poruku da prekoračujem dnevni limit iako sam limite postavio iznad ovog iznosa. Zato sam kontaktirao podršku i tu su mi objasnili.Ako plaćaš na POS terminalu, tih 2% ne sme postojati. Šta se desilo, kako si, uopšte, došao u komunikaciju sa bankom po pitanju tog plaćanja?
Tih 2% ne videh u tarifniku
Izgleda da ne razumeš kako funkcionišu kreditne krtice, i kako zarađuju kartičarske organizacije...Verovatno nema kada je POS u pitanju. Ja sam hteo da uradim plaćanje na račun putem aplikacije (plaćanje pravnom licu). Imao sam problem pošto sam dobijao poruku da prekoračujem dnevni limit iako sam limite postavio iznad ovog iznosa. Zato sam kontaktirao podršku i tu su mi objasnili.
Mislim da je zabuna što je različito kada provučeš karticu negde i kada plaćaš na račun ili kada prebacuješ novac sa kreditnog na tekući.
... Izabrao sam ovo drugo da stovarištu ne bi uzeli tih nekoliko procenta. Meni je sa finansijske strane bilo svejedno, ali vlasniku stovarišta verovano nije.
Ne bih baš preterivao sa tim misterija, ali da, sve što si napisao je tačno,Mislim da smo rešili misteriju:
Plaćanje karticom na POS-u: debitna ili kreditna.
Dizanje novca na bankomatu: debitna
Plaćanje putem prenosa na račun putem aplikacije: tekući račun
trgovci koji imaju velike promete preko pos terminala nemaju taj trosak procenat od provlacenja kartice. ali zato male banke bukvalno pljackaju.
najgora varijanta je provlacenje kartice na pos isplatnim terminalima kao sto je u postama i menjacnicama i na mestima platnog prometa. na isplatnim terminalima prodavac odnosno menjacnica nema nikakav trosak .
maxi lidl ikea .... tu banka ima interes da poslovanje ide preko njihove banke. ako se dobro secam da sam ja imao u ponudi ako je promet preko terminala preko 5, 6 miliona dinara na mesecnom nivou banka ne naplacuje tu proviziju. isplatni terminal imam tu nemam nikakav trosak kada neko provuce karticu.Koji to trgovac NEMA proviziju? Može da bude mala ili kompenzovana na drugi način, ali da je nema, ne biva u ovom ekonomskom sistemu. Kao kada neko kaže "free shipping".
Pa kad je apdejt nešto između 200 i 300 kb.Нисам ништа ново приметио након апдејта...
Mene banka isto mnogo voli, pa mi daje kreditnu karticu bez naplate održavanja.maxi lidl ikea .... tu banka ima interes da poslovanje ide preko njihove banke. ako se dobro secam da sam ja imao u ponudi ako je promet preko terminala preko 5, 6 miliona dinara na mesecnom nivou banka ne naplacuje tu proviziju. isplatni terminal imam tu nemam nikakav trosak kada neko provuce karticu.
maxi lidl ikea .... tu banka ima interes da poslovanje ide preko njihove banke. ako se dobro secam da sam ja imao u ponudi ako je promet preko terminala preko 5, 6 miliona dinara na mesecnom nivou banka ne naplacuje tu proviziju. isplatni terminal imam tu nemam nikakav trosak kada neko provuce karticu.
Unapred se ogradjujem ako sam pogresno protumacio postU ime svih malih trgovaca, zahvaljujem se na takvom gestu
Dodao bih, ako ste već (iz bilo kog razloga) prinuđeni da platite karticom, a svejedno vam je kojom, birajte Dina card, jer su provizije najmanje.
Ne bih baš preterivao sa tim misterija, ali da, sve što si napisao je tačno,
Ajde što mi je skočio pritisak na 200 nego što su mi sredstva blokirana tokom vikenda ofc. Hvala na brzom odgovor!Verovatno je standardni bag koji diže pritisak
Vikendom rade od 8 do 16h. Plus interesantno ni čat opciju trenutno ne vidim. Zvala sam, nije bug, neko je greškom poslao rezervaciju uz zatvaranje I to svakako danas ne može biti reseno jer to radi centar koji radi samo radnim danima...Preporuka je da ih zoveš, i da ti odblokiraju sredstva. Ne znam da li je kasno, da li rade 24/7 u kol centru
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari