Šta je novo?

LG Televizori

I Lg tv i apple tv su prikačeni na istu mrežu, wifi oba, net je 100,
Pustio sam sinoć nešto prvo što mi je iskočilo, mislim da je neka serija Komičari, da, ima na Maxu obeleženo šta je dolbi vision,
posle sam pustio Dina 2,na LG, pošto je tamo pisalo da je i ona DV, ali nisam dobio modove za dolbi vision, samo one standardne, eco, sport, filmmaker.......

Na apple TV da li i pre nego sto pustis film/seriju imas opciju biranja HDR moda?
Znam da na chromecastu po difoltu daje HDR signal iako je SDR sadrzaj pusten.

E to nisam probao, nisam sad kući pa da probam, jedino čega sam se setio je da ruter ima i 5g mrežu, apple sam sigurno nakačio na 5g mrežu a za tv nisam siguran ali mislim da nije nakačen na 5g mrežu nego na "običnu", nije valjda da to ima neke veze, svaka mreža ima isti protok.

Naravno da 2.4 & 5Ghz nemaju isti protok. Na 2.4 ćeš imati max 80-90mbps. Prebaci tv na 5Ghz ili probaj preko mrežnog kabla.

Ovo su oni nesto promenili, sad em mi je iskocila reklama pre filma em vise ne pusta HDR/DV. Stvari koje sam pustao milion posto u HDR/DV dok je bio Hbo Max sad vise ne rade.

Verovatno u temi za Max ima vise detalja o ovom problemu. Vrlo moguce da su nam osakatili pakete tako da vise nemamo onaj najjaci...

Preko Amazon Prime-a lepo ucitava sve.
Pojavi se Dolby Vision gore u cosku i kada menjam modove slike prepoznaje opet da je u Dolby Vision rezimu.

Prilozi

• 20240606_184854.jpg
    20240606_184854.jpg
    135.6 KB · Pregleda: 29
  • 20240606_184908.jpg
    20240606_184908.jpg
    110.9 KB · Pregleda: 26
  • 20240606_184952.jpg
    20240606_184952.jpg
    137 KB · Pregleda: 33
Evo sad sam proveravao,
Lg i Apple tv su prikopčani na kućni net 5g, i kada pustim Dina 2, na apple u režimu slike piše Dolby vision i onda ponuđeni modovi, a kada na Lg pustim nepiše mi da je dolby vision,
i slika je primetno lošija, sinoć sam instalirao Max na Lg, jedino da pri instalaciji nešto nije zeznuto. Jednostavno Lg ne pusta sa Maxa Dolby vision režim slike.
Max je isti nalog kao i na apple tv-u. Kao da treba negde nešto da podesim na LG-ju.
Nisam pametan.

@prdex
Jesi proverio ono sto sam ti gore napisao?

Da, na apple u režimu slike uvek piše DV, ali slika sa apple u režimu kućni bioskop je drastično bolja od slike na LG-ju.
Na lg-ju mi nigde ne piše DV kada pustim Max, recimo Dina 2. Kako vi znate kada pustite nešto da je DV? Osim što piše pored naziva filma da je 4K DV?
Šta imate ponuđemo od modova u režimu slike?

I meni na C3 MAX ne pusta nista od dolby-ja. Kako rekose da su nama sa SBB premium nalozima sad dali Max standard na koriscenje, tako da ga vise necu ni koristiti...

Da, na apple u režimu slike uvek piše DV, ali slika sa apple u režimu kućni bioskop je drastično bolja od slike na LG-ju.
Na lg-ju mi nigde ne piše DV kada pustim Max, recimo Dina 2. Kako vi znate kada pustite nešto da je DV? Osim što piše pored naziva filma da je 4K DV?
Šta imate ponuđemo od modova u režimu slike?
Trebalo bi da je ovako kod tebe kad pustiš Dolby Vision zapis.

Dolby vision.jpg

Onda ti je dilema resena, gledas tonemapped SDR a ne pravi Dolby Vision.
Slika je bolja jer je svetlija od obicnog SDR-a.
Najverovatnije kao sto kolega iznad rece, nemas pristup HDR/DV sadrzaju sa obicnim nalogom vec samo na Apple TV gledas "lazni HDR/DV".

Dobro, a kada odem na youtube i tražim Dolby Vision sadržaj, i kada pustim nešto što piše da je DV, u ćošku mi piše ili HDR ili HLG HDR, i onda imam ome modove što je Alex slikao, nikad ne piše Dolby Vision, jel to tako treba?

To je fake naslov pošto YT ne podržava Dolby Vision.

Pa kako da pustim nešto na LG a da DV, imam samo Max.

Stremio+RealDebrid ne postoji nista bolje za manje pare ili skines neke masne ripove iz biblioteka na comp , pa pustis na tv sa flasha/harda/kroz local network.

Stremio nema podršku za Dolby Vison
Ako baš hoćeš Dolby Vision uplati Netflix (naš ili Turski/Nigerijski) i uživaj.

Od kad to, uvek je radio DV na stremio-u
Imam pored i Hisense na kom je chromecast i isto pusta DV bez problema preko Stremio-a.
Kakav crni netflix sa 20 mbps 4k bitrejtom ;(

LG C3 preko WebOS browsera
1000035089.jpg
1000035090.jpg

Tako je, naravno da ima i radi zavisno od izvornog fajla koji se pusta. Sve streaming platforme ne mogu da pridju po kvalitetu materijala koji se mogu naci na stremio, filmova konkretno, serije su verovatno slicnog kvaliteta jer sve poticu sa tih platformi.
Imas i stremio aplikaciju za LG ako nisi znao, mada i preko browsera radi full, lakse se biraju titlovi preko browsera.

Od kad to, uvek je radio DV na stremio-u
Imam pored i Hisense na kom je chromecast i isto pusta DV bez problema preko Stremio-a.
Kakav crni netflix sa 20 mbps 4k bitrejtom ;(
Mislio sam na WebOS aplikaciju. Izvinjavam se na zabuni. Lično koristim Plex i streming servise. Stremio mi je u planu ali kad srede aplikaciju za WebOS.

Slažem se za Netflix ali ima i on svojih prednosti. 4K ripovi njihovih serija dosta kasne za "narodne mase".

Kažu da nije moguće videti razliku na 99% televizora. Mi smo se posle dosta godina na Netflix prebacili na Stremio, ne mogu da tvrdim da primećujem išta (OLED). Ako i postoji neka razlika baš je mala. Razlika između SDR i HDR ripova se primeti.

@prdex @shomiNBGD @dabox tema za MAX, u kojoj je objašnjeno i to u vezi 4K (pa i DV) je ova:
i ovde se završava vaš off-topic u vezi MAX-a

Kakva je EON aplikacija ne WebOS-u? Razmišljam da pređem sa Oriona na SBB, Orion aplikacija je loša, loš interfejs i previše, ali previše, sporo prebacivanje kanala...

da li moze na lg tv 50qned813re da se gleda slika u slici , dva tv kanala? kako?

Eon je dalek9 najbolja aplikacija. Ja imam na mom C1 i Eon i Orion i Supernovu.. Orion mi je tu stvarno najbedniji nekako..

Drugari Tatatatirci, da li je po vašem mišljenju bolja investicija OLED65G3 u odnosu na OLED65C3 i razlika u ceni od 700e? Gledajući isključivo sliku, imam Yamaha 207 soundbar tako da zvuk ne igra veliku ulogu. Do kraja godine bih uzeo jedan od ta dva i bio bi nakačen na zid a trenutne cene su 2100e u odnosu na 1400e kod komšija. Koji odnos će biti do Oktobra/Novembra/Decembra ostaje da se vidi. I koji bi po vama realan odnos cena bio?

Poslednja izmena:
Drugari Tatatatirci, da li je po vašem mišljenju bolja investicija OLED65G3 u odnosu na OLED65C3 i razlika u ceni od 700e? Gledajući isključivo sliku, imam Yamaha 207 soundbar tako da zvuk ne igra veliku ulogu. Do kraja godine bih uzeo jedan od ta dva i bio bi nakačen na zid a trenutne cene su 2100e u odnosu na 1400e kod komšija. Koji odnos će biti do Oktobra/Novembra/Decembra ostaje da se vidi. I koji bi po vama realan odnos cena bio?
G serija je uvek bolja od C, ali i skuplja, naravno 😉

Ako je već budžet rastegljiv do 2100e, onda razmisli o OLED77C3 koji je tu negde (po cenama na KP), čisto da ti odluka bude još teža 🙂

Nazad
Vrh Dno