Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Moj drzim u silikonskoj futroli koja stiti kameru kad lezi na ledjima.I stabilnije lezi.

Gde kupiti originalnu futrolu?

Ja uzeh originalnu silikonsku futrolu... Da je vredna 4k sigurno nije... Jeste ovako da deluje nešto kvalitetniji silikon od standardne sorte sa Alija, ali ništa posebno.
Ali dobro...

Imas na buvljaku za 500.Pasuje kao original ,ako uopste postoji original maska.

Ja sam uzeo sinu verziju 8/256 da mu zameni 4 godine star A71. Klinac kaže da je oduševljen kao telefon radi, šta god mu to značilo. Ono što ja primećujem je baterija. Pošto se pratimo međusobno na google maps, ranije kad god pogledam gde je (klinac) ono što mi upadne u oko je da mu je procenat baterije uvek kritičan, tu između 5 i 15%. Sad sa A55 nikad mu nije ispod 50%. Možda je samo puka slučajnost?

Ja sam uzeo sinu verziju 8/256 da mu zameni 4 godine star A71. Klinac kaže da je oduševljen kao telefon radi, šta god mu to značilo. Ono što ja primećujem je baterija. Pošto se pratimo međusobno na google maps, ranije kad god pogledam gde je (klinac) ono što mi upadne u oko je da mu je procenat baterije uvek kritičan, tu između 5 i 15%. Sad sa A55 nikad mu nije ispod 50%. Možda je samo puka slučajnost?
Baterija je odlicna.

Nakon nedjelju dana koriscenja telefona utisci su da je ekran vrhunski, baterija odlicna (dan i po moze da izdrzi), otisak prsta neuporedivo bolji i brzi, primjetno je bolji procesor u odnosu na A52s, mada tu mozda nisam mjerodavan jer ne igram igrice.
U odnosu na A52s jeste bolji telefon i definitivno vrijedi preci.

Da li koristite A55 sa 128 GB i ufs 2.1 bezinu memorije ili koristite verziju sa 256 GB i ufs 3.1 brzinom ??
I da li ima neke velike razlike u tim brzinama i na čemu se primeti, odnosno gde se ta razlika najviše oseti ?

Znam u teoriji razliku između ufs 2.1 i 3.1, u praksi ne znam kako bi je prepoznao, izuzev bržeg downloada, i to da mi padne na pamet da primetim recimo krupniji OTA update da ide brže nego što je bilo sa ufs 2.1.

Izuzev toga, kroz standardno korisničko iskustvo ne prepoznajem razliku.... Sigurno ne kao kad sam recimo prvi put prešao sa eMMC 5.1 telefona na UFS.

Što se tiče memorijskog prostora, mislim da je 128GB i dalje dovoljno za prosečnog korisnika... Na A53 sam za godinu i po popunio oko 55%... Nema igara, oko dvadesetak aplikacija ne uključujući one preinstalirane, fotke na cloudu...
Svakako mislim da ostane dosta prostora telefonu da "diše" u smislu da se memorija puni kroz rad i vreme a da ne dođe u neku situaciju da moraš da gledaš šta da brišeš.
To barem ja lično nikad nisam doživeo sa 128GB telefonom.

A što se tiče igara da li je neko probao, testirao kako se ponaša baterija i procesor..mogu li se igrati neke manje zahtevne igre bez nekih problema ?

Zato što je spora.
Zavisi koju kupis. Danas su SD kartice dovoljno brze da bez problema mozes na njih da upisujes/snimas 4K video u 60fps a imas i one koje podrzavaju i 8K. Citanje je visestruko brze od pisanja.

Kartica ti stoji kao storage za slike i video fajlove, APK fajlove i sl. Na internu memoriju instaliras aplikacije/igre i nemas brige sa brzinom.

A što se tiče igara da li je neko probao, testirao kako se ponaša baterija i procesor..mogu li se igrati neke manje zahtevne igre bez nekih problema ?
Ovo su igre koje igram i svaka radi odlicno. Ne greje se u toku igranja, baterija vrh.

Prilozi

• Screenshot_20240523_073623_One UI Home.jpg
    Screenshot_20240523_073623_One UI Home.jpg
    72.1 KB · Pregleda: 54
  • Screenshot_20240523_073646_One UI Home.jpg
    Screenshot_20240523_073646_One UI Home.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 53
Tražim Samsung punjač od 25W pošto imam samo onaj od 15W...

Međutim, nije mi baš jasno zašto postoje različite verzije sa različitim cenama, ko konkretno adapter bez kabla ima TA-800 on je najjeftiniji, ali ima i TA-800-NWE skuplji za 700 dinara... Dakle, ista boja, ista brzina, bez kablića...

Ali vidim i da ima 25W GaN punjač... Vredi li dati za njega nešto više para? Ako sam razumeo oni su nešto "novija" tehnologija... Sem što su manji da li znače još nešto praktično? Tipa manje se greju, duže traju?

Mada mi u životu nije crkao punjač.

GaN se manje grije i može da bude manji i lakši za istu snagu, mada to kod 25W ne igra neku ulogu, imam original Samsung ne-GaN 25W od A72 koji sam dobio s A52s i kompaktan je i lak kao pero.

Međutim, nije mi baš jasno zašto postoje različite verzije sa različitim cenama, ko konkretno adapter bez kabla ima TA-800 on je najjeftiniji, ali ima i TA-800-NWE skuplji za 700 dinara... Dakle, ista boja, ista brzina, bez kablića...

Ali vidim i da ima 25W GaN punjač... Vredi li dati za njega nešto više para? Ako sam razumeo oni su nešto "novija" tehnologija... Sem što su manji da li znače još nešto praktično? Tipa manje se greju, duže traju?

Ja sam kupio samsungov 25w u radnji na slovo g. 3990 je cena.

Ovo je odlično !

Verovatno sam pogrešio..znam da je jedna verzija sa sporijom, a druga sa bržom memorijom.
Ni na jednom ozbiljnom sajtu ne postoji podatak da je 128 verzija nešto drugo osim 3.1 ufs. To je lupio Kinez na gsm Areni i raširilo se kao kuga. Imam 256 verziju ali navijam za vas sa 128.

Pogledaj na Bazaru, kupio sam najjeftiniji i radi kako je deklarisano a dosta su jeftiniji.

Poruci sa alija, nemoj ovde da dajes tri puta vise novca

Ne bih sa Alija... Isparanoisao sam kako je drugar kupio punjač na KP, doduše za iPhone, ispostaviće se lažnjak koji mu je ogario utičnicu... Srećom pa je bio kući da namiriše. A punjač ovako fizički je izgledao 1/1 original.

Tako da mi je baš nekako frka da punjač uzimam... Radije ću da preplatim i tu jednu crvenu a budem miran.

Nazad
Vrh Dno