Imao sam neki MTS Box koji je vremenom otišao na preko 6000 dinara mesečno. Obično sam plaćao do 6500 zavisno od parkinga, itd. Sreća pa mi je ugovor istekao pa sam to otkačio. Ogroman je trošak na godišnjem nivou, oko 660 evra.
Sada sam uzeo u supernovi samo TV i Net, 11 meseci po 1600 dinara i posle ostatak po 3600. Sad vidim da sam naseo jer u temi pišu ljudi da su uzeli 12 meseci po 1. No opet to je sada 280 eur godišnje a ne 660. Šta je tu je.
Sve u svemu, na tel. pozivu mi rekoše 10 meseci 50% pa sam ih podsetio da je 11 ako je paket online poručen. Da li je previd operatera ili podvala ne znam.
Već sutra dan je došla ekipa da montira uređaje. Ja ne znam gde su oni našli te ljude. Nisu znali da otkače TV sa zidnog nosača. Nisu vratili policu na mesto a kablovi...
Nisu umeli da povežu, pa mi isključili soundbar, samo udenuli kabal i pobegli. Da sam bio kući verovatno bih isterao naglavčke.
Sve sam te kablove prepakovao i nije da sam baš zadovoljan zbog sledećeg:
Kad upalim TV, prođe neko vreme dok prikaže kanale.
Ima dva uređaja. Jedan je valjda za premotavanje. To mi ne treba. Pa razmišljam da tražim karticu za TV umesto ovog džumbusa.
Sad antenski kabl ide u uređaj za premotavanje, iz njega idu kablovi u neki veliki modem valjda. Ja sam odatle HDMI sproveo u soundbar, pa drugi HDMI ide iz soundbara u TV. Problem je što ne mogu da aktiviram magični daljinski (Samsung TU8500). Ne radi mi prebacivanje kanala. Neću da imam dva daljinska a pogotovo onaj njihov usrani.
Ako neko ima predloge za ovo rad sam da poslušam.