Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Danas 7. maja je stigao QuadLock narucen 4. aprila. 3100din jos dodatnih troskova carine pri preuzimanju paketa. Biciklisticki drzac za quadlock sa tri prstena razlicitog obima. Maska za iphone 12 mini i kisni ponco koji ide preko ekrana i iza za kamere. Sada bih smeo da bacim telefon napred iz sve snage na beton (ne dole nego napred). Tako debelo i sigurno deluje zastita i ne mrda se nista kada je pricvrscen na bicikl.
I ja sam narucio (sa Alija naravno) nesto slicno, posto mi je neki obicni pukao prilikom jednog brdskog spusta :D .

1715171576944.png

Uzeo skoro i nova svetla (napred & nazad), otvorio sam se za 15e set :) Stop svetlo ima neki senzor pa kad prikocim aktiviraju se dodatna led svetla.

1715171671658.png

U odnosu na staro kinesko svetlo, ovo je reflektor (ispod je poredjenje velicine)

1715171740230.png

I malecka je sad presla kod mene, dobila kolica kao privremeni transport:

1715172028068.png

To novo prednje svetlo sa senzorom imam vec 2 godine, ima ga na akcijama u Lidlu/Aldiju cesto.

Odlicno je.

Odlučio sam da ovaj vikend odmorim, zbog noge. Sledeće nedelje kreće malo jači treninzi pa eto, neka se sve oporavi kako treba.

Gde na Fruskoj Gori vozite bicikl? Gde je najbolje doci kolima i onda krenuiti voznju tamo? Neko ime staze ili necega sto se na internetu moze naci. Idealno aplikacija da vodi kuda ici. Da li se ide putem za auto po asfaltu ili postoji neka lepa staza kroz prirodu itd?

Da se pohvalim malo. Nov bicikl posle dosta godina. Pedale su generičko đubre i to ću da promenim definitivno. Ako neko ima predlog za široke alu pedale a da ne koštaju baš kao bubreg...

Prilozi

• PXL_20240510_205328349.MV.jpg
    PXL_20240510_205328349.MV.jpg
    298.9 KB · Pregleda: 94
  • PXL_20240510_205258330.jpg
    PXL_20240510_205258330.jpg
    202.7 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
Lauterbrunnen Valley, Svajcarska.

Iznajmio sam elektricni bicikl. Najlepsa voznja ikad.

Prilozi

• PXL_20240511_105957463.MP.jpg
    PXL_20240511_105957463.MP.jpg
    367 KB · Pregleda: 104
  • PXL_20240511_092400223.jpg
    PXL_20240511_092400223.jpg
    705.2 KB · Pregleda: 89
Gde na Fruskoj Gori vozite bicikl? Gde je najbolje doci kolima i onda krenuiti voznju tamo? Neko ime staze ili necega sto se na internetu moze naci. Idealno aplikacija da vodi kuda ici. Da li se ide putem za auto po asfaltu ili postoji neka lepa staza kroz prirodu itd?
road ili mtb bicikl?

ima mtb staza koliko hoces, drumski je lakse, po putu :) duz cele Fruske Gore ide partizanski put, prelepa ruta

ti si iz NS? sto bi isao kolima?? imas 15km do Fruske Gore

@ilidan MTB je u pitanju. Nisam video te staze pa pitam. Bio sam do Venca pre i onda vozio putem za kola gore ka spomeniku ili kod kafica na tu stranu ali ne volim da ima automobila koji jure niti da su staze neverovatno strme da guram bicikl. Vise bih nesto zemljano ili tucanik i slicno da pronadjem da tamo idem kroz neke proplanke i sume itd. Kako za 15 min dodjes tamo? Isao sam preko Petrovaradina ali opet kamioni idu pored i nema odvojene staze za bicikl i put je izoblicen dosta uz ivicu ako se secam ili ima ostecenja. Probao sam jednom i skelom iduci ka Brasi pa ona prva skela... i nasao sam se u sumi preko i gurao dugo gore bicikl. Ne nalazim za sada nesto sto odgovara hajpu oko Fruske Gore a verujem da ima sadrzaja cim se spominje toliko.

nisam rekao da dodjes za 15min, vec da ima 15km do Fruske :)

za mtb, odlicna staza koja se vozi na Fruskogorskom maratonu (ne znam da li su menjali, ali to je vec utabano... zadnji put sam vozio pre tri godine)

small

medium

moze da se skine gpx, moje su rute, public (edit, mora reg na stravu da bi se download .gpx, ali je free)

@illidan Da, stavio si km a ne min. Izivnjavam se. Sto je meni milo to mi se i snilo :LOL:. Hvala, skinuo sam GPX za kracu pa cu sutra da probam (samo da ne bude kise). Koristicu maps.me jer ne treba internet na brdima koliko vidim a tamo ga obicno nema.

@illidan Da, stavio si km a ne min. Izivnjavam se. Sto je meni milo to mi se i snilo :LOL:. Hvala, skinuo sam GPX za kracu pa cu sutra da probam (samo da ne bude kise). Koristicu maps.me jer ne treba internet na brdima koliko vidim a tamo ga obicno nema.
ja mislim da je sutra tamo mtb maraton :)

@joojant200 Dobro je sto si primetio da je to bas sutra. Necu ici badava.Spremio sam pomenutu rutu u aplikaciji, samo ne znam gde najbolje parkirati i zapoceti je sledece subote. Koja je verovatnoca bila da bas sutra bude zatvoreno 😭

nisam ni ja znao da je sutra :) mislim obicno bude u maju. ali nisam ni gledao kada je. pre su mi slali mail...

@joojant200 Dobro je sto si primetio da je to bas sutra. Necu ici badava.Spremio sam pomenutu rutu u aplikaciji, samo ne znam gde najbolje parkirati i zapoceti je sledece subote. Koja je verovatnoca bila da bas sutra bude zatvoreno 😭
i to za parking je dobro pitanje, koliko ja znam na popovici kod okretnice autobusa je uvek zabranjeno parkiranje auta i policija često zna vikendom tamo da piše kazne, pošto ih zovu stanari.
Mada, sutra su i solidne šanse za kišu :)

ako vec planiras da ostavis auto negde pa nastavis biciklom, mozda zmajevac ili letenka da ti bude baza.

Zavrsena danasnja tura. Nisam fan ebike-a ali danas se to promenilo. 😀 Kao da sam vozio kroz sva godisnja doba u jednom danu. Jedno 2-3km i po snegu, sto voznje, sto guranja bajsa. Ali nestvarna tura. Cela ova dolina je kao razglednica. Pratio sam jedan trail koji sam pronasao na Wikiloc-u i malo ga produzio da napravim kruznu turu od 45.5km. Neki plan je da se obidju i jezera na slici ali to tek za neki dan nakon par tura pesacenja.
1000019214.jpg
1000019467.jpg
1000019332.jpg
1000019356.jpg
1000019494.jpg
1000019315.jpg
1000019502.png
1000019501.png

Prilozi

• 1000019307.jpg
    1000019307.jpg
    567.4 KB · Pregleda: 59
  • 1000019214.jpg
    1000019214.jpg
    541.4 KB · Pregleda: 65
Nikakvo, kišovito jutro pa iskoristih priliku

Gumice.jpgbajs.jpg

pa onda na bazen na plivanjac ...
Vožnja će pasti sutra nadam se

Jesu OK kvalitetom - ne bacaju, nema pukotina, itd...? Mnogo su nacrnili Schwalbe u zadnje vreme...
Interesantna guma - nije skupa, a pokriva dosta terena. 30-622 Cx Comp HS369 je u pitanju verujem?

Jeste, ta je
Originalne gume (bajs je išao sa njima fabrički). izlizale su se svojski, nisam imao zamerki do sada.
Novi par je donet iz Nemačke još prošle godine, ali pred kraj sezone nisam imao rezona da ih menjam. Made in Vietnam, vidim da postoji mala razlika u kvalitetu štampe između njih. Videću kako će se pokazati. Uzet je naskuplji model (takve su i bile), sa reflektujućom trakom. 35-622 (28 x 1.35, 700 x 35C) Black-Reflex. Unutrašnje sam kupioe sa fabričkim silantom, neke koje su hvalili (Slime Smart Tube with Sealant - 28/32-622).
Interesantno da je novi model (ovogodišnji) 50% jeftiniji u odnosu kada sam kupovao. A na bike diskauntu su tada bile duplo jeftinije u odnosu na ostale.

Poslednja izmena:
Ako guma pušta 15psi na dan ili dan i po, da li da kupim samo unutrašnju ili da nosim sve kod majstora? Race king 2 continental je spoljna a ne znam unutra šta ima

Zavisi koliko si spretan. Svakako nećeš pogrešiti sa novom unutrašnjom, samo dobro pregledaj spoljnu (iznutra) i samu felnu
I najpre proveri ventil.

Preporuka za naočare i bidon?

Nosim sočiva pa ne bih da se igram i kupim nešto jeftino što će da mi iskrivi sliku ili šta već.
Gledao sam bikegremlin kanal na YT i preporučuje ovaj model

Što se flašice tiče, gledam ove dve. Obe su BPA free, prva ima zaštitu od prašine na čepu iako je manjeg kapaciteta. Bitno je da je crne boje da se uklopi sa bojom bicikla :)

CamelBak odlican, imam jedan Podium Chill, medjutim cesce koristim Elite bidone jer su najlaksi za koriscenje.

Sto se tice naocara, ok su Uvex, ali… Oakley su posebna liga, kupis jednom i ne menjas godinama. Opet cesce koristim Bole zbog oblika (Oakley Apparition za layback voznju i daily usage) Lightshifter model

CamelBak odlican, imam jedan Podium Chill, medjutim cesce koristim Elite bidone jer su najlaksi za koriscenje.

Sto se tice naocara, ok su Uvex, ali… Oakley su posebna liga, kupis jednom i ne menjas godinama. Opet cesce koristim Bole zbog oblika (Oakley Apparition za layback voznju i daily usage) Lightshifter model
I od mene preporuka za Oakley, imam Radar EV Advancer i stvarno su sjajne.

Takođe +1 za Podium Chill, taj ja koristim i super je.
Hvala, uzeću onda Podium Chill.
To je ovo?

Vrh Dno