Šta je novo?

Raiffeisen bank

Upravo tako. Nije razjašnjen kriterijum za dodelu, jer ima mnogih starih korisnika koji nisu dobili.
Post sa mejlom
 
  • Like
Reagovanja: mnt
mislim da je u aplikaciji
 
Da li zna neko u kom vremenskom roku u toku dana rade otvaranje Iračuna?
 
Jel se "igrao" neko sa ovim blokiranjima kartice u RaiPay/mBank aplikaciji.

Primetio sam da kad je blokiram u mBank aplikaciji, ona se blokira i u RaiPay. Onda ja nju mogu odblokirati u RaiPay aplikaciji, ali ona će idalje ostati blokirana u mBanku (Šta ovo znači? Da li onda mogu da je koristim u RaiPay zato što je tu odblokirana, iako je na mBank aplikaciji idalje blokirana?)

Kada se ide u kontra smeru, tj. kada se kartica prvo blokira u RaiPay-u, ona će stajati da je blokirana u RaiPay ali neće biti blokirana u mBank aplikaciji. Pretpostavljam da to znači da fizičku karticu mogu da koristim bez problema s obzirom da nije blokirana u mBanku već samo u RaiPay-u?

Rado bih ovo testirao ali je uvek gužva po prodavnicama koje obilazim pa nikad ne testiram kako ne bi pravio red i neprijatnost samom sebi.
 
Što se tiče uplate na dinarski račun bez kartice na višenamenskom, kuca se središnji broj partije bez nula koje prethode prvom pozitivnom broju, sa kontrolnim ciframa spojeno.
 
jel se beše za taj čuveni iračun plaća provizija na plaćanja u inostranstvu tipa internet i direktno preko pos terminala negde?
 
Da 1% ako je valuta EUR i dodatnih 1% ako je neka druga strana valuta u pitanju.
 
  • Like
Reagovanja: uji
jel je i kod ostalih računa tako ili samo za iračun?
 
Svih, čak i Premium/Visa infinite, za pos i online.
Da 1% ako je valuta EUR i dodatnih 1% ako je neka druga strana valuta u pitanju.
Sa deviznog je fiksno je 1%. Plaćao sam u turskim lirama, obračunato u evrima i provizija kao dodatna stavka kod istog prihvatioca sa zaokruživanjem na gornju decimalu.
 
Poslednja izmena:
znači samo za domaću upotrebu s obzirom da je džaba a i aplikacija im je super
imaju njihovu umesto googla
 
За повремена плаћања кад су мање суме у питању и ко неће да има више картица у различитим банкама и сл. онда је у реду.
 
Preko kolege sam otvorio iRačun i obostrano nas usrećio, ali otvorio samo dinarski račun jer po rečima operatera tokom poziva je moguće jedan a ne oba. Da li ove kartice sa dinarskog računa mogu povezati na PayPal, koristiti za plaćanje stvari gde valute nisu RSD? Ukoliko sam dobro prelistao forum i razumeo, mogu ali je onda provizija 1%.
 
@Donking od nedavno, devizni otvaraš samo popunjavanjem podataka i nije neophodno da obavljaš još jedan video poziv.
Mogu se povezati na PayPal i dok su dinarske, odnosno, uplata na višenamenskom bankomatu je moguća samo na dinarski bez kartice. Zatim, savetnik u ekspozituri će moći da ti poveže Visa kartice na deviznom i povlačićeš devize. Provizija od 1% ne važi za povlačenje, već samo prilikom plaćanja ka inostranim prihvatiocima.
 
Da li zna neko koji troškovi postoje kod dozvoljenog minusa u Rajfu ? Nešto se mislim da uzmem da imam za svaki slučaj ali ne znam jel ima neko mesečno održavanje ili trošak obrade ?
 
Da li zna neko koji troškovi postoje kod dozvoljenog minusa u Rajfu ? Nešto se mislim da uzmem da imam za svaki slučaj ali ne znam jel ima neko mesečno održavanje ili trošak obrade ?
Samo da dodam, kod Raiffa nema potrebe da se uzima dozvoljeni minus za svaki slučaj, jer u slučaju potrebe oni mogu da odobre minus na mesec-dva ili tri. Takođe, mislim da se dodatno uz ovo što je @uji napisao, plaća mesečno osiguranje od 90 din. (U nekoj drugoj banci obično moraš da platiš npr 1% odobrene sume na minus koji se odobrava na period od godinu dana).

To zapravo može biti dobra ponuda, jer ako ti zatreba, možeš da uzmeš na kratko dozvoljeni minus na mesec dana i platiš 90+246din, ako možeš brzo da ga pokriješ u toku meseca. Čak mislim da ako primaš platu preko računa, da možda nije potreban izveštaj kreditnog biroa (nisam 100% siguran). Takođe, u tom slučaju, možeš online da apliciraš za dozvoljeni minus (edit. ne samo da apliciraš, nego ga odobre online, posle video identifikacije).

Ako sam za ovo podvučeno u pravu, trošak je samo 90din mesečno + realna (zelenaška) kamata.
 
Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: uji
Koristio sam pre nove godine. Sve završio Online. Uzeo na 2 meseca.
Kada otvoriš aplikaciju ili ebanking imaš veliki baner: Dopunite vaš račun na klik.... To ti je za dozvoljeno prekoračenje.
Tu lepo ukucaj koliko hoćeš i na koji period i izbaciće ti sve troškove.
 
Dobra stvar ovaj minus, planirao sam za nešto kratko da ga uzmem i vratim a da za duže uzmem kreditnu karticu . Vidim da može da se plaća na rate bez kamate uz trošak od 290 dinara mesečno. Da li neko zna koji je limit za kreditnu za plaćanje na rate bez kamate jer na sajtu je samo primer do 60 000 dinara .
 
Za kreditnu karticu: zavisi koji ti iznos odobre. Uglavnom je tri mesečne plate...
 
  • Like
Reagovanja: uji
Uglavnom, najlakše je da otvoriš Master kreditnu preko partnera (zastupnika neke tehno radnje i slično) prilikom prve kupovine pa posle tri otplaćene rate je pošalju poštom i onda lagano možeš s njom svuda.
 
Neko je na reditu objašnjavao da takva master ne radi isto kao Visa revolving i da uzimaju više para. Nemam je, pa se nisam interesovao za detalje.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Vrh Dno