Niko ti ne brani da ideš negde gde je zelenija trava, ako tako nešto postoji

Bio sam svuda, uglavnom se svodi na isto, treba čovek da vodi računa o sebi.
Ono prvo, za istek minimalne ugovorne obaveze je opravdano poskupljenje. Ima u ugovoru za koliko se povećava cena, onda često bude dodatnih troškova zato što se gube besplatni benefiti itd... Tu su važeća neka druga pravila, mislim da je moguć jednostrani raskid bez ikakvih obaveza sa bilo koje strane, takođe i promena uslova. Da ne čitam sada.
Lepo je inače obavestio i novo obaveštavanje je upravo u toku, i isto piše u ugovoru gde se obaveštava. Kod ovog novog obaveštenja je malo rađeno sa njihove strane oko tog raskida bez penala.
Onda je tu ta stvar zbog koje je lako osporiti, zove se minimalno trajanje ugovorne obaveze. Nju ne možeš jednostrano, bez direktne komunikacije i saglasnosti druge strane da promeniš. Postoje obično i neki aneksi sa popustima, koji su vezani za tu minimalnu ugovornu obavezu i važeći su sve dok se ne potpiše novi ugovor u kojem je obično naglašeno da prestaju da važe.
Ja sam im bez ikakvih problema osporio dve jednostrane promene cena. Jednostavno im tražio da mi dostave novi ugovor za taj i taj paket na koji je prebačeno i objašnjenje u pisanom obliku gde si se saglasio i potpisao za nove uslove. Treba mi za advokata, inspekciju i Ratel.
Generalno je lako dizati halabuku, ali svi operateri to rade. Ukidaju stare i uvaljuju nove pakete. Neki to rade kako treba, neki kako ne treba, ali svi to rade.