Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 13/13 Pro/13 Pro+

^
Jel to slikano makro kamerom? Ako je tako to je to što može da snimi makro u lošijem osvetljenju što je po meni neupotrebljivo. Ja imam A54 i tu je makro kamera nešto bolja, ali opet nema autofokus i u lošem osvetljenju je neupotrebljiva takođe, jedino kad se upali blic al to je već neka druga priča.

pa da to je to za to, ne ocekujem od telefona da treba da pravi fotografije za izlozbu fotografija u geci konu niti sam ja profi fotograf koji ume da uradi pravo osvetljenje i ostalo. ali ako nekome treba nesto da fotkam pa neka sitna slova da mogu da se procitaju sto ponekad radim za posao je sasvim zadovoljavajuce.
digitalna foto aparat sa objektivom je upravo skup zbog svih prednosti , mozda ja nisam adekvatan da komentarisem jer nisam zahtevan korisnik. ali sam bas u fazonu da za ovaj novac radi posao sasvim zadovoljavajuce.
samsung nikada vise pa da je najbolji na svetu jer im je servisna podrska najgora moguca prolijem na poledjinu gel za ultra zvuk nit hemije u njemu nit alkohola gel uspe da prodje u unutrasnjost i ako je vodo-otporan i prestane da radi sim kartica .... telefon u garanciji odnesem u ovlasceni servis posle 5 dana zovu kazu mora ploca da se menja usla tecnost unutra ne podleze garanciji popravka 2/3 novog , necu da popravim neka stoji na stolu pustacu youtube na tv sa njega stajao tako na stolu par dana i proradi sam od sebe .... bratanica ga koristila posle toga par godina radio bez greske. samsung nikada vise prevaranti.
evo zavrsio mi je upgrade na hiper os upravu lepo izgleda na oko otvarao sam aplikacije malo cackao nema nekih problema za sada sve radi.

^Rekao bih da u ovom slučaju nije Samsung prevarant, već serviser koji ga je radio.

slozices se da ja nisam birao ko ce bitiovlasceni servis samsunga vec samsung i uvoznik kao i da je meni garanciju dao samsung a ne servis. takodje servis je taj koji ce popravku naplatiti od samsunga ali njihovi dilovi su ono sto se obija o ledja potrosaca. otkacite kupca ne podleze garanciji jer necemo da snosimo troskove, pokusajte da mu uvalite popravku po komercijalnim uslovima jer tu prodajemo rezervne delove vi naplatite ruke .... dobro nama samsungu dobro vama servisu. zbog toga prevaranti.

nije samsung jedini koji posluje na ovaj nacin ima ih jos lista podugacka, ne treba kriviti servis jer servis igra kako gazda svira . takodje mi kao kupci nemamo nikavu obligaciju sa servisom vec sa prodavcem uvoznikom i proizvodjacem, tako da ja servis ne krivim sem ako servis nije u vlasnistvu uvoznika kao sto je nepo sistem za pojedine brendove.

Da napomenem, LG V20 je prvi mobilni sa Bang&Olafson DACom i ima izuzetan zvuk, takođe i prvi sa duplom kamerom, kad je izašao 2016, bio je mislim jedno 800e, što je tada bilo mnogo, znači, vrhunski telefon i nije čudo što i sada zadovoljava po svemu
To je jedan od tvojih problma, viša klasa se menja višom klasom, posle 8 godina korišćenja taj telefon se odavno otplatio i zaslužio zamenu više klase. A koliko je bio dobar LG koji hvališ govori o tome da ih više nema na mapi.
Vrtiš priču gde je postavljen taster za paljenje a on je bio tu i pre kupovie, video si i kupio, znači u pitanju je navika na koju sada kukaš nekoliko strana, pretera ga čoveče.
Mislim da si imao Pro običan model a ovde se hvali 5G verzija i Plus koliko sam ispratio, kako vidim svi zadovoljni.
Glavni problem jeste što si imao uređaj iz više klase, uređaj iz srednje klase od 300e naravno nije zamena, treba biti realan spram klase u kojoj se nalazi uređaj koji si kupio, zameni ga sada isto sa uređajem više klase i uporedi, otvoriš se 1000e+ pa pucaj na mane i poređenja. Trenutno za taj novac koliko si platio Note 13 Pro nemaš za tebe zadovoljavajući telefon, da ti odmah kažem da ne kupiš pa kukaš ponovo, nema, viša klasa se menja višom klasom.

Ergonomija je takva kakva jeste, navikao sam se na to nezgrapno postavljeno dugme za reset, a vidim da je to izgleda i na mnogim telefonima.
Loš zvuk nema veze sa cenovnim rangom, govorim o običnom razgovoru, DAC sam pomenuo onako usput.
Gužvanje oglasnika KP je očigledno sogtwerski problem, takođe i šlajfne sa kineskim slovima na Aliju, to takođe nema veze sa klasom.
Rotacija slika, ako se želi sačuvti, mora u više klikova, a na svega sa dva, plus rizik da se obriše nešto što se ne želi, jer čuva obe slike, izvrnutu i rotiranu, što je čist softwerski nedostatak i koji isto nije pitanje cene.
Čitljivost i vidljivost mogu biti i stvar ukusa ili anomalije vida, ali kad se uporedi, jasno se vidi manjkavost.
Ono što je nekad koštalo 1.000, danas se dobije za možda i 10 puta nižu cenu, a RN13 ne spada u donji rang, pogotovu ne vršni model, tako da sam očekivao više.
Tehnički, brz telefon, ne poredi se sa starim LGijem, slike i video takođe odlično, ali to meni nije bilo dovoljno, pa su prevagnule iznete mane, kome ne smetaju, ili bi se sa njima retko susretao, uživaće.
Ne znam da li je isto sve na RN13, RN13 pro, RN13 pro 5g i na RN13 pro 5g plus, ali verujem da jeste.

Zašto je LG izašao iz mobilnih telefona, nema više ni firmi koje su bile pioniri u telefoniji, to nema veze sa kvalitetom generalno, već sa nizom činioca, zemlja od milijardu i više je verovatno presudno i biće još više od značaja.

guzva stranice kada preteras sa uvecanjima fontova i ostalog ima neke dve stvari da se uvecaju kada odes na max na obe dodje do toga. resenje je nosit naocare ako nemas dobar vid pa je potrebno uvecanje.

Ja sam uzela note 13 pro 4g i ne znam gde da kumim maske za njega,moze li pomoc?

Mislim da nije to u pitanju, kp i možda još neki je bio. I da jeste, onda to znači da softwer nije dovoljno upeglan i ne radi optimalno.Naravno, da je vid presudan, ali kad uporedim prastari telefon i RN, kolko god ne video, jasnije i manje je zamorno na starom, koji ni po jednom jedinom parametru ne može ni da prismrdi novom, nebitna cena i rang, to je poenta.

Mislim da nije to u pitanju, kp i možda još neki je bio. I da jeste, onda to znači da softwer nije dovoljno upeglan i ne radi optimalno.Naravno, da je vid presudan, ali kad uporedim prastari telefon i RN, kolko god ne video, jasnije i manje je zamorno na starom, koji ni po jednom jedinom parametru ne može ni da prismrdi novom, nebitna cena i rang, to je poenta.
o jesi naporan , taj tvoj telefon je jedino jos dobar da se odnese u yetel na reciklazu kako bi se dobio neki benefit pri uzimanju novog uredjaja. sta god ti ovde pricao pisao nikog neces ubediti da je to sto ti pises istina i da je tvoj sud najbolja procena situacije. jednostavno nastavi da koristis taj telefon i super ... trista postova ti je moj lg valja ostalo ne valja . niko nije rekao da je rn savrsen ali da je bolji od svakog telefona proizvedenog pre 5 ili 10 godina je nepobitna istina !

podsecas me na mog oca koji jos uvek ubedjuje da je tv iskra lampas bolji id svakog drugog novijeg televizora moj otac ima 80 god

Ergonomija je takva kakva jeste, navikao sam se na to nezgrapno postavljeno dugme za reset, a vidim da je to izgleda i na mnogim telefonima.
Loš zvuk nema veze sa cenovnim rangom, govorim o običnom razgovoru, DAC sam pomenuo onako usput.
Gužvanje oglasnika KP je očigledno sogtwerski problem, takođe i šlajfne sa kineskim slovima na Aliju, to takođe nema veze sa klasom.
Rotacija slika, ako se želi sačuvti, mora u više klikova, a na svega sa dva, plus rizik da se obriše nešto što se ne želi, jer čuva obe slike, izvrnutu i rotiranu, što je čist softwerski nedostatak i koji isto nije pitanje cene.
Čitljivost i vidljivost mogu biti i stvar ukusa ili anomalije vida, ali kad se uporedi, jasno se vidi manjkavost.
Ono što je nekad koštalo 1.000, danas se dobije za možda i 10 puta nižu cenu, a RN13 ne spada u donji rang, pogotovu ne vršni model, tako da sam očekivao više.
Tehnički, brz telefon, ne poredi se sa starim LGijem, slike i video takođe odlično, ali to meni nije bilo dovoljno, pa su prevagnule iznete mane, kome ne smetaju, ili bi se sa njima retko susretao, uživaće.
Ne znam da li je isto sve na RN13, RN13 pro, RN13 pro 5g i na RN13 pro 5g plus, ali verujem da jeste.
Upravo, ti ni ne znaš koji model si kupio, misliš da je sve isto, nije, sve različiti telefoni sa različitim hardverom (drugačij zvuk, drugačija obrada slike itd.), ovde se ljudi lepo potrudili i prepoučuju dva modela koja valjaju. Zapeo si da porediš novu A klasu Mercedesa sa starom S klasom, kako ta nova A klasa nije bolja još se pitaš?
I odgovorio ti korisnik kako ti se gužva tekst, obzirom da je do tebe verovatno fontovi i zmiranje, šta si već pouključivao.
Smaraš ko da si iz LG sekte, došlo mi da napišem j***te LG, kupi LG sad kad je tako dobar. Ako ti taj telefon ne završava posao prodaj, kupi drugi kad te molim, poštedi nas više LG i LG, sećamo se čuvenih LG i kako su crkavli LG G4 i LG nexus 5x, po forumu ovde kolio hoćeš, na LG G3 pucala plastika sama od sebe, na LG g5 mi se odvojio onaj modularni deo da se raspadne, nije ni čudo što su ih ugasili.

LG je odradio svoje već odavno i zato je kupljen RN 13 pro, ali nije zadovoljio, što ne znači da drugi nisu zadovoljni. Da li je istina, lako se utvrdi, izbroji se koliko klikova treba da se učini da se fotogeafija zarotita za 180 stepeni i tako sačuva, 7, ako me sad drži memorija, na starom svg 3. To nije bitno većini, ali je ilustrativno u kvalitativnom smislu, isto tako glasnost i jasnoća običnog razgovora, pa napisao je čovek da telefon ima sindrom prljave slušalice, pusti se klip i uporedi glasnoća sa razgovorom, gluv bi čuo. Kineske hijeroglife preko stranice, na Aliekspresu, nemaju veze sa veličinim fonta, kao ni multplikovanje jedng te istog oglasa na kp, pored gužvanja stranica, to se dešavalo i pre nego što se klizač fonta pomerao. Rekao sam, jel loš primerak, ili cela serija, ne znam, ali 7 klika je neizbežno.
No, nebih se više zamajavao, izneo sam sve što je meni smetalo i zašto sam ga prodao, sad sam u potrazi za drugim telefonom, da Samsunzi S imaju isto na desnoj ivici dva tastera, jednako ko RN13, ali sam se naviko da nestiskam prstom restart dugme, bar neka fajda od ovog nedovršenog telefona, takođe tuđa ocena sa početka teme.
Uživajte.

LG je odradio svoje već odavno i zato je kupljen RN 13 pro, ali nije zadovoljio, što ne znači da drugi nisu zadovoljni. Da li je istina, lako se utvrdi, izbroji se koliko klikova treba da se učini da se fotogeafija zarotita za 180 stepeni i tako sačuva, 7, ako me sad drži memorija, na starom svg 3. To nije bitno većini, ali je ilustrativno u kvalitativnom smislu, isto tako glasnost i jasnoća običnog razgovora, pa napisao je čovek da telefon ima sindrom prljave slušalice, pusti se klip i uporedi glasnoća sa razgovorom, gluv bi čuo. Kineske hijeroglife preko stranice, na Aliekspresu, nemaju veze sa veličinim fonta, kao ni multplikovanje jedng te istog oglasa na kp, pored gužvanja stranica, to se dešavalo i pre nego što se klizač fonta pomerao. Rekao sam, jel loš primerak, ili cela serija, ne znam, ali 7 klika je neizbežno.
No, nebih se više zamajavao, izneo sam sve što je meni smetalo i zašto sam ga prodao, sad sam u potrazi za drugim telefonom, da Samsunzi S imaju isto na desnoj ivici dva tastera, jednako ko RN13, ali sam se naviko da nestiskam prstom restart dugme, bar neka fajda od ovog nedovršenog telefona, takođe tuđa ocena sa početka teme.
Uživajte.
Na svakom telefonu moras bas da se potrudis da stisnes dugme da bi restarovao telefon. A zasto bi uopste i rotirao slike u tolikoj kolicini?

I do kakvog svo zaključka došli ?
Koji telefon RN serije 13 nije dobar..samo 4G a 5G je ok ??

To što si imao kineske hijeroglife je verovatno do nekompatibilnosti za Android 13 i nisu svi programeri prilagodili aplikacije, mada većina rade na 12.1 što će se u budućnosti i za 13 korigovati, ali većina želi da im na novijoj verziji OS-a, koja ima promena u pokretanju aplikacija, sve već bude potpuno funkcionalno.

Da li je nekome stigao HyperOS za 13 pro plus? Da li da promenim region i koji? Izvinite, prvi put se susrecem sa Xiaomi telefonima, ne znam kako to ide.

ja sad brojao svom tel otvorim fotku edit dva klika i save, fotka okrenuta tel je rn pro plus 5g
Ma naravno, ja sam koristio unazad par godina uglavnom Xiaomi telefone (Poco F3, 11t Pro, Xiaomi 13 Pro...) a sad i RN13 Pro Plus 5G i vrlo često sam imao potrebu za obradom slika (crop, rotacija, dodavanje nekih filtera...) i sve sam to uvek radio iz MIUI Galerije pa niti sam gubio previse vremena niti sam se previse cimao, sve u dva do tri klika i to je to :)

Pa čovek jeste u pravu ne znam šta ste navalili, na miui/xyper os galeriji mora edit/crop/rotate/stikliraj/save copy. 5 koraka. U LG galeriji tri tačke, rotate, rotate left/right. 2 koraka manje. E sad da je presudno i toliko bitno realno nije osim ko baš svakodnevno rotira gomilu slika.
Naravno ko pređe sa Samsunga/LG-a gde je softver manje više ispeglan do kraja na Xiaomi uređaj, mora da se navikne na nesavršenosti, da neke stvari ne rade, ili rade traljavo i nada se da će biti ispravljene, to je cena kupovine "povoljnog" uređaja jakih specifikacija.

Ja to ne vidim iskreno, a imam trenutno Xiaomi u ruci, da bih rotirao moram ići na edit, e edit meniju mora na crop, i tek je tu dostupna ikonica za rotate, a nakon toga se mora ili štiklirati, ili ići na back pa save. Ograđujem da ovo testiram na XyperOS-u iz galerija aplikacije. Ako je na MIUI drugačije, tu ne zalazim, ako pak postoji brži način da se odradi isti posao, onda je opet problem u dizajnu Ui-a jer stvari nisu dovoljno pregledne.
Mada je to sve nebitno, dokle god slika može da se okrene, nije ovo preveliki problem, ima xyperos dosta ozbiljnih problema.

Koliko virtuelnog rama koristite na telefonu?

Nazad
Vrh Dno