Šta je novo?

Cediljka za citruse

lurkerr

Cenjen
Učlanjen(a)
21.10.2019
Poena
185
Koja od tri ispod u cenovnom rangu oko 2000 dinara.

Da li bi znacilo uzeti malo skuplje, oko 2500 dinara

ili jeftinije oko 1500 dinara

ili nema nikakve razlike ni ovako nesto jedva iznad 1000 dinara

Pre svega kupovina je kao poklon za ljude sa slabim rukama, da li su uopste pogodne takve ili bih morao gledati nesto ovako sa rucicom:

Na sta obratiti paznju pri izboru cediljke za limun?

Ove slabije su oko 40W, jace 100W, ova poslednja Tesla je cak 300W.
Prednost slabijih je sto imaju svoju posudu, jace sa rucicom zahtevaju dodatnu posudu.

Pa koliko limuna cedis da treba ova skalamerija koja posle mora da se pere.

Preferiram običnu ručnu isedis limun za 30 sek iscedis i isperes

Kazem, ovo je poklon za nekoga ko ne moze tako lako da cedi rucno a svaki dan cedi limun.

Licno nemam iskustva sa ovim cediljkama, niti sam ih ikada koristio, ne znam na sta obratiti paznju pri odabiru.
Takodje cedim na obicnu plasticnu.

Pre svega kupovina je kao poklon za ljude sa slabim rukama, da li su uopste pogodne takve ili bih morao gledati nesto ovako sa rucicom:

Na sta obratiti paznju pri izboru cediljke za limun?

Ove slabije su oko 40W, jace 100W, ova poslednja Tesla je cak 300W.
Prednost slabijih je sto imaju svoju posudu, jace sa rucicom zahtevaju dodatnu posudu.
ja sam kupio ovaj gorenje na okacenoj stranici uz kod od 1500 i za te pare nisam nesto bio zadovoljan pa sam uredjaj vratio.

imaj u vidu da je uredjaj gabaritan i da zauzima dosta mesta. postoje 2 nastavka sto moze biti dosadno ako cedis mix pa moras skidati jedan sa drugog i vracati a mozda i ispirati. ima dosta snage pa je cedjenje dosta lako i efikasno. ono sto mi se nije svidelo je da se pritisak vrsi pod kosinom pa neki put treba okrenuti citrus. isto je par puta prsnula pomorandza pa se moralo brisati vlaznom krpom oko nedostupnih mesta. visina "slavine" gde izlazi sok je neprakticna pa ako koristis nesto vecu casu mora pod kosinom da je pridrzavas. ja sam malo specifican pa ako proizvod nije savrsen onda ga ne kupujem, ali verujem da bi nekom bio savrsen ako mu pomenute stvari ne smetaju.

Pa koliko limuna cedis da treba ova skalamerija koja posle mora da se pere.

Preferiram običnu ručnu isedis limun za 30 sek iscedis i isperes

...limun uopšte i ne treba cediti oguliš žuti deo kore i isečeš kuhinjskim makazama
na kriške, prvo na pola nože pa posle makazama, 5x duže traje i više ima i zdravije je 10x
tim pre što većina limuna kod nas i ne mogu da se cede.
ljudi ostatak bacaju kao da tamo nema ništa, a ima itekako...čuvajmo šume indonezije!
ne šalim se...ovo za indoneziju...

Sve je to lepo, ali za ljude koji imaju snage u rukama da makazama seku limun :D

Nazad
Vrh Dno