Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Upravo to. Kolega ima S23 iz mts-a, uzeo ga u preorderu, znači sad ima godinu dana punih, isto sat vremena max sa Samsung punjačem. Ili ti nije uključeno brzo punjenje ili nešto nije ok sa punjačem ili kablom ili portom.

Napisao sam da je obično punjenje. Kada upalim brzo, vidim da uštedi 15ak minuta. Koristim originalne punjače dobijene u paketu odranije (25W).
Probaću "brzo". Super brzo mislim da nema na S23?

Ako znaš da nisi koristio super brzo punjenje, zašto se čudiš što sporo puni? Punjač od 25 w sa isključenim fast modom naravno da puni sporije. I nema šanse da su te cifre koje pominješ tačne. Da ti puni 2 sata a meni sat sa super brzim punjenjem a uštedi 15 minuta kako kažeš. Onda ti ne valja ili punjač ili kabl ili port na telefonu.

Malo se igram sa Bixby-jem i glasovnim komandama,koliko je "štetan" po bateriju? Da li drlja neke pozadinske procese kada se ne koristi?

Ma to je lom od aplikacije i ja bih najradije to mako iz telefona

Što duže imam S23U to me više nervira sto nije u stanju 5,6 app da drži da rade u pozadini već ove zadnje kao da ponovo učita. Nisam ubacio još OneUI 6 ako bi to uopšte nešto pomoglo?
Smešno malo je 8GB ram za iole ozbiljan rad na Andoridu.
Nisam odavno čitao S23U temu ne znam kakvo je stanje sa PWM S23U vs S24U?
Znam da je neko kačio da ima duplo veći PWM.
Razmišljam sve ozbiljnije zameniti za S24U sa min 12GB ram.

Otvorio malopre na iP13PM 30 apps i ostala otvorena svaka od zadnjih.
Nema sta multi-tasking je tamo daleko daleko bolji

Skini program na komp "ADB App control" moze da se deinstalira sta hoces, a moze i samo disable 🙂
Obrisao sam Meta servise (za facebook) posto to ne koristim i telefon je poceo da steka. i da se greje u gornjem levom ugulu. Mislim da nije pametna odluka pogotovu sto neki rusi rade taj program. Bice da zbog ovoga ce sada da mora da ide na fabricko i ceo telefon iznova da namestam. Nikako nista putem ovih zezalica, ako mu ne sibne neku skriput da radi u pozadini... 🤦‍♂️

Obrisao sam Meta servise (za facebook) posto to ne koristim i telefon je poceo da steka. i da se greje u gornjem levom ugulu. Mislim da nije pametna odluka pogotovu sto neki rusi rade taj program. Bice da zbog ovoga ce sada da mora da ide na fabricko i ceo telefon iznova da namestam. Nikako nista putem ovih zezalica, ako mu ne sibne neku skriput da radi u pozadini... 🤦‍♂️
onda nemoj uninstall, vec samo disable. A svakako u okviru programa mogu da se vrate obrisane aplikacije, ima tamo tab gde je sta onemoguceno/obrisano i samo ponovo reaktiviras. Inace te meta servise ja uvek idem na disable sa telefona, bez programa, jer ako ih ostavis, facebook ce se sam azurirati, nema potrebe da ih skroz uklanjas.

onda nemoj uninstall, vec samo disable. A svakako u okviru programa mogu da se vrate obrisane aplikacije, ima tamo tab gde je sta onemoguceno/obrisano i samo ponovo reaktiviras. Inace te meta servise ja uvek idem na disable sa telefona, bez programa, jer ako ih ostavis, facebook ce se sam azurirati, nema potrebe da ih skroz uklanjas.
Smirio se izgleda... Juče nakon brisanja tog djubreta je počeo da brljavi iz nekog razloga i da se mlako greje... Pokrenuo sam galaxy app booster i pobrisao kes iz aplikacija i radi dobro.

A Samsungove aplikacije su onemogucene tj nisu obrisane a ovo drugo tipa za fb i ostalo sto znam da mu ne treba jer ja ne koristim je obrisano.
Svidja mi se sto mogu i ažuriranja da mu onemogućim jer sada je na februarskom i radi izvanredno. Martovsku zakrpu jos nisam instalirao

Ja i dalje ne mogu da verujem da Samsung pravi telefone specijalno za srpsko tržište. I da se delovi u telefonima razlikuju za srpsko i evropsko tržište. Čisto sumnjam da je to u pitanju.
Hajde za kinesko ili američko ali ne verujem da Samsung stavlja drugačiji deo u telefon za srpsko i npr. mađarsko tržište
Možda su sve komponente do najsitnijeg šrafa identične, ali ako kȏd nekog od delova ne odgovara kȏdu sa dela koji poručuju i imaju na stanju, ni jedan ovlašćeni servis neće obaviti popravku, ma o kom proizvodu da se radi. Pitanje je pravne odogovornosti, potpisanih ugovora sa uvoznikom, međunarodne garancije...

Da li bih ja na ovaj nacin mogao da uklonim Samsung keyboard i da istaliram raniju verziju iste?

Što duže imam S23U to me više nervira sto nije u stanju 5,6 app da drži da rade u pozadini već ove zadnje kao da ponovo učita. Nisam ubacio još OneUI 6 ako bi to uopšte nešto pomoglo?
Pa kako? Zar nije po rečima stručnjaka sa ovog foruma isto 8GB ili 12GB? Sad će kao, njima je isto, drži im aplikacije blabla... Smešno koliko ljudi zapravo nemaju pojma već samo prosipaju neke kvazi iskusne savete.

Prvo bi trebalo definisati šta znači "ozbiljan rad na androidu" pa onda ići u detaljisanje, ali ovako izjaviti "smešno malo je 8gb" je zaista ishitreno.
Za 95% korisnika je marginalna razlika između 8 i 12 gb radne memorije i to je činjenica. Shvatam da je 2024. godina i da je kao i u svemu i kod telefona samo bitno da bude što više svega u specifikacijama, ali pljuvati po ljudima sa foruma i ironicno ih nazivati stručnjacima bez obrazloženja je neukusno.

Prvo bi trebalo definisati šta znači "ozbiljan rad na androidu" pa onda ići u detaljisanje, ali ovako izjaviti "smešno malo je 8gb" je zaista ishitreno.
Za 95% korisnika je marginalna razlika između 8 i 12 gb radne memorije i to je činjenica. Shvatam da je 2024. godina i da je kao i u svemu i kod telefona samo bitno da bude što više svega u specifikacijama, ali pljuvati po ljudima sa foruma i ironicno ih nazivati stručnjacima bez obrazloženja je neukusno.
Iphone ima manje gb rama a sve app rade u multi taskingu bez zatvaranja. Postavlja se pitanje da li je uopste problem toliko ram ili je nesto drugo.

Da li bih ja na ovaj nacin mogao da uklonim Samsung keyboard i da istaliram raniju verziju iste?
E to nisam siguran, mozes da probas, samo izaberi neku drugu tastaturu da mozes da koristis telefon, pa onda kada obrises probaj apk stariju verziju, ako nece ides na restore, da vratis tu original u tom programu. Ja sam nesto slicno radio sa digital wellbeing app i nije htelo da instalira nista.

@dule020 ja sam isto na februarskom, bas lepo radi i baterija je za nijansu bolja 🙂

Pa kako? Zar nije po rečima stručnjaka sa ovog foruma isto 8GB ili 12GB? Sad će kao, njima je isto, drži im aplikacije blabla... Smešno koliko ljudi zapravo nemaju pojma već samo prosipaju neke kvazi iskusne savete.
U 98% slučajeva jeste isto, zato što ljudi koriste konstantno iste aplikacije i to je uglavnom viber, WhatsUp, fb, Insta i sl.
Jedino gde može da se oseti razlika jeste ako se igraju igrice ili neko baš mnogo koristi CapCut, Lr ili neke memory gladne aplikacije.
Kojih 5,6 aplikacija nije u stanju da drži? Nabroji mi molim te pošto ja evo sada otvaram KP koji je bio pre 3 dana otvaran i stoji mi isti taj oglas. EON takođe, nakon toga i polovni automobili, youtube, instander, fb, messenger, chrome...svi su tamo gde sam stao s tim što instander i fb koristim stalno. Jedino gde mi nakon pola sata učitava ponovo je Lr ali u njemu je importovano 900+ fotografija.

Nije neukusno nego je tako. Ovde kad čovek iznese neka realna zapažanja i iskustva odmah ga demantuju stručnjaci koji brane kupovinu. Nema tu mnogo konstruktivne priče, kad se teme svode na "koju masku i koliko sota".

U 98% slučajeva jeste isto, zato što ljudi koriste konstantno iste aplikacije i to je uglavnom viber, WhatsUp, fb, Insta i sl.
Jedino gde može da se oseti razlika jeste ako se igraju igrice ili neko baš mnogo koristi CapCut, Lr ili neke memory gladne aplikacije.

Kojih 5,6 aplikacija nije u stanju da drži? Nabroji mi molim te pošto ja evo sada otvaram KP koji je bio pre 3 dana otvaran i stoji mi isti taj oglas. EON takođe, nakon toga i polovni automobili, youtube, instander, fb, messenger, chrome...svi su tamo gde sam stao s tim što instander i fb koristim stalno. Jedino gde mi nakon pola sata učitava ponovo je Lr ali u njemu je importovano 900+ fotografija.
Stavi 5-10 apps za crypto, ćao memorija i da ostane da radi u pozadini kao na iOS (ne podnosim iOS ali ovo tamo radi 100x bolje)
Upališ npr Metamask i neki browser ćao zdravo zadnje apps u pozadini.

Poslednja izmena:
Možda su sve komponente do najsitnijeg šrafa identične, ali ako kȏd nekog od delova ne odgovara kȏdu sa dela koji poručuju i imaju na stanju, ni jedan ovlašćeni servis neće obaviti popravku, ma o kom proizvodu da se radi. Pitanje je pravne odogovornosti, potpisanih ugovora sa uvoznikom, međunarodne garancije...
To sam i rekao. Čisto sumnjam da se kôd za neki deo telefona kupljenog u Srbiji razlikuje od kôda kod telefona kupljenog npr. u Mađarskoj

I tačno to je razlika između ovlašćenog servisa i nekog od onih silnih "neovlašćenih"

Stavi 5-10 apps za crypto, ćao memorija i da ostane da radi u pozadini kao na iOS (ne podnosim iOS ali ovo tamo radi 100x bolje)
Upališ npr Metamask i neki browser ćao zdravo zadnje apps u pozadini.
Ništa od toga ne koristim tako da ne bih znao ali za ono za šta meni treba ne vidim razliku između s21u sa 12gb i s23u sa 8gb

Da. Bez problema.

Nazad
Vrh Dno