Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

kad bi lepo uveli opciju da platim da mi puste pošiljku u normalnom roku. *** šta joj rade do sad

Prilozi

• IMG_0015.jpeg
    IMG_0015.jpeg
    90.8 KB · Pregleda: 116
Синоћ поручих 2-3 ствари појединачно и сви ми дали неке ЛП кодове за праћење. Шта је с њима?

Синоћ поручих 2-3 ствари појединачно и сви ми дали неке ЛП кодове за праћење. Шта је с њима?
Promeniće se u LA....HU najverovatnije, (kod mene je taj slučaj) a onda ih pratiš standardno...

Što li je iz moje pošte veaćeno u GPC 🤔

Prilozi

• IMG_6588.jpeg
    IMG_6588.jpeg
    272.8 KB · Pregleda: 99
Da nisi mozda izostavio nesto od podataka svojih (ime, prezime, adresu i sl...)? Moze biti to, a moze biti i da je neka greska koju ce ispraviti.
Nisam, stizalo je sve normalno.
Možda su se obrisali podaci sa paketa 🤷🏻‍♂️

Danas prodje carinu posiljka od 07.03. a ona od 04.03. i dalje ceka neka srecnija vremena :)

Prilozi

• carina.png
    carina.png
    18.2 KB · Pregleda: 71
  • carina-ceka.png
    carina-ceka.png
    14.9 KB · Pregleda: 64
Niš.
Danas sitigle dve pošiljke u paketomat. U Local delivery center su stigle 21.02.
Intresantno da je da su pošiljke bile u dve različite pregrade. Ranije su uvek spajali.

Zanimljivo, meni od arrived at local 15.02. na ovamo nista nije stiglo isto Nis.

Iskreno verujem da će novi sistem praćenja pošiljki vrlo brzo biti aktuelan i to najviše zbog toga što će na taj način uvesti potpuna kontrola i evidencija vrste i količine robe koja se uvozi kao i lica i adresa na koje stiže. Imajući u vidu da novi sistem podrazumeva da će se već u trenutku pakovanja pošiljke znati šta stiže i na čije ime a sistem će imati integrisanu analizu rizika, možete slobodno očekivati poziv carine kada ove godine poručite npr. petu ili šestu masku za telefon ili neku drugu sitnicu sa zahtevom da dostavite dokumentaciju o registrovanoj trgovini obzirom da ste premašili razuman broj uvezenih predmeta.

Stigle dve UA...HU danas

UA1646...HU
Naručena 18.01.
Delivery Company 30.01.
Delivery Center 02.02.

UA1692..HU
Naručena 25.01.
Delivery Company 07.02.
Delivery Center 14.02.

Imam jednu UA1691...HU, isto Delivery Center 14.02. ali nije stigla
Stigla danas i ova UA1691...HU

Jos ste i dobri , meni juce UA151....HU (zadnji status 20.01), danas UA146....HU (zadnji status 17.01) Novi Sad

Nisam u toku pa ako neko može da mi potvrdi...
Naručio neki čitač kartica i dobio broj za praćenje UA187*****HU .
Paket je u Srbiji i sve je to ok, samo me zanima kada stigne na adresu da li samo ubace u poštu ili ipak pošalju neko obaveštenje (sms)?

Ili ode u paketomat ili ti zavrsi u sanducetu.

Ako je postar ok, mozda te i nazove ali to je dobra volja postara.

Čekaj, kako da znam da li je i kada u paketomatu ?
Moguće da ovaj čitač kartica neće moći da ubace u poštansko sanduče :)

Stigne ti SMS ili poruka na Viber od verifikovanog naloga POSTA ako imas Viber.

Ili instaliras Direct4.me aplikaciju i dodas svoj broj telefona i ostale podatke pa ti stize i tu.

Iskreno verujem da će novi sistem praćenja pošiljki vrlo brzo biti aktuelan i to najviše zbog toga što će na taj način uvesti potpuna kontrola i evidencija vrste i količine robe koja se uvozi kao i lica i adresa na koje stiže. Imajući u vidu da novi sistem podrazumeva da će se već u trenutku pakovanja pošiljke znati šta stiže i na čije ime a sistem će imati integrisanu analizu rizika, možete slobodno očekivati poziv carine kada ove godine poručite npr. petu ili šestu masku za telefon ili neku drugu sitnicu sa zahtevom da dostavite dokumentaciju o registrovanoj trgovini obzirom da ste premašili razuman broj uvezenih predmeta.
Hehehe hoće kako ne bole ih još da se bakću sa ruljom. Malo im paketa...

I mene posle duzeg vremena ogrejalo sunce i pusteno mi je nesto odmah sa carine, GPC Nis.

LA0597XXXXXHU - Naruceno 26.02., do nas stiglo 12.03., stize najverovatnije sutra 15.03.

Evo danas mi stigla jedna LA...HU od 07.03. bez naplate (znaci guzva bas na carini NS), i danas prodje jos jedna LA...HU od 08.03.

A postar kad je vec morao da dodje do mene doneo mi i jednu UA...HU porucenu 05.01. kod nas stigla 25.01. Verovatno ce sutra kad bude donosio ovu LA da donese jos koju UA :)

Niš .. pazi nelogičnost, stigle sa 3 dana razlike na carinu, a puštaju ih istovremeno. Ubrzava se Niš? Rekord 27 dana? 😅

1710405888673.png
1710405926252.png

Imam takvih jedno 4-5, tu me je ogrejalo zubato sunce :)

Ali dobro, bice kad bude :)

Ne znam za ostale, ali za mene je ovo lep novitet bar na ovoj posiljci, LA0598..HU danas mi stiglo obavestenje na mail da je paket "at delivery center" i nakon 1-2h pojavio se status na sajtu nase poste "11003 IZMENIČNA POŠTA" a isto vazi i kad mi na istoj posiljci iskocio status 8.3 "Received by local delivery company" nakon par sati na sajtu nase poste se pojavio status "HU-HU1005". Na prethodnim paketima kad mi stigne obavestenje "Received by local delivery company" prolazilo je i po nedelju dana i kusur dok izbaci status na sajtu nase poste "HU-HU1005". Ovo bi bilo super kad bi ovako brzo i precizno isli statusi za sve posiljke
Ova LA0598..HU mi oborila rekord danas sto se tice LA..HU i urucivanja, danas mi urucena a u transportu samo 16 dana bila, svaka im cast za ovo, kad bi ovako brzo stizale bilo bi super :)

Nema nekog pravila, moze da stoji 2 dana a moze i vise od 2 nedelje da prodje, zavisi koliko su zatrpani poslom

Jeste, da su oni toliko dokoni odavno bi nam bio naplaćivan pdv na sve pakete

Poručena Nov 28, 2023,
poslednji status Jan 17, 2024, 17:18 Aliexpress-Cainiao Arrived at local delivery center
Danas stigla u paketomat.

Ima nade :)

Nazad
Vrh Dno