Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Izvini druze, ranije si pisao da ostavis daljinski u fioku i da nije to klima on/off upalis i ne diras, procitaj ranije objave. Ovde si napisao da ti klima radi od 16h do 02h i malo jace, znaci gasis klimu. Oprosti ali to je kontradiktorno. Bez ljutnje. Pozz
Klima radi na 21 sve vreme, noću i do 16. Od 16h ide na 23. Fan je na 3 od mogućih 4 uvek, to ne diram. Setovana je tako u Weekly timer, pa sama sve radi menja temperaturu. Sada je jasnije, nadam se.

Poslednja izmena:
Imam problem sa fujitsom 12 lmce. Kupio je letos i prva sezona grejanje. Klima nazalost nema nikakvu kulturu rada greje kad hoce gasi se kad hoce. Pocne dsagreje pa odmah stane i cuje se gas. Pa ponovo posle minut dva krene pa stane pa greje 5 minuta pa ponovo senugasi itd. Setovanu temperaturu nije dostigla pa da bi se gasila i palila.Verujem da je neki kvar. Da li neko mozda zna sta bi moglo da bude dok ne zovem servis da je pogledaju
Meni, čini mi se, kmta18 isto ovako radi. Prva sezona mi je grejanja na klimu, pa ne mogu da ukačim još uvek šta bi i kako trebalo da radi i da se čuje. Tako radi kada je setovana na 22 i na 22,5 stepeni. Ugasi se, pa se upali, radi tako par sekundi ili par desetina, pa se opet ugasi i čuje se na svakih 5-10 sekundi krckanje neko, plastika šta li je(počelo da me iritira) . Na 23 podešeno radi gotovo bez gašenja na ovim spoljnim temperaturama. Kontam da je na ovolikom plusu prejaka za prostor u kom radi i da mora tako(nekih 33 kvadrata plus oko 5 otvora ka spratu, fan auto) , to me teši. Javi ako pronadješ rešenje neko.

Subotu i nedelju od 8h radi na 23 sve vreme.
Meni, čini mi se, kmta18 isto ovako radi. Prva sezona mi je grejanja na klimu, pa ne mogu da ukačim još uvek šta bi i kako trebalo da radi i da se čuje. Tako radi kada je setovana na 22 i na 22,5 stepeni. Ugasi se, pa se upali, radi tako par sekundi ili par desetina, pa se opet ugasi i čuje se na svakih 5-10 sekundi krckanje neko, plastika šta li je(počelo da me iritira) . Na 23 podešeno radi gotovo bez gašenja na ovim spoljnim temperaturama. Kontam da je na ovolikom plusu prejaka za prostor u kom radi i da mora tako(nekih 33 kvadrata plus oko 5 otvora ka spratu, fan auto) , to me teši. Javi ako pronadješ rešenje neko.
Gasi se jer je fan na auto. I moja mitsubishi se gasi kad je na auto, a kada je fiksni fan radi sve vreme i nisko modulira. Primetio sam i da sa jačim duvanjem prijatnije na nižoj temp I manja je potrošnja.

Probaj sa 2, 3 vidi kako ti odgovara. Meni je uvek na 3 od 4, mada i moja je manja 12, a direktno greje oko 40 m2 plus koliko prođe kroz vrata. Evo sada je 18 stepeni, setovana je na 23 i modulira oko 220w i ne gasi se.

I moje Gree klime (Amber 9 i Muse 12) tako rade na ovo lepo vreme +20c... za 24h rade mozda samo 3-4h
Setovane na 22c u pale na 30-40min i posle gase iako obe rade na Fix Fan 3-4 ali to je kod moje normalno sto gase jer ne idu ispod 500w
Kucni termometar pokazuje lepo 21.8c meni odgovara...Ne treba mi na spoljasne temperature od +20c da mi bude 25c u kucu...

Poslednja izmena:
Moja prepruka je ovaj model, imam tri vox klime, ovaj model imam 12 cu i zadovoljan sam, ima grejac spoljne jedinice,ove druge nemaju. Za minuse grejac jako koristan.
Hvala na odgovoru.
Posedujem midea xtreme 12 btu solidno se pokazala bez problema greje dnevnu sobu kuhinju i trpezariju od 36 kvadrata sa drvenom stolarijom koja nije nešto.
Jedino sto nešto vise troši u poređenju sa objavama formulasa sigurno zbog lose stolarije.
Videćemo sledeće sezone kad se ugradi nova PVC stolarija.
Mozda i u podkrovlju uradim isto midea xtreme

I moje Gree klime (Amber 9 i Muse 12) tako rade na ovo lepo vreme +20c... za 24h rade mozda samo 3-4h
Setovane na 22c u pale na 30-40min i posle gase iako obe rade na Fix Fan 3-4 ali to je kod moje normalno sto gase jer ne idu ispod 500w
Kucni termometar pokazuje lepo 21.8c meni odgovara...Ne treba mi na spoljasne temperature od +20c da mi bude 25c u kucu...
Amber ne ide ispod 500W?

@udarniknis

LMCE nije za tako male sobe. Može da radi u kontinuitetu samo kada su toplotni gubici baš veliki, npr. ako je prostor bez ikakve izolacije i niska spoljna temperatura. Kod mene 07LMCE greje sobu i hodnik ( 11+11 m2 ) i relativno brzo dostigne zadatu temperaturu, a onda se na svakih nekoliko minuta gasi/pali jer ne može da modulira toliko nisko koliko su mali toplotni gubici. Setovana temperatura razlikuje se od one koju pokazuje sobni termometar obično za par stepeni, a kada je toplo kao ovih dana moram da zadam 4-5 stepeni veću temperaturu od željene da bi uopšte krenula da greje. Uključujem je povremeno, zagrejem do 23-24 stepeni, a potom je isključim i narednih nekoliko sati soba se postepeno hladi do 20-21... pa onda sve ispočetka.

12KMCC u sobi od 23,5 m2 radi potpuno drugačije, tj. retko se pali/gasi, precizno održava zadatu temperaturu i modulira dosta niže od LMCE. Ovih dana držim je na 23,5-24 i najčešće radi trošeći 140-160 W. Kada je podešena na 22 stepena ( temperatura koja mi najviše odgovara ) ni ona ne može po ovako toplom vremenu da radi bez čestog isključivanja/uključivanja.

Imam problem sa fujitsom 12 lmce. Kupio je letos i prva sezona grejanje. Klima nazalost nema nikakvu kulturu rada greje kad hoce gasi se kad hoce. Pocne dsagreje pa odmah stane i cuje se gas. Pa ponovo posle minut dva krene pa stane pa greje 5 minuta pa ponovo senugasi itd. Setovanu temperaturu nije dostigla pa da bi se gasila i palila.Verujem da je neki kvar. Da li neko mozda zna sta bi moglo da bude dok ne zovem servis da je pogledaju
Da li je letos dobro hladila?
Kako je grejala u januaru?

Nama niko ne moze da ugodi :ROFLMAO:
Dez/Jan: jaoo na svaki 50min ide u DF ili na 2-3h
A kad su temperature oko 15-20c: Jaoo klima pali/gasi pa druze zakucaj je na 30c... pa nece valjda da se gasi :LOL:

Screenshot_20240225-200116~2.png Screenshot_20240225-200128~2.png
IMG_20240225_200824.jpg
Bukvalno po ceo dan skoro ne rade klime a temp. nije pala ispod 20.5c na termometru i zato ja kazem ne smeta me sto takvo rade na +20c... od 24h rade mozda samo 3-4h

Poslednja izmena:
Nama niko ne moze da ugodi :ROFLMAO:
Dez/Jan: jaoo na svaki 50min ide u DF ili na 2-3h
A kad su temperature oko 15-20c: Jaoo klima pali/gasi pa druze zakucaj je na 30c... pa nece valjda da se gasi :LOL:
Moze dobra klima da ugodi 🤔
Pogledajte prilog 430630 Pogledajte prilog 430631
Pogledajte prilog 430635
Bukvalno po ceo dan skoro ne rade klime a temp. nije pala ispod 20.5c na termometru i zato ja kazem ne smeta me sto takvo rade na +20c... od 24h rade mozda samo 3-4h
Ti si drugo, neznam gdje zivis ali kod mene su bile i sinoc niske temparature. Da svi imamo takve temparature onda nebi ovaj forum bio tako aktivan.

Moze dobra klima da ugodi 🤔

Ti si drugo, neznam gdje zivis ali kod mene su bile i sinoc niske temparature. Da svi imamo takve temparature onda nebi ovaj forum bio tako aktivan.
E pa sad dobra klima...
Ne moze svako da kupi 2-3 klime po 120k pa na gore...
Ja sam prosle godine kupio Muse Comfort 12(stara 8meseci) kad sam mojima rekao da letos dolazi Mitsubishi za 130k, a Muse ide u penziju(kp) gledali su me kao da ce me strpaju u lazu :ROFLMAO:
ali ********* moje pare moja pravila :LOL:
Ja sam iz okoline ĆU
Steta sto nisam ranije znao za ovaj forum onda ne bi sigurno kupio Muse nego bi bila vec Mitsubishi
Nego prvo moram jedan prozor da zamenim 160x260cm(pvc) pa onda moze Mica

Poslednja izmena:
Direktno greje oko 40 m2 plus koliko prođe kroz vrata. Evo sada je 18 stepeni, setovana je na 23 i modulira oko 220w i ne gasi se.
Meni je podešena na 25°c, 45m2, danas ne prelazi 190w, varira od 160w-190w dnevna bila 18°c. Sta ti znači indirektno grejanje, vidim da si pisao da indirektno greješ još toliko?

Otvorena su vrata na toj prostoriji od 40m2 pa ide u druge dve sobe, na to sam mislio da indirektno greje još dve sobe jer je namestena da duva u hodnik naspram soba. Ne gledam u aplikaciju stalno evo trenutno radi na 156w. Letos ubacujem još jednu da bi bila ujednačena temp u sobama. Sada ipak ima razlike, sobe su hladnije nego u dnevnom boravku kuhinji i trpezariji (40m2).

Poslednja izmena:
U tim sobama nemas druga grejna tela?

Kupio sam 15m drva, cele zime ložio sam kotao 8 dana. Ni to nije trebalo nego mi je deo drva napolje, pa da se utroši. Na ovakve zime loženje nema smisao.

Kupio sam 15m drva, cele zime ložio sam kotao 8 dana. Ni to nije trebalo nego mi je deo drva napolje, pa da se utroši. Na ovakve zime loženje nema smisao.
Ja sam cele zime 8 dana kamin na donji sprat lozio(volim kad tad da malo pucketa vatra )
Kotao da lozim nije mi palo na pamet :LOL:

ovakvu prognozu volim:
Screenshot_20240225-221626~2.png

Poslednja izmena:
E pa sad dobra klima...
Ne moze svako da kupi 2-3 klime po 120k pa na gore...
Ja sam prosle godine kupio Muse Comfort 12(stara 8meseci) kad sam mojima rekao da letos dolazi Mitsubishi za 130k, a Muse ide u penziju(kp) gledali su me kao da ce me strpaju u lazu :ROFLMAO:
ali ********* moje pare moja pravila :LOL:
Ja sam iz okoline ĆU
Steta sto nisam ranije znao za ovaj forum onda ne bi sigurno kupio Muse nego bi bila vec Mitsubishi
Nego prvo moram jedan prozor da zamenim 160x260cm(pvc) pa onda moze Mica
Vise manje svi smo mi, pa i ja iz slicnih razloga ovdje zalutali. Tako i ja da sam procitao za gree nebi ga kupio vec uzeo nesto kako valja. Al hebiga, na greskama svi ucimo. Samo sto nazalost nekada to vise vremena i zivaca kosta nego sama klima. Ja sam jedan mozda od gorih ovdje sa pehom i problemima a o trosku i da negovorim, srecom sve se to zavrsilo.

Vise manje svi smo mi, pa i ja iz slicnih razloga ovdje zalutali. Tako i ja da sam procitao za gree nebi ga kupio vec uzeo nesto kako valja. Al hebiga, na greskama svi ucimo. Samo sto nazalost nekada to vise vremena i zivaca kosta nego sama klima. Ja sam jedan mozda od gorih ovdje sa pehom i problemima a o trosku i da negovorim, srecom sve se to zavrsilo.
Jesu nasli gde curi?

Malo je falilo musu i ja da uzmem naloži me prodavac samo tako. Dođem kući krenem da čitam forume i naletim na temu ovde o Gree klimama. Uveče sam otkazao. I onda je krenulo čitanje ovog foruma.

Jesu nasli gde curi?
Neke stvari sto se meni desavaju pomislim da to ni u snovima nemoze biti.
Crijeva extrem lose kvalitete .... Jos mi bilo cudno da kad god pipnem prstom bude masno... Oko deblje cijevi se izolacija takodje stoplila... Tako da ponovo nove cijevi al deblja stjenka i puno kvalitetniji bakar kao i izolacija.evo i silke nakon samo par mjeseci upotrebe. Sad ako sa ovim cijevima bude problem ide sve u smece.

Prilozi

• Screenshot_2024-02-25-23-50-29-175_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-02-25-23-50-29-175_com.google.android.apps.photos.jpg
    90.6 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_2024-02-25-23-49-59-318_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-02-25-23-49-59-318_com.google.android.apps.photos.jpg
    248.7 KB · Pregleda: 56
  • Screenshot_2024-02-25-23-50-40-416_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-02-25-23-50-40-416_com.google.android.apps.photos.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_2024-02-22-20-56-08-367_org.mozilla.firefox.jpg
    Screenshot_2024-02-22-20-56-08-367_org.mozilla.firefox.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 58
Malo je falilo musu i ja da uzmem naloži me prodavac samo tako. Dođem kući krenem da čitam forume i naletim na temu ovde o Gree klimama. Uveče sam otkazao. I onda je krenulo čitanje ovog foruma.
Amber 9 Premium imam vec 7 godine na donjeg sprata (60m2) A na gornjeg sprata sam imao Gree Boru On/Off
Prosle godine/zime vidim kod jednog rodjaka Gree Muse... duva toplo, ma lepota (mislim se sad: u pm :ROFLMAO:) i letos kupim ja Muse Comfort 12.
Iskreno odradila solidno posao i na -11 drzala zadatu 23c bez probleme... ali smeta me njen rad kao na rolerkoster 500-900w nikako da nadje neki mir ili sredinu i zato ce ide u penziju (kp) :LOL:
Amber 9 Premium isto ne ide ispod 500w ali zna makar da se negde zakuca i tu se drzi... i naravno ima snagu i to na veoma dobar minus 💪
Neke stvari sto se meni desavaju pomislim da to ni u snovima nemoze biti.
Crijeva extrem lose kvalitete .... Jos mi bilo cudno da kad god pipnem prstom bude masno... Oko deblje cijevi se izolacija takodje stoplila... Tako da ponovo nove cijevi al deblja stjenka i puno kvalitetniji bakar kao i izolacija.evo i silke nakon samo par mjeseci upotrebe. Sad ako sa ovim cijevima bude problem ide sve u smece.
Koja bese Klima?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno