Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

I mene zanima koje aplikacije mogu da se instaliraju na Laki box i da li će raditi npr.Eon app, verzija za android tv?

A ne, nisam ga od njih dobio, kupio sam ga. I ne znam da oni to koriste. Ja sam u pripejdu sa Laki tv boksom kod njih i takodje kod sbb na eon. A ako su davali x96, onda su ga sigurno i modifikovali prema svojim potrebama. Uglavnom nista ne gubis.
Mozes da probas da ga instaliras na neki nacin, obicno treba i lancher, neki su ovde dodavali aplikacije. A verujem da je i na smart tv moguce, a sigurno ako je android tv.
Nije android, poluglupi Sony os
I mene zanima koje aplikacije mogu da se instaliraju na Laki box i da li će raditi npr.Eon app, verzija za android tv?
Na ovom koji imam, nema eona, niti app storea pa da se instalira

Na Laki Box-u samo instaliraš Chrome, pa odeš na Play Store preko Chrome i instaliraš neki drugi launcher. Odatle je lako, jer su vidljive sve aplikacije, uključujući i Play Store. Za Eon ne znam radi li, nisam probao.

uglavnom Huawei HG8245Q2, ove druge kaze da nemaju i ako ih nude.

kao sto rekoh dobija se ruter za koji se paket odlucis za net sonic ide Huawei HG8245Q2 supersonic i hypersonic ide Huawei HN8145X6 sve pise na sajtu

Da bude jasnije...

Orion koristi paralelno na istim vlanima dva različita standarda za PON mreže:
  • G.984 odnosno GPON koji koristi 1490 nm za download i 1310nm za upload i podržava brzine do 2.488 Gbit/s u downloadu. odnosno 1.244 Gbit/s u uploadu po vlaknu.
  • G.987 odnosno XGPON (10GPON) koji koristi 1577nm za download i 1270nm za upload i podržava brzine do 9.953 Gbit/s u downloadu odnosno 2.488 Gbit/s u uploadu po vlaknu.

Sad, očigledno za nas na paketima do 1.5Gbps koriste dostupan GPON signal, jer su im korisnički terminali jeftiniji Huawei HG8245Q2 a za korisnike na bržim paketima koriste Huawei HN8145X6 koji podržava XGPON standard.

Znajući da ova dva standarda koriste različite talasne dužine svetla, oba mogu paralelno da koegzistiraju na istom vlaku.

Ovakvu situaciju treba očekivati i kod drugih PON operatera kao logičan korak dalje, s tim što SBB koristi XGSPON standard - koji i u DL i u UL smeru ima do 9.953 Gbit/s po vlaknu. Pretpostavljam da će i mts u nekom trenutku ubaciti XGSPON (da će preskočiti XGPON), a dobra stvar je što neće morati sve korisnike odjednom da migriraju jer oba standarda mogu da koegzistiraju na istim vlaknima.

I do sada su svi provajderi uglavnom koristili iste ili slicne uredjaje.

Dobar je ovaj Huawei Q2 do sada najbolji uredjaj koji sam dobio od nekog provajdera,
hladan i stabilan sa bas dosta uredjaja zakacen kod mene, pri tom zatvoren u ormanu...

Nisam imao hladniji ruter od njega.
Zabadanje, apsolutno nula!

Ovaj X6 je verovatno jos bolji

Sto se tice zabadanja:
0 zabadanja na HG8245W5-6T kog imam na mts gpon-u (visi na zidu)
0 zabadanja i na HG8240 kog sam imao na Supernovi (stajao u ostavi pred izlaz na tavan)
0 zabadanja i na HG8245Q2 kog imam sad na Orionu (stoji u ostavi pred izlaz na tavan)

Da bude jasnije...

• G.984 odnosno GPON koji koristi 1490 nm za download i 1310nm za upload i podržava brzine do 2.488 Gbit/s u downloadu. odnosno 1.244 Gbit/s u uploadu po vlaknu.
  • G.987 odnosno XGPON (10GPON) koji koristi 1577nm za download i 1270nm za upload i podržava brzine do 9.953 Gbit/s u downloadu odnosno 2.488 Gbit/s u uploadu po vlaknu.

Sad, očigledno za nas na paketima do 1.5Gbps koriste dostupan GPON signal, jer su im korisnički terminali jeftiniji Huawei HG8245Q2 a za korisnike na bržim paketima koriste Huawei HN8145X6 koji podržava XGPON standard.

Znajući da ova dva standarda koriste različite talasne dužine svetla, oba mogu paralelno da koegzistiraju na istom vlaku.

Ovakvu situaciju treba očekivati i kod drugih PON operatera kao logičan korak dalje, s tim što SBB koristi XGSPON standard - koji i u DL i u UL smeru ima do 9.953 Gbit/s po vlaknu. Pretpostavljam da će i mts u nekom trenutku ubaciti XGSPON (da će preskočiti XGPON), a dobra stvar je što neće morati sve korisnike odjednom da migriraju jer oba standarda mogu da koegzistiraju na istim vlaknima.
Confused Formula GIF by Velkopopovický Kozel

Ja sam prošle nedelje dobio HN8546X6 za supersonic 2.5Gb/s net.

Da bude jasnije...

Šta ovo znači za plebejca kao nas koji se ne razumeju mnogo u telekomunikaciju i njihovu opremu?
Ista reakcija :ROFLMAO:

Da je svim provajderima koji koriste optiku mnogo lako da ponude 2, 5, 8 pa i 10Gbps i u budućnosti 25Gbps pakete - dovoljno je da kod njih ubace odgovarajući OLT uređaj i korisnicima sa bržim paketima promene ONT uređaje, a korisnici sa sporijim paketima na istim vlaknima nemaju potrebe da menjaju bilo šta dok ne pređu na brže pakete.

Tokom gledanja tv-a preko Laki uredjaja cesto se desava da se zacrni slika na sekundu nekada i po dva puta za redom i onda nastavi normalno, sta moze biti problem?

Meni se isto dešava na jednom televizoru. Počeo sam da sumnjam na HDMI kabl, a ni sam ne znam što. Mrzelo me da probam da ga promenim. Takođe se u uglu televizora pojavi HDMI1, kao da sam baš tad priključio kabl - kad dođe do tog zacrnjenja...

Inače, i dalje je prisutan onaj problem seckanja, tj. zamrzavanja slike na sekund dok ton ide normalno... Pisao sam već o tome.

Meni se isto dešava na jednom televizoru. Počeo sam da sumnjam na HDMI kabl, a ni sam ne znam što. Mrzelo me da probam da ga promenim. Takođe se u uglu televizora pojavi HDMI1, kao da sam baš tad priključio kabl - kad dođe do tog zacrnjenja...

Inače, i dalje je prisutan onaj problem seckanja, tj. zamrzavanja slike na sekund dok ton ide normalno... Pisao sam već o tome.
Bukvalno isto sve. Mislim da sam resio tu pojavu hdmi u uglu kada sam iskljucio HDR ali druge stvari se desavaju.

Tokom gledanja tv-a preko Laki uredjaja cesto se desava da se zacrni slika na sekundu nekada i po dva puta za redom i onda nastavi normalno, sta moze biti problem?

Prošle sedmice mi se dešavalo baš to, dok smo gledali TV (EON), ali se isti dan desilo i na Netflix. Preko Orion interneta.
Nije se dešavalo pre, a videćemo da li će opet.

Samo za Sport Klub i još neka 2-3 kanala. Ostali rade bez VPN.

Nazad
Vrh Dno