Nije android, poluglupi Sony osA ne, nisam ga od njih dobio, kupio sam ga. I ne znam da oni to koriste. Ja sam u pripejdu sa Laki tv boksom kod njih i takodje kod sbb na eon. A ako su davali x96, onda su ga sigurno i modifikovali prema svojim potrebama. Uglavnom nista ne gubis.
Mozes da probas da ga instaliras na neki nacin, obicno treba i lancher, neki su ovde dodavali aplikacije. A verujem da je i na smart tv moguce, a sigurno ako je android tv.
Na ovom koji imam, nema eona, niti app storea pa da se instaliraI mene zanima koje aplikacije mogu da se instaliraju na Laki box i da li će raditi npr.Eon app, verzija za android tv?
Izgleda da jeste. Evo vec nekoliko sati.Jel baš ceo Niš bez neta kako kažu?
Ja sam potpisao prvu UO pre cca 6 meseci i dobio sam Huawei HN8145X6 sa metro optika paketom 2,5 / 0,75 Gb/s.Koji ruter se dobija za Orion optiku?
Da bude jasnije...
Orion koristi paralelno na istim vlanima dva različita standarda za PON mreže:
- G.984 odnosno GPON koji koristi 1490 nm za download i 1310nm za upload i podržava brzine do 2.488 Gbit/s u downloadu. odnosno 1.244 Gbit/s u uploadu po vlaknu.
- G.987 odnosno XGPON (10GPON) koji koristi 1577nm za download i 1270nm za upload i podržava brzine do 9.953 Gbit/s u downloadu odnosno 2.488 Gbit/s u uploadu po vlaknu.
Sad, očigledno za nas na paketima do 1.5Gbps koriste dostupan GPON signal, jer su im korisnički terminali jeftiniji Huawei HG8245Q2 a za korisnike na bržim paketima koriste Huawei HN8145X6 koji podržava XGPON standard.
Znajući da ova dva standarda koriste različite talasne dužine svetla, oba mogu paralelno da koegzistiraju na istom vlaku.
Ovakvu situaciju treba očekivati i kod drugih PON operatera kao logičan korak dalje, s tim što SBB koristi XGSPON standard - koji i u DL i u UL smeru ima do 9.953 Gbit/s po vlaknu. Pretpostavljam da će i mts u nekom trenutku ubaciti XGSPON (da će preskočiti XGPON), a dobra stvar je što neće morati sve korisnike odjednom da migriraju jer oba standarda mogu da koegzistiraju na istim vlaknima.
Šta ovo znači za plebejca kao nas koji se ne razumeju mnogo u telekomunikaciju i njihovu opremu?Da bude jasnije...
Orion koristi paralelno na istim vlanima dva različita standarda za PON mreže:
- G.984 odnosno GPON koji koristi 1490 nm za download i 1310nm za upload i podržava brzine do 2.488 Gbit/s u downloadu. odnosno 1.244 Gbit/s u uploadu po vlaknu.
- G.987 odnosno XGPON (10GPON) koji koristi 1577nm za download i 1270nm za upload i podržava brzine do 9.953 Gbit/s u downloadu odnosno 2.488 Gbit/s u uploadu po vlaknu.
Sad, očigledno za nas na paketima do 1.5Gbps koriste dostupan GPON signal, jer su im korisnički terminali jeftiniji Huawei HG8245Q2 a za korisnike na bržim paketima koriste Huawei HN8145X6 koji podržava XGPON standard.
Znajući da ova dva standarda koriste različite talasne dužine svetla, oba mogu paralelno da koegzistiraju na istom vlaku.
Ovakvu situaciju treba očekivati i kod drugih PON operatera kao logičan korak dalje, s tim što SBB koristi XGSPON standard - koji i u DL i u UL smeru ima do 9.953 Gbit/s po vlaknu. Pretpostavljam da će i mts u nekom trenutku ubaciti XGSPON (da će preskočiti XGPON), a dobra stvar je što neće morati sve korisnike odjednom da migriraju jer oba standarda mogu da koegzistiraju na istim vlaknima.
Ista reakcija
Jel jos ovo ima? Gledam da uvedem Orion hypersonic paket.Direktno u Orionu:
- 24 meseca 50%
Kod akvizitera:
- 6 meseci po 1 dinar + 24 meseca 50%
Sada je 20 meseci 50% + 4 meseca puna cena.Jel jos ovo ima? Gledam da uvedem Orion hypersonic paket.
Bukvalno isto sve. Mislim da sam resio tu pojavu hdmi u uglu kada sam iskljucio HDR ali druge stvari se desavaju.Meni se isto dešava na jednom televizoru. Počeo sam da sumnjam na HDMI kabl, a ni sam ne znam što. Mrzelo me da probam da ga promenim. Takođe se u uglu televizora pojavi HDMI1, kao da sam baš tad priključio kabl - kad dođe do tog zacrnjenja...
Inače, i dalje je prisutan onaj problem seckanja, tj. zamrzavanja slike na sekund dok ton ide normalno... Pisao sam već o tome.
Tokom gledanja tv-a preko Laki uredjaja cesto se desava da se zacrni slika na sekundu nekada i po dva puta za redom i onda nastavi normalno, sta moze biti problem?
Da li koristiš VPN za gledanje EON-a preko Orion interneta?Prošle sedmice mi se dešavalo baš to, dok smo gledali TV (EON), ali se isti dan desilo i na Netflix. Preko Orion interneta.
Nije se dešavalo pre, a videćemo da li će opet.
Ok, hvala.Samo za Sport Klub i još neka 2-3 kanala. Ostali rade bez VPN.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari