Šta je novo?

Mehanicke Tastature

V serija je manje kvalitetna od K serije
Ne baš.
C je dno, K iznad, pa K pro i V manje - više isti djavo, Q - top line.
Mada ovo zavisi od modela do modela. Ja mislim da ni iz Keychron-a ne znaju tačno kako imenuju tastature...
 
Koji barebone kit bi uzeo? Na tom sajtu imaš V5 koji je 8000 ali nije wireless i V serija je manje kvalitetna od K serije...imaš V10 (Alice, nije wireless) za 9200, imaš K4 Pro od 12800 koja jeste bežična i iz te bolje K serije.
Pa mislio sam baš na barbone kit V10 + dopuna switch-eva i caps-a sa sajta ili već fabrički spakovan kompletan V10. Znam nema wireless, što znači da ću je skidati sa kabla svaki put kad je sklanjam ili eventualno izgrumfovati neko kačenje na bok stola. Generalno pravim baš dosta kompromisa u odnosu na ono što sam želeo ali mi se ideja Alice layout-a baš dopala a kako sam stariji sve više mi se kojekakvi zglobovi po telu bune pa ako i sa te strane bude nekih benefita, biće super.

Recimo da bih uzeo sa sajta barebone kit V10 + K pro yellow + Crno-zelene doubleshot PBT keycaps-e.
Žute jer nemaju crvene a ako sam dobro shvatio žuti su samo malo tvrđi što mi je možda potencijalno i plus. Crvene sam inicijalno hteo, jer kako sam iščitao po temi crveni se najviše predlažu za prvu tastaturu a i deluje da su odgovarajući za moje potrebe.

P.S. Verujem da je aluminijum na Q10 bolja opcija, ali i V10 mi malo iskače iz zamišljenog budžeta pa nek metalno kućište ostane za neku sledeću tastaturu kad budem imao i malo više iskustva sa mehaničkim tastaturama te budem bolje znao šta mi tačno treba.
 
Da li je neko pazario KTT Hyacinth? Videh recenzije i kazu da su skroz okej, i da su bolji kad dodju stock pa da se onda podmazu. Ja narucih brdo nekih switcheva, Gateron Yellow Milky, MMD Ice Cream i MMD Princess. Videh od @jurodivi da su dobri pa da ih probam. Stize mi uskoro GMK87 i ona alice ABM066, pa ce biti igranja.

1707919884800.png
 
ja cu probati Nixies i razmisljam isto o HMX Macchiato :)
 
Stigle kapice:
 

Prilozi

  • IMG_20240213_171933115.jpg
    IMG_20240213_171933115.jpg
    296.5 KB · Pregleda: 113
Mislim da je neki Feker Alice 98
Plastik fantastik, a delovala da je alu sa slike.
Meni je i dalje favorit CIDOO V87 plus numpad, tako nešto izađe ko ovaj Feker i to u kompletu.
Mada bi bilo fino da postoji V87 u Alice izvedbi.

Samo onda bi morao i kućište u sličnom retro fazonu da jurim, to bi baš bila fora da izgleda iz 1995 ali sa moderim materijalima i izradom :)
 
 
Logitech G915 LIGHTSPEED TKL Tenkeyless Wireless Mechanical Gaming Keyboard.

130e na Amazon UK.
 
GMMK full size, gateron brown switch, MDA Pbt keycaps....
Sirina kapica definitivno traži malo privikavanja. Sličan je switch kao prethodni cherry red, još uvek se upoznajemo 🙂

Edit: interesantno mi je da gmmk ne stavlja nikakav logo na tastaturu
 

Prilozi

  • IMG_20240219_220041.jpg
    IMG_20240219_220041.jpg
    174.7 KB · Pregleda: 81
Pozdrav prijatelji, mozda nije pravo mesto ali da pitam, sta bi bila neka preporuka za bezicnu mehanicku tastaturu do 10 000? Treba za programiranje, nemam preferenci vezanih za proizvodjace, braon-crveno-plavo i slicno, jedino da nije prebucna :) kao ni za velicinu, da li ima numpad deo ili ne...
 
Stigla danas GMK87, stavljeni Keychron Phantom Red linear i ove purple kapice ABS. Izbadjena ona plastika, switchevi usli lagano. Stavicu ispunu ovih dana kad stignem, i podmazacu stabilizatore. Za 35e mislim da nije moglo bolje od GMK87 da se dobije. Uzimacu ih jos kad budu na popustu malo, 45e su sad, mnogoooo :D
 

Prilozi

  • IMG_9377.JPEG
    IMG_9377.JPEG
    250.2 KB · Pregleda: 54
  • IMG_9379.MP4
    2.1 MB
  • IMG_9380.JPEG
    IMG_9380.JPEG
    189.4 KB · Pregleda: 42
  • IMG_9381.JPEG
    IMG_9381.JPEG
    169.2 KB · Pregleda: 54
Stigli Outemu Silent Cream Yellow i MMD Princess
Gornji red Keychron K pro Brown, srednji red MMD 48g, donji red Outemu Silent

Pogledajte prilog Vid 20240220 150948(1).mp4
Pogledajte prilog Vid 20240220 151025(1).mp4

I jedni i drugi mi deluju bolje od k pro jer mnogo manje lufta imaju, tj manje se klate.

Bump je sličan na mmd i outemu, na početku hoda je i dosta izraženiji nego na k pro.
Osećaj u kucanju takođe, jedino je mindfuck što nema zvuka i deluju možda i malo više mushy nego što jesu. Sa slušalicama i odvrnutom muzikom, osećaj bude mnogo sličniji :)

IMG_20240220_182000.jpg

Ovo je krajnji rezultat sa Keychron V3, Outemu Silent Cream Yellow i nekim gradient keycapovima sa alija.
 
Samo mi snimci nisu jasni, na brown mlatiš i kucaš, ove maziš 🙃
 
Ne ne, mislim da nisi razumeo. Prvi snimak je sa sve tri vrste switcheva.
QWERTY... su K pro
ASDFG... su MMD
ZXCVB... su silent

Ovaj snimak ispod je pokazivanje gde im je bump i koliko imaju lufta :)
 
Sad je jasnije, skontao uporedni video pa prvi nisam odgledao ceo vec samo par sekundi!
Kakav je osećaj na tim silent, nisu previše gnjecavi?
 
bolje ne kaciti te logije i corsove, neko moze greskom da ih kupi.
 
ja sam (ne)ponosni vlasnik tkl g915. krastavac to sam kupio u periodu kada nista nisam znao o tastaturama i trebalo mi je nesto low profile, i da klikce, jer sam video to kod kolege. Tada sam pre toga imao neku low profile membransku sta vec, tako da je skok sa toga na ovo bio poprilicno wow efekat. E onda enter dugme koje zveci, pa space isto, pa sam to morao da podmazujem lepim trake na dugacke stabilizatore itd. itd.. pa se neki taster iskrivio , pa dugme koje nema funkciju, pa logi softver koji nije ni za penis, pa preteski switchevi (ne znam koji je oem, moze da se nadje na netu naravno, ali mnogo velika sila aktivacije) , JEDINO ALI JEDINO, sto je konekcije besprekorna, i to je JEDINO sto krasi logijeve tast. Imao sam i onu mx, sto je totalno isto ko ova novija S verzija, i sluzila je jedno 4 godina, mozda 5, dok nije otislo par tastera, jednostavno riknuli. Baterija je jos drzala dobro itd.... Sada samo keychron... razer poneki ako izadje dobar, na akciji sam ugrabio huntsman mini i to sluzi vec par godina bez problema za gaming ali i za multimedije, synapse jeste malo smaracina i ne moze da se mapira sve kao kod keychrona ali kvalitetna tast. Naravno nikada vise ne bih dao 30 k za tastaturu pogotovo logi, ili razer. PRECENJENO
 
Da li neko moze da mi kaze gde nabavii kapice za LOGITCH G512 Carbon? Posle par meseci koriscenja sa par kapica mi se skinula farba. Jako nekvalitetne kapice se nalaze na tastaturi,totalno razocarenje.
 
Da li neko moze da mi kaze gde nabavii kapice za LOGITCH G512 Carbon? Posle par meseci koriscenja sa par kapica mi se skinula farba. Jako nekvalitetne kapice se nalaze na tastaturi,totalno razocarenje.
Mislim i da uzmes i one ce da se jako brzo potrose. Neki drugi set tesko da ce da pase zbog duzine spacebar i zbog ostalih kapica koje su neke ne toliko standardne duzine. Modovao sam davno jos G710 pa znam koliko sam se mucio sa menjanjem kapica.
 
Nazad
Vrh Dno