Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ako moze pomoc, bez linca :)
Sa nespressa sam iskoracio na full automatik, pa bih sada malo dalje od toga.
Imam Phlips EP2200.
Posto ne mogu sada sve da kupujem i da Phlips stoji i ceka kupca, palo mi je na pamet da pokusam da koristim samo njegov mlin, a da kupim Delonghi Stilosa aparat.
Kapiram da je to teoretski moguce, posto aparat melje kafu i ide dalje u tzv brewing unit.
Ako bih izvadio taj brew... verovatno bih usput mogao da pokupim kafu koju samelje aparat sam.
Jel to ikako moguce?
Ne ocekujem cuda, a ne kupuje mi se mlin trenutno, niti mlevena kafa.

Koliko pakova izbacuje kad se pritisne opcija 2 kafe? I koja je razlika odjednom 2 kafe i dva puta po 1?

Jel normalno da u tacni ima vode iako za ispiranje stavim času baš iz tog razloga da se ne puni tacna vodom kad radi ispiranje? Danas uzeo da ispraznim posudu s kafom kad vidim da u tacni ima vode pitanje je odakle ta voda?

Znam da je neko pricao o tome, ali se ne secam da li se doslo do zakljucka da li je ovo sredstvo iz dm-a protiv kamenca bezbedno za Gaggia Classic Pro aparat
94CCF2F0-F086-441B-A8D5-8250D3875C9D.jpeg

Da koristim obican limuntus, ili je ovo sredstvo obican limuntus? :)
Imam vec ovo sredstvo pa se pitam smem li da ga koristim ili da koristim nesto drugo?
Ako je bolji cist imuntus moze neki hint koliko ga stavljam u posudicu za vodu?

Jel normalno da se crvena mala posuda za skupljanje kondenzata tako brzo napuni? I odakle ta voda? Jel i vama bude vode u tacni iako stavite neku posudu za sakupljanje vode za ispiranje?

Ljudi, zna li neko na kraju da li mogu da koristim mlin koji mi automatik ima i da pokupim to sto samelje???

Citam po temi i po netu oko GCP Evo vezano za oprugu nadpritisnog ventila (OVP), imam par pitanja:

1. Da li iz Baga stizu sa oprugom krutosti koja odgovara pritisku od 9 bar?
2. Da li cu kao neko ko tek ulazi u svet spremanja kafe osetiti razliku?
3. Takođe da li MD15 mlin iz Baga dolazi sa smanjenim zazorom između noževa?

Od dodatne opreme sam porucio IMS sito rucke b68 za duplu dozu, bottomless portafilter, odgovarajuci tamper i digitalnu vagicu .

Sve bi trebalo zbog brzih posta do utorka srede da stigne, pa ukoliko imate neke smernice sta bi mi jos trebalo pucajte!

Malo da osvežim temu, ne da mi đavo mira i danas odnesem mašinu u jedan lokal gde imaju sličan model i prodaju dosta vrsta kafe. Ljubazna devojka ga poveze napravi kafu proba kaže nije to to. Sipa njenu kafu proba isto. Napravi svoju kafu u svom aparatu probam tačno se oseti jačina koja se na mom aparatu ne oseti. Odnesem aparat kod čoveka od kog je ona kupila, koji servisira i razume se u delonghi, poveze ga, napravi jednu kafu koju nije ni probao i odma kaže mašina zrela za veliki servis koji podrazumeva servis termo glave, servis prese vodene pumpe, čišćenje mlina, zamena matice lifta i boga pitaj čega još. Uglavnom posle tog servisa mašina će biti kao nova. Čovek mi slao i slike, bukvalno ju je skroz rasturio.imate priliku da vidite kako izgleda mašina nakon 11200 napravljenih kafa.
Naravoucenije ko ne plati na mostu plati na ćupriju bilo i biti će.

Koliko će da izađe to zadovoljstvo?

Pa dobro, sad bar znaš da imaš sređen aparat koji će ti trajati godinama.

Kome treba poslaću br tel u inbox da ne pišem javno čovekov broj. Inace prodaje i on aparate, sredi ih,ocisti garancija 6 meseci bukvalno su kao novi. Mogao je da mi uzme novaca koliko hoće jer nisam uzeo mašinu od njega... Inace kaže jednom godišnje bi trebalo da se donese kod njega da je ocisti...

Malo da osvežim temu, ne da mi đavo mira i danas odnesem mašinu u jedan lokal gde imaju sličan model i prodaju dosta vrsta kafe. Ljubazna devojka ga poveze napravi kafu proba kaže nije to to. Sipa njenu kafu proba isto. Napravi svoju kafu u svom aparatu probam tačno se oseti jačina koja se na mom aparatu ne oseti. Odnesem aparat kod čoveka od kog je ona kupila, koji servisira i razume se u delonghi, poveze ga, napravi jednu kafu koju nije ni probao i odma kaže mašina zrela za veliki servis koji podrazumeva servis termo glave, servis prese vodene pumpe, čišćenje mlina, zamena matice lifta i boga pitaj čega još. Uglavnom posle tog servisa mašina će biti kao nova. Čovek mi slao i slike, bukvalno ju je skroz rasturio.imate priliku da vidite kako izgleda mašina nakon 11200 napravljenih kafa.
Naravoucenije ko ne plati na mostu plati na ćupriju bilo i biti će.
Necu da kazem, reko sam .....

@bokam
Isto sam prošao sa cenom kad podvučem crtu sad bar znam da je moj skroz rasturen, očišćen i sređen. Mogao je čovek iz inata da mi lupi cenu da se okrećem što nisam uzeo od njega ali nije

@bokam
Isto sam prošao sa cenom kad podvučem crtu sad bar znam da je moj skroz rasturen, očišćen i sređen. Mogao je čovek iz inata da mi lupi cenu da se okrećem što nisam uzeo od njega ali nije
Ma bitno da ti sad mirna glava brate. Uzivaj u kafama.

Link koji sam pustio je bio aparat sa garancijom po toj istoj ceni, takodje servisiran. Hteo sam da te postedim muka zvanih nervoza, iscekivanje ali na kraju sve ispade ok. Rosu vodu i dobru kaficu i pun gas samo.

Ovo je samo nauk za buduće članove koji planiraju da kupe aparat da uzimaju samo od proverenih ljudi koji detaljno rasture aparat, očiste, promene delove koji treba da se promene. Što se vode tice koristim cesmusu ali sa magnetnim štapićem koji eliminiše skroz kamenac iz vode. Upitanju je ovaj štapić http://obavezandetalj.com/proizvod/3/
A ovako izgleda krigla iz koje se pije voda

Prilozi

• IMG-334b091ada8006e4c82ceedea893e748-V.jpg
    IMG-334b091ada8006e4c82ceedea893e748-V.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 75
Deluje kao najobičnija prevara

Nije prevara odneo sam juce stapic kod majstora da proba, prvo je probao cesmusu posle vodu sa štapićem i sam kaže da ima razlike u ukusu i da je mnogo pitkija i mekša.

Ovo je samo nauk za buduće članove koji planiraju da kupe aparat da uzimaju samo od proverenih ljudi koji detaljno rasture aparat, očiste, promene delove koji treba da se promene. Što se vode tice koristim cesmusu ali sa magnetnim štapićem koji eliminiše skroz kamenac iz vode. Upitanju je ovaj štapić http://obavezandetalj.com/proizvod/3/
A ovako izgleda krigla iz koje se pije voda
Eto sreće da nam jedna magnetna žabica može rešiti problem sa kamencom. 😂

Vase je dal verujete ili ne dođite lično kod mene i proverite kakva je čaša i dal na dnu ima kamenca. Ni ja nisam verovao dok koleginica na poslu nije donela isti i rekla probaj vodu i reci dal ima razlike u ukusu... Brzo posle toga sam i ja uzeo i ne žalim

Nije prevara odneo sam juce stapic kod majstora da proba, prvo je probao cesmusu posle vodu sa štapićem i sam kaže da ima razlike u ukusu i da je mnogo pitkija i mekša.
Nije li ti malo čudno da se sve obistinjuje što ti ljudi ovde kažu da će da se desi? :)

Postoji uređaj koji meri količinu suvog ostatka u vodi putem električne provodljivosti. Donesi taj štapić da se uveriš i sam da to ne može da funkcioniše - a možeš da sačekaš da ti se aparat opet raspadne od česmovače.

Nazad
Vrh Dno