Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

@dule020 kolega prešao sa s23u na s24u. Sinoć sam uporedio oba telefona. Zvuk malo bolji na s24u ništa značajnije bolje.

Elem prelazak, s23u na s24u, čini se bacanjem para. Kamera na s23u deluje bolja.
Ne planiram da prelazim, ali neka cuti informacija. Da znam 😁
 
Bolje radi s24u dosta od s22u exy dok ih testiram uporedo od kako uzeh s24.Jedino sto izgleda uci baterija kako traje.Desavalo mi se da preko noci svuce 15% baterije kad ga skinem sa punjaca dal je to do smart switch podesavanja telefona ili ne pojma nemam ali takva je situacija.
 
brzina punjenja sa xiaomi 65w punjacem kabl je essanger sa ekranom koji pokazuje struju punjenja.Slikano sa Mi 12T pro
IMG_20240212_025754.jpg
 
Bolje radi s24u dosta od s22u exy dok ih testiram uporedo od kako uzeh s24.Jedino sto izgleda uci baterija kako traje.Desavalo mi se da preko noci svuce 15% baterije kad ga skinem sa punjaca dal je to do smart switch podesavanja telefona ili ne pojma nemam ali takva je situacija.
Никад не пребацује апликације преко смарт свича, остало може, али апликације инсталирај ручно једну по једну. Гомила људи се жали сваке године на цурење батерије, којег нема ако се не пребаце апликације.
 
Ja prebacujem stalno Smart Switch -om sve aplikacije i jedino što je smor što Viber nema default zvuk notifikacija, rešava se brisanjem i instalacijom jedino. Baterija, nikad problem.
Takodje nisam primetio problem sa baterijom, ali default zvuk nije samo na viberu nego na svakoj aplikaciji koja ima svoj zvuk poput Vibera, na primer Slack. Clear data radi posao ali malo smara, ne znam zasto to ne srede.
 
Nakon ss-a sam odradio wipe partition cache. Ne znam dal pomaze al nece da skodi sigurno da se pocisti neko sistemsko djubre ako se prebacilo.
Viber mi ima defaultni zvuk bez ponovne instalacije i nakon ss-a.

Baterija krenula bas da se uci. Imao sam 9 sati i 20 minuta screen on time. Tj. stavio ga na punjac tek sutradan oko 14h 😄 To je super za sada.

Isao sam inace da uporedjujem ekran sa display modelima u yettelu. I kada gledam testmyscreen moj primerak telefona je superirorniji na nekim pozadinama sa istim podesavanjima. Medjutim koliko god da smanjujete brightness i testirate na razlicitim grey pozadinama, na ova dva primerka ( moj i display tel ) necete videti nista od grain-a u tim uslovima ambijentalnog osvetljenja. Posto me jako interesovala tema udubio sam se da istestiram kod kuce. U very-dark do pitch black sobi jedino gde na mom primerku mogu da vidim ne grain vec texture-like effect ( dijagonalan ) je na 5% grey, nebitno dal je 10% ili 30% brightness, texture pattern na 5% grey postoji. Bilo koji drugi grey i ostale boje ne vidim nista, prikaz savrsen. Cak i u zatamljenim prostorima nije vidljivo do nekog momenta kad je previse marcno i tada mozete da vidite ukoliko priblizite telefon sebi tj ocima na ne toliko komotnoj distanci za svakodnevno koriscenje. Sto vise citam, nekako sam utiska i ja da svi telefoni imaju problem sa 5% grey ali ljudi samo ne testiraju dobro. Sto naravno ne mora da znaci, mozda ima neki savrsen display. Meni zanima koliko mogu da cekam za zamenu i slicno, kontaktirao bih A1 da se raspitam. Bas mi je dilema jer su uslovi jako specificni kod mog primerka, vise me zanima dal zaista ima neki primerak bez tog 5% grey texture pattern-a.

Evo i pozadina za test. Samo odes u marcnu sobu, stavis brightness pored sunca desno ili do ikonice zvuka npr.
Moze neko ko ima da testira ovako pa da javi sta vidi?
1000010174.jpg
I ponavljam, u normalnih uslovima ovde se nista ne vidi. Morate da budete u jako mracnoj sobi. 😃
 
Cene baš lepo padaju, vidim da ću obradovati mamu za rođendan sa S24 Ultra.

1000012360.png
 
Koristio sam neko vreme s24u od ortaka i najviše mi smeta dizajn i sama izrada telefona.. mnogo je širok i veoma težak za držanje, ali pored toga i ovaj fejk titanijum od okvira ostavlja utisak plastike na dodir, nekako je topao i bez života :) po meni ogroman promašaj u kopiranju jabuke.

Što se tiče samog rada telefona, tu nemam zamerki. Čim chrome radi glatko znači da su napravili nešto što valja :)
 
Znam kako je ranije radio na Samsung TW. Tako da je sa novom verzijom TW i ovim jakim HW to sada banja. Možda sam lud, ali samo chrome koristim na mobu od tih browser app. :)
 
I sta kazu kad taj natural/vivid fix dolazi?ako uopste dolazi,da prijavim da S24+ exy takodje ima taj "problem" ,na Vividu namesten izgleda kao natural citaj isprano
 
Tek sam ga uzeo nema ni par sati,hteo prvenstveno pixel 8 pro al kad sam video da ne radi Volte uzeo S24+ (skocio sa S23+),prvo sto sam primetio je da je prijem izuzetan,egal je sa s23+ SD a drugo sto sam odmah primetio je da kad sam ga stisnuo sa updejtovima i sa svim instaliranjima svega i svacega,znaci jaci multitasking skoro da sam jedva primetio da se zagrejao(drzim ekran manual bri.+extra bri. Skoro uvek 100%,recimo s23+ u istim uslovima osetim lagano kako je zagrejan preko nillkin frost maske,videcemo dalje,al boje i ne detektovanje natural/vivid mi je bas problem..,mob je iz Dubaija

Edit: imam screen on time 1.1h od 62% sad je 42% ne gasim ga trenutno
 
Poslednja izmena:
I sta kazu kad taj natural/vivid fix dolazi?ako uopste dolazi,da prijavim da S24+ exy takodje ima taj "problem" ,na Vividu namesten izgleda kao natural citaj isprano
Док избаце закрпу за тај проблем(ако избаце), навићићеш се на природни режим😂.
 
Piši utiske, ja planiram da ga kupim ovih dana. Svaki dodatni info je dobrodošao....
 
Piši utiske, ja planiram da ga kupim ovih dana. Svaki dodatni info je dobrodošao....
Ja za par dana pisem detaljno za S24U za sada ovako.Bolja je baterija na S24u to stoji.Za oko 1h 1:10 se napuni do kraja doduse nisam ga praznio do sad ispod 30% ali ne znaci da necu.
Kamera je bolja isto.moracu jednom da slikam mesec sa S24U uvece i posle sa S22U pa taman da se uporedi
Pozdrav
 
E ništa ako nam ne uporediš fotografije meseca...to će nam baš dati realnu sliku poređenja.
 
E ništa ako nam ne uporediš fotografije meseca...to će nam baš dati realnu sliku poređenja.
Malo sam bio sarkastican u komentaru.Videcu da detaljno opisem kad stignem razlike pa sam zato tako komentarisao.Valjda se moze malo i nasaliti a ne samo ozbiljni komentari
 
Procurilo ovo prije neki dan tako da bi trebalo to da srede, ukoliko nije fake naravno.

 
Nazad
Vrh Dno