Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo vam jedan na slicnu foru, iz azijske kuhinje:

Odlican!

Billy Crystal Crying GIF by MOODMAN

Eto pitam je da l je gledala ovaj, kaze jeste :ROFLMAO: I jos mi preporuci

kaze da je prica gotovo ista, al ovaj sto ona preporucuje jos bolji. E sad, nisam gledao nijedan, ne mogu da sudim
Znam za ovaj, ali ne znam zasto uvek kad cujem ime filma, prvo pomislim na ovaj, onda kad pogledam stranicu filma skontam da nije.

Odgledao pre neko veče Trainspotting iz 97. čini mi se. Film kao film je odličan ali sama tema filma, narkomanija i tako dalje mi je užasna, tako da je bilo scena gde sam se zgrozio. Vidim da ima i drugi deo ali sam u dilemi da li ga gledati.

Drugi deo nije los. Kada sam ga na premijeri gledao u bioskopu bio sam debelo razocaran zato sto je reziser, jedan od mojih omiljenih kristofer nolan, igrao debelo na kartu nostalgije na prvi deo. Pohvalno je sto je okupio istu glumacku ekipu, i tu bas mislim istu, cak i sporedne likove, ali nas u samom filmu isuvise podseca isechcima na prvi deo.
Po meni nepotrebno jer svi koji su gledali prvi deo, ili se secaju svakog momenta (kao ja) ili su verovatno gledali ponovo ne bi li se podsetili pred premijeru.

Godinama kasnije, tj. pre par nedelja sam ga ponovo gledao na tv-u, i valjda zbog snizenog standarda danasnje kinemtaografije, mogu da kazem da mi je film pao kao budali samar.
Definitivno nije bolji od prvog dela, ali nije uopste los.

Drugi deo nije los. Kada sam ga na premijeri gledao u bioskopu bio sam debelo razocaran zato sto je reziser, jedan od mojih omiljenih kristofer nolan, igrao debelo na kartu nostalgije na prvi deo. Pohvalno je sto je okupio istu glumacku ekipu, i tu bas mislim istu, cak i sporedne likove, ali nas u samom filmu isuvise podseca isechcima na prvi deo.
Po meni nepotrebno jer svi koji su gledali prvi deo, ili se secaju svakog momenta (kao ja) ili su verovatno gledali ponovo ne bi li se podsetili pred premijeru.

Godinama kasnije, tj. pre par nedelja sam ga ponovo gledao na tv-u, i valjda zbog snizenog standarda danasnje kinemtaografije, mogu da kazem da mi je film pao kao budali samar.
Definitivno nije bolji od prvog dela, ali nije uopste los.

Mala ispravka. Nije režiser Kristofer Nolan, već Deni Bojl, kao što je kolega Shaman nagovestio ali je njegov post obrisan...

Trainspotting 1 je meni jedan od dražih filmova...pogotovo scena o najgorem WC-u u Škotskoj 😀

Treba napomenuti da je trejnspoting, iako vrlo zabavan i kultni film, u suštuni ipak najobičnija prevara. Tu je spomenuti Requiem for a Dream ipak mnogo ozbiljniji i dosledniji, ne nudi svetlo na kraju tunela, niti okreće na zaj*banciju, jer toga nema kad se igrate sa H.

Svaka čast kako se secas
Znam taj film napamet koliko sam ga putao gledao😂
Tu je spomenuti Requiem for a Dream ipak mnogo ozbiljniji i dosledniji, ne nudi svetlo na kraju tunela, niti okreće na zaj*banciju, jer toga nema kad se igrate sa H.
Ja bih na prvo mesto stavio Christiane F.
Film iz 1981 rađen po knjizi Mi deca sa stanice Zoo.

Čak bih i Drugstore Cowboya stavio ispred oba filma ako govorimo o realnosti prikaza cele te priče.

Plus Di Capria i Basketball Diaries.

Sad kad ih pomenuh mogao bih da ih repriziram😂

Poslednja izmena:
Treba napomenuti da je trejnspoting, iako vrlo zabavan i kultni film, u suštuni ipak najobičnija prevara. Tu je spomenuti Requiem for a Dream ipak mnogo ozbiljniji i dosledniji, ne nudi svetlo na kraju tunela, niti okreće na zaj*banciju, jer toga nema kad se igrate sa H.
Da, mnogo težak film.. možda i najteži koji sam gledao.. film koji treba biti obavezno štivo svim pubertetlijama.. glumački kvartet izvrstan.. muzika Klinta Mensela još bolja (iz koje je kasnije nastao čuveni "juice by gms").

Znam taj film napamet koliko sam ga putao gledao😂

Ja bih na prvo mesto stavio Christiane F.
Film iz 1981 rađen po knjizi Mi deca sa stanice Zoo.

Čak bih i Drugstore Cowboya stavio ispred oba filma ako govorimo o realnosti prikaza cele te priče.

Plus Di Capria i Basketball Diaries.

Sad kad ih pomenuh mogao bih da ih repriziram😂
Pa dobro, nigde nisam napisao da je Rejkvijem najbolji film o heroinu, samo ga je neko spomenuo pa sam uporedio sa trejnspotingom u tom smislu. Drugstore Cowboy i Di Kaprija propalog košarkaša sam davno gledao i mogla bi da padne repriza, dok decu sa stanice zoo puštaju baš često.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno