Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

Ove novembarske su krenule da se javljaju, ali imam jedno 10ak oktobarskih od kojih nema ni traga ni glasa... HU, UA298, UA287 su im uglavnom kodovi, znači bez praćenja...

UA1460...HU stigla danas

23.12. poslata
27.12. Linehual Office
10.01. Local delivery company
13.01. Local delivery center

U nadi da ce paket stici brze nego preko Aliexpress i Madjarske, resim da probam Ebay opet (poslednji put sam narucivao prosle godine koliko me secanje sluzi).
Aliexpress isti proizvod $4, na Ebay placeno $8. Poruceno 26. Decembra, DHL-om ekspresno stiglo u London, i onda u Frankfurt 5. Januara. Dalje pracenja nema, danas je mesec dana od kako sam porucio posiljku i ona jos nije isporucena (Ebay estimated delivery je bio 5-10 Januar, i evo vec 2 puta me opominju da ostavim rating :cautious:).
Pa druže pokreni dispute, šta čekaš. Na EB je uvek kupac u pravu. Ako peodavac nema dokaz uručenja u datom roku za dostavu. Može da se slika. Nije EB Alija da kinezi pilićare.

Dan 4, cetvrti papiric... :D Ovo mi se do sada nije desavalo...

@iMilan

Imas alat a patis se i pitas sta se desava :(

Koristi GENERATOR - pogledaj na ship24 i sve ce ti biti jasno

UV642735...DE
Moldavija - isporuka 22.01
Crna Gora - isporuka 22.01
BiH za Ux...xx u Federaciji evidentiraju prosledjivanje iz neke
zemlje ali nemaju pracenje , u RS imaju.
Hvala za info.
Znam za generator, ne pitam se sta se desava niti patim, samo sam dao kolegi svez info.

Stigla LA HU od sredine decembra. Novosadska limanska pošta. Sutra preuzimam valjda LS NL od 8. januara

Danas sam bio u kontaktu sa kordinatorom Niške carinarnice. Danas su obrađivali pošiljke koje su pristigle 29. Decembra.
Tako da imate informaciju, da ne bude pitanja "Kad će, kad će..."
Pošto neće biti brzo uopšte, šta reći...

Kamo srece da su dotle dosli, imaju i gomilu koje su stigle pre toga.

@qwerty96
Ne bih rekao, meni je juče obrađena sa prispećem od 27. 12. Prethodno je obrađena samo jedna od 25.12, druge sa tim datumom još uvek nema, kao i jedne od 22.12. Sve pošiljke su poručene pre skoro tri meseca.

Zdravo, narucio sam neku dekoraciju sa Alija i sad se setio da je trebala da stigne, ubacim u pracenje posiljki na postinom sajtu i pise da je 22.1.2022. zaduzena za isporuku, koliko se otprilike ceka na isporuku, nije postar zvao niti ostavio papiric, o Beogradu je rec?

Ako ispod toga pise status sa "Izvestena", idi u postu gde obicno preuzimas pakete kada te ne nadju kuci.

Preuzet danas LS NL paket koji je bezobrazni poštar juče zadužio (juče su dva različita poštara zadužila pakete, prvi je bio legenda, zvao me na telefon) i nije ga sinoć razdužio nikako pa sam išao drugi put u poštu danas i zahvaljujući dobrom radniku tamo koji je otišao da ga nađe i rešio mi to inače ga ne bih mogao preuzeti nikako jer je bezobraznik stavio status Naredna dostava. I dalje mi nije jasno kako dva poštara zadužuju pakete za istu adresu i to u istom danu u razmaku od 2h.

@PeroS

Idi u postu - muljaju sa statusima , da na kraju ne ispadne da su te obavestili da je stigla ,
a da je nisi preuzeo

@nenad99

Za to je kriv sef poste koji ne pazi na organizaciju - pisi reklamaciju !!!

@nenad99

Razmisljaj malo - ne radis ti to zbog mene...
Moja lokalna posta radi kako treba ;););)

Tako je Sale, sve zavisi do lokalne pošte kako rade i da li hoce da rade. Napokon su počele da pristižu UA pošiljke sa zadnjim statusima iz Decembra, svaki dan po jedna ali stižu. One iz Septembra i Oktobra verovatno neće ni da stignu.

Carina Beograd vrlo brzo odradjeno.

Prilozi

• IMG_20240127_175720.jpg
    IMG_20240127_175720.jpg
    140.9 KB · Pregleda: 67
Zdravo, narucio sam neku dekoraciju sa Alija i sad se setio da je trebala da stigne, ubacim u pracenje posiljki na postinom sajtu i pise da je 22.1.2022. zaduzena za isporuku, koliko se otprilike ceka na isporuku, nije postar zvao niti ostavio papiric, o Beogradu je rec?
Samo jos jedno pitanje, koliko me ceka posiljka u posti?

Od statusa "izvestena" čini mi se 20 dana.

Пакет из серије ''UA14069****HU'', поручен половином децембра,
данас достављен на одабрани пакетомат. Доставна пошта 18108 Ниш.

EdV6PAD.png

Иначе, питао сам ове из Поште путем корисничког центра за рокове чувања различитих врста пакета након ''остављеног извештаја''.
Одговорили су ми за домаће пошиљке, али нису ми дали одговор за рок чувања регистрованих и нерегистрованих пошиљака из иностранства.

qrOFx2t.png

Molim vas za objasnjenje, ako sam dobro razumela, vi tvrdite da su sve UA posiljke koje su stigle u Srbiju na primer do 20.12.2023, stoje u mojoj lokalnoj posti i cekaju da budu isporucene? Nisu u nekom GPC ili ne znam kom drugom skladistu u Beogradu? Meni 10 posiljaka UA 10 i 11 HU nije stiglo, a istekao rok, pisala reklamaciju, tj pitanje, ali me ignorisu....
Da li je neko provalio kako odlucuju sta ce da ubace u sanduce a sta da ostave u paketomatu? Neki mali paketi koji bez problema mogu u sanducu su ubaceni u paketomat, a veci koji ne mogu u sanduce, nema ih nigde...

Apsolutno niko to ne tvrdi, paketi mogu da budu bilo gde od GPC do tvoje lokalne poste, sve sto mi znamo je da je u Srbiji na osnovu statusa i eventualnu orjentacionu procenu kad nesto moze da stigne naspram ovih statusa sto se kace.

Cak i to nista ne znaci jer lokalna posta moze da te zavitlava ili da ti sve dostavlja odmah cim ga dobiju.

Sto se tice punjenja, verovatno prema slobodnom mestu u paketomatima, odluci onoga ko puni paketomat i sl.

@amaterka

Arrived at local delivery center znaci da je Posta Srbije potvrdila prijem
transportnog pakovanja u kojem bi trebala biti i tvoja UA...HU posiljka.

Dok se ne uvede pracenje u Srbiji nema evidencije kretanja za Ux..xx , osim
za onaj deo posiljki za koji stignu poruke da se mogu preuzeti u paketomatu.

Postoji sistem po kom mogu sve magacine da isprazne za mesec dana , ali
pored funkcionalnog sistema pracenja , iz Poste Srbije sada neko ponovo izvlaci pare
i smislja "novi" sistem pracenja.

Šta se sa ovom pošiljkom dešava?

Prilozi

• Screenshot_20240128-112838.png
    Screenshot_20240128-112838.png
    114.7 KB · Pregleda: 73
Deluje mi kao da je vracaju nazad, ako si u okviru podrucja GPC Nis, zovi hitno da vidis gde je problem.

@Demix
Pomoglo bi u eventualnom razumevanju razloga za vracanje ako bi napisao sta je sadrzina posiljke. A moguce je i da tvoji podaci (adresa, ime, prezime) nisu bili kompletni, a posto je u pitanju registrovana posiljka koja se urucuje na potpis, vratila se nazad.

UA2765....HU
prvi status 09.10.2023. (Naručeno 07.10)
20.11. Arrived at local delivery center
ostavljena u paketomatu 27.01.2024.
Zemun

Vrh Dno