Šta je novo?

Praćenje pošiljki (2024 / 2025) - FAQ u prvoj poruci

SpeedPAK / eBay, jel stizalo neklome skoro, koliko brzo/sporo ide?

Mogu i UA...HU da budu brzo urucene.
Januarske porudzbine - UA 155 , 157 , 159...HU
Carrier note: Package delivered
za oko 15 dana u Evropi

iz istih serija , veci deo posiljki pa i one koje idu u Srbiju su od 20-25.1
dobile status Received by local delivery company

UA152... vec je oko 1/3 uruceno

od par stotina proverenih kodova , ove su 20.1 stigle u Srbiju
Arrived at local delivery center

Zanimljiva situacija sa LA...HU ,posiljka je dobila prijem hu-hu1005 na Madjarskoj i na nasoj posti pracenja i sada je to obrisano na obe.

Ma to im ja pisao reklamacijiu pa se trgli malo, ali dzaba, moje ne pipaju, a sad su me tek uzeli na zub🤣

Imam osecaj da ce i meni sutra nesto ubaciti u paketomat, bas kad necu moći u roku da preuzmem i onda ima da im se izgubi svaki trag (tako mi se do sada desavalo, a one jelte nemaju pracenje).
5 paketa stiglo.
Svi bez pracenja, poruceni 11.11.

Glavna posta u NS-u ociscenja, deluje pusto, trebao sam slikati koliko su im prazne police. Izgleda su toliko dobro pocistili, ili vratili na kraju pakete nazad...
UA 115, UA 113, UA 114 su uglavnom bili paketi.

Ja limanskoj pripadam, mada su mi pre x godina stizale posiljke preko glavne, zadnjih par godina iskljucivo preko limanske.

UA144HU već dve nedelje nema od statusa delivery center, a LA056HU koje su išle istim tempom isporučene još pre 10 dana. Da li UA generalno idu sporije ili je ovo moje izgubljeno?

Nije izgubljeno, jednostavno LA pošiljke imaju prednost a UA tretiraju kao obično pismo i to nije prioritet, bar tako oni kažu iz Pošte. Stici ce, ljudima stižu sada još iz Oktobra i Novembra.

UA144HU već dve nedelje nema od statusa delivery center, a LA056HU koje su išle istim tempom isporučene još pre 10 dana. Da li UA generalno idu sporije ili je ovo moje izgubljeno?
Kada si porucila?

Sada uglavnom stizu posiljke iz Novembra (koje su UA....HU kodovi).

Prestanite da zbunjujete sami sebe !!! - uvek ovde na temi imate informacije i objasnjenja.

Nije vazno kada je naruceno - imate gore primere - posiljke nekada stignu u Srbiju za 20
a nekada za 70+ dana.

Za UA...HU gledajte status Arrived at local delivery center
Taj status oznacava kada je transportno pakovanje u kom treba da je i vasa posiljka stiglo u Srbiju.

U neke lokalne poste posiljke stignu par dana posle tog statusa , a u nekim postama kasne
po 2 meseca - najcesci primeri iz NS i BG.

Drugari skapirajte da je sad vrh talasa kod nas, Madjari su se stabilizovali, Kinezi su se stabilizovali.

Sad nasi treba da rasture sve to sto su Madjari strovalili ka nama, da se mrda, mrda se, da moze brze, moze.

Ako sve bude islo po inerciji kao do sad, u toku februara, eventualno marta ce se normalizovati situacija.

Jos ako nasa posta zavrsi "testiranje" pracenja za neregistrovane posiljke (ako ne lazu), ovo bi trebalo da bude poslednja situacija gde se razmislja o tome "gde je moj moped".

Jos ako nasa posta zavrsi "testiranje" pracenja za neregistrovane posiljke (ako ne lazu), ovo bi trebalo da bude poslednja situacija gde se razmislja o tome "gde je moj moped".
Gde ima da su pricali za to testiranje? Nisam nigde cuo za to.

@CvC

pptt.jpg

• Like
Reagovanja: CvC
5 paketa stiglo.
Svi bez pracenja, poruceni 11.11.

Glavna posta u NS-u ociscenja, deluje pusto, trebao sam slikati koliko su im prazne police. Izgleda su toliko dobro pocistili, ili vratili na kraju pakete nazad...
UA 115, UA 113, UA 114 su uglavnom bili paketi.
Kod mene ništa.
Ili su svi zaglavljeni u mojoj poštanskoj džamahiriji, ili su ih vratili u Kitaj ili razdelili među sobom...

Malo pre stigla dva paketa iz decembra,14 i 15.Jedna sa pracenjem jedna bez.NS glavna posta.

@Čika_Kure

Registrovane vracaju ali ti bar pratis situaciju i verujem da bi reagovao

Neregistrovane sigurno NE - vecinu ce pronaci u vrecama koje su zaboravili nagde "po coskovima" :(
i isporuciti u nekom narednom periodu...

@Čika_Kure

Neregistrovane sigurno NE - vecinu ce pronaci u vrecama koje su zaboravili nagde "po coskovima" :(
@CvC piše o UA...HU pošiljkama, to su neregistrovane, a kaže da su ih sve ekspeditovali na dalju dostavu (bar iz glavne pošte NS)
Za moje registrovane ja ne brinem, jedino što ih malo ima u odnosu na neregistrovane.

@sasa022 Hvala! Video sam te vesti, ali sam ocigledno preleteo preko njih, ne verujuci da su u stanju da u nekom skorijem roku to implementiraju.
@Čika_Kure

@CvC piše o UA...HU pošiljkama, to su neregistrovane, a kaže da su ih sve ekspeditovali na dalju dostavu (bar iz glavne pošte NS)
Za moje registrovane ja ne brinem, jedino što ih malo ima u odnosu na neregistrovane.

Meni je nasa postarka rekla da 80% paketa mozemo naci u posti, da ce tek tek nesto sitno da isporucuju... Jer ih imaju toliko da bi mogli komotno automobilima da idu kako bi razvozili... Bukvalno kaze "ja prvo sednem i ispisem papirice i onda tek krenem da raznosim. Evo, danas ovih 5 paketa kada sam pokupio, 2 ne bi prosla kroz sanduce. I ok, nije mi problem radnim danima, jer mi je posta na 4 minuta hoda od posla.. Ali je nekad bas bezveze jer znas da moze da prodje kroz sanduce, a nerviras se sto moras da ides subotom da cekas u redu... :D I onda na kraju moram da cekam ponedeljak da vidim sta mi je stiglo, jer ne zapisuju broj posiljke na papiricu (samo OTP).
Jednom prilikom sam prisustvovao situaciji da su donosili nove pakete na salter za preuzimanje, gde su ih zene sa saltera pitale da li postari ista isporucuju... :D

Poslednja izmena:
Jedan paket prošao kroz carinu i uručen za 3 dana, drugi stigao ranije do carine i još uvek stoji.
Jel ovo nešto uobičajeno?

1706275424769.png

@zexrad

Sasvim uobicajeno.
Iako u posti neke posiljke izdvoje za carinsku kontrolu , carinici ih propuste
uz status "ne podleze carinskoj kontroli".
Tako ti je prosla prva posiljka , drugu ce mozda zadrzati na pregledu...

@zexrad

Sasvim uobicajeno.
Iako u posti neke posiljke izdvoje za carinsku kontrolu , carinici ih propuste
uz status "ne podleze carinskoj kontroli".
Tako ti je prosla prva posiljka , drugu ce mozda zadrzati na pregledu...
Za ovu i očekujem da je ocarine. Koliko se u poslednje vreme čekaju pošiljke koje su ocainjene? Koliko stoje na carini?

SpeedPAK / eBay, jel stizalo neklome skoro, koliko brzo/sporo ide?
U nadi da ce paket stici brze nego preko Aliexpress i Madjarske, resim da probam Ebay opet (poslednji put sam narucivao prosle godine koliko me secanje sluzi).
Aliexpress isti proizvod $4, na Ebay placeno $8. Poruceno 26. Decembra, DHL-om ekspresno stiglo u London, i onda u Frankfurt 5. Januara. Dalje pracenja nema, danas je mesec dana od kako sam porucio posiljku i ona jos nije isporucena (Ebay estimated delivery je bio 5-10 Januar, i evo vec 2 puta me opominju da ostavim rating :cautious:).

Koji je kod posiljke ?

DHL standard zna da ide bas sporo :(

CNCCX23122........... I onda je dobio UV64273....DE

@iMilan

Imas alat a patis se i pitas sta se desava :(

Koristi GENERATOR - pogledaj na ship24 i sve ce ti biti jasno

UV642735...DE
Moldavija - isporuka 22.01
Crna Gora - isporuka 22.01
BiH za Ux...xx u Federaciji evidentiraju prosledjivanje iz neke
zemlje ali nemaju pracenje , u RS imaju.

Nazad
Vrh Dno